Ο Γιος του Καντάφι κατεβαίνει ως υποψήφιος για την προεδρία της Λιβύης


Ο Γιος του Καντάφι κατεβαίνει ως υποψήφιος για την προεδρία της ΛιβύηςΟ Γιος του Καντάφι κατεβαίνει ως υποψήφιος για την προεδρία της Λιβύης
ΠΗΓΗ

Οι ειδήσεις ανακοινώθηκαν από τον Ayman Abu Ras, εκπρόσωπο του Λαϊκού Μετώπου της Λιβύης, σε συνέδριο στην Τυνησία.

Ο Σάιφ Αλ-Ισλάμ Καντάφι, γιος του τέως Λιβυκού Προέδρου Μουαμάρ Καντάφι, ανακοινώθηκε ως υποψήφιος για την προεδρία της Λιβύης στις εκλογές του 2018, ανέφερε τη Λιβυκή Έκφραση τη Δευτέρα.

Ο Αμπού Ρας είπε ότι ο Σάιφ αγωνίζεται για εθνική συμφιλίωση καθώς επίσης και με στόχο την ανοικοδόμηση του έθνους που έχει υποστεί διάτρηση από τον πόλεμο.

“Προχωρώντας για προεδρία, ο Saif Al-Islam Καντάφι δεν επιδιώκει δύναμη, αλλά τη διάσωση της χώρας”, δήλωσε ο Abu Ras.

Η πρόθεση του Καντάφι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έφθασε στο φως ότι σχεδίαζε μια επιστροφή στη λιβυκή πολιτική μετά από έξι χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Saif σχεδίαζε να καθιερώσει εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ όλων των φατριών της Λιβύης, καθώς και να ενισχύσει την άμυνα της χώρας “να επιβάλει περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα σύμφωνα με τη γεωγραφική θέση της Λιβύης”.

Κάτω από κρατική αμνηστία, ο Saif Gaddafi απελευθερώθηκε από τη φυλακή πριν από έξι μήνες, υπηρετώντας την εξαετή θητεία του μετά από μια εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ, αναγκάστηκε να ανατρέψει τον πατέρα του Muammar Gaddafi το 2011.

Ένας συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος έχει αποκόψει τη χώρα από τότε, με τα δυτικά και ανατολικά του τμήματα να ελέγχονται επί του παρόντος από διάφορες ομάδες ανταρτών τζιχαντιστών.