Η Συρία θα χτυπήσει τις αμερικανικές βάσεις επί εδάφους της αν οι ΗΠΑ την χτυπήσουν ή της επιτεθούν.


Η Συρία θα χτυπήσει τις αμερικανικές βάσεις επί εδάφους της αν οι ΗΠΑ την χτυπήσουν ή της επιτεθούν.Η Συρία θα χτυπήσει τις αμερικανικές βάσεις επί εδάφους της αν οι ΗΠΑ την χτυπήσουν ή της επιτεθούν.
ΠΗΓΗ
Ο επικεφαλής του Media Focal Center στη Βυρητό ο πολιτειολόγος Salem Zahran εκτιμά αναφορικά με επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.

«Πρώτα απ΄ όλα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα δυνατό χτύπημα με πυραύλους μετά τη συνάντηση του πρίγκηπα κληρονόμου του θρόνου της Σ Αραβίας και του αμερικανού προέδρου.Γιατί μετά την πρώτη τους συνάντηση οι ΗΠΑ χτύπησαν τη συριακή αεροπορική βάση της al-Chaayrate. Σε αυτή την περίπτωση τ΄αντίποινα από της Συρία θα στοχεύσουν άμεσα τις αμερικανικές βάσεις επί συριακού εδάφους και όχι την Daech και την al-Nosra*. Αυτές οι βάσεις φιγουράρουν ήδη πάνω σε χάρτες ώς στόχοι εν δυνάμει χτυπημάτων», δήλωσε.

Αναφορικά με την επίθεση από πλευράς του Ισραήλ αυτό θα μπορούσε να επέμβει στη διαμάχη μόνο υπό το πλαίσιο 3 προυποθέσεων.

«Αν οι ΗΠΑ διευθύνουν μια στρατιωτική επιχείρηση.Αν κάποιες χώρες του ΝΑΤΟ συμμετέχουν.Αν κάποιες αραβικές χώρες υποστηρίξουν επίσημα την επίθεση.Αλλά δεν πιστεύω ότι το Ισράηλ θα κυρήξει τον πόλεμο με δική του πρωτοβουλία», σημείωσε ο Zahran.

Αυτός ομοίως υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της Ρωσίας στη διευθέτηση της κατάστασης στη Μ Ανατολή.

«Σήμερα η Ρωσία γράφει ιστορία επναγκαθιστώντας τις ισορροπίες επί της διεθνούς σκηνής.Η αμερικανική μονοπολικότητα ανήκει στο παρελθόν», συμπέρανε. sputnik 21.3.18

Oι ΗΠΑ διαθέτουν αυτή τη στιγμή περί τις 20 παράνομες βάσεις στη Συρία.