Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Οι τζιχαντιστές λένε ψέματα για τα χημικά όπλα για να σταματήσουν τον Συριακό στρατό


Οι τζιχαντιστές λένε ψέματα για τα χημικά όπλα για να σταματήσουν τον Συριακό στρατόΟι τζιχαντιστές λένε ψέματα για τα χημικά όπλα για να σταματήσουν τον Συριακό στρατό
ΠΗΓΗ

Οι μαχητές της ριζοσπαστικής ομάδας “Jays al-Islam” στην πόλη της Δούμα στην Ανατολική Ghutra διαδίδουν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων, προσπαθώντας να αποτρέψουν την ταχεία πρόοδο του Συριακού στρατού, είπε το Συριακό Εθνικό τηλεοπτικό κανάλι SANA επικαλούμενο επίσημη πηγή της Συρίας.

Νωρίτερα, αρκετές διαδικτυακές ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης και το τηλεοπτικό κανάλι του Qatar Al-Jazeera δημοσίευσαν αναφορές σχετικά με τους μαχητές για την χρήση από τον Συριακό Στρατό στην πόλη της Δούμα χλωρίου, το οποίο φέρεται να σκότωσε αρκετές δεκάδες πολίτες.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

“Οι τρομοκράτες του “Jays al-Islam “* βρίσκονται σε κατάσταση καταστροφής, τα πληροφοριακά όπλα τους και πάλι κατασκευάζουν φιλόδοξες χημικές επιθέσεις σε μια μαζική και ανεπιτυχή προσπάθεια να εμποδίσουν την πρόοδο του Συριακού Αραβικού στρατού”, ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, ο στρατός, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα και την εμπιστοσύνη του, δεν χρειάζεται χημικά όπλα.

“Οι θεατρικές παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Χαλέπι και στους οικισμούς της Ανατολικής Ghuta και δεν θα βοηθήσουν σήμερα τους τρομοκράτες και τους προστάτες τους”. Η Συριακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απομακρύνει τους τρομοκράτες από κάθε σπιθαμή της γης της Συρίας », πρόσθεσε η πηγή.

Αναφορές σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στο τελευταίο φρούριο των τρομοκρατών στα ανατολικά της Δαμασκού άρχισαν να έρχονται αφού ο Συριακός στρατός άρχισε να επιτίθεται στη θέση των τρομοκρατών που βρίσκονται σε πλήρη περικύκλωση

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας ξεκίνησαν μια στρατιωτική επίθεση στη Δούμα αφού οι μαχητές του «Jays al-Islam» διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις και την ειρηνευτική διαδικασία πυροδοτώντας πυραύλους και ρίχνοντας βόμβες στο κέντρο της Δαμασκού και τα περίχωρά της, με αποτέλεσμα το θάνατο επτά ατόμων και τραυματισμό περισσότερων από 50 πολιτών .

Την Παρασκευή το βράδυ οι τρομοκράτες στη Δούμα παραβίασαν τις συμφωνίες που συνήφθηκαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία με το στρατό της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, πυροδοτώντας τον ανθρωπιστικό διάδρομο Muhayam Al-Wafidin, στο κέντρο της Δαμασκού και στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Συρίας. Η αεροπορία της Συρίας απάντησε με μια σειρά επιθέσεων στις θέσεις πυροδότησης τρομοκρατών στην πόλη της Δούμα.

Η Δούμα παραμένει το τελευταίο προπύργιο των τρομοκρατών στην Ανατολική Γκούτα. Χάρη στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν νωρίτερα, υπό την αιγίδα της Ρωσικής και Συριακής στρατιωτικής αστυνομίας, από την Δούμα κατόρθωσαν να μεταφέρουν όλους τους μαχητές του ομάδας Failak Ar-Rahman και τις οικογένειές τους στην επαρχία Idlib, έτσι στην αρχή της εβδομάδας από την τελευταία πόλη που κατέλαβαν στην Ghuta αρκετές ομάδες μαχητών της “Jays al-Islam” * έφυγαν για το Jarablus.

Νωρίτερα, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επανειλημμένα την προετοιμασία των μαχητικών ομάδων στην Ανατολική Ghuta , που ελέγχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία, ότι θα χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα προκειμένου να κατηγορήσουν την Δαμασκό και τους «συμμάχους της Συρίας».

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα έχει θορυβηθεί από τα επαναλαμβανόμενα σχετικά περιστατικά που αφορούν χημικά όπλα στη Συρία, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις στις κατηγορίες των Δυτικών ότι η Δαμασκός χρησιμοποιεί χημικά όπλα, χημικά όπλα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν.
Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέβλεψε ότι οι παραγωγές διαδόσεων θα μπορούσαν να συνεχιστούν ακόμη περισσότερο, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη την επιτυχία των δυνάμεων της Συριακής κυβέρνησης στην καταστολή των τρομοκρατικών ομάδων στην Ανατολική Ghuta.

Μετά τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση τον Αύγουστο του 2013, στα προάστια της Δαμασκού, όταν πέθαναν αρκετές εκατοντάδες έως 1500 άνθρωποι, σύμφωνα με διάφορες πηγές, η Συρία προσχώρησε στη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών για την καταστροφή χημικών όπλων στη χώρα υπό τον έλεγχο του OPCW και σταμάτησε την Aμερικανική στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία.

Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Ασάντ, δήλωσε ότι η Συριακή κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων των χημικών όπλων, εναντίον του δικού της λαού. Τα αποθέματα χημικών όπλων εξήχθησαν με επιτυχία από τη Συρία, τον Ιανουάριο του 2016 ο OPCW ανακοίνωσε την πλήρη εξάλειψη της χημικής βιομηχανίας της χώρας.


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face