Ρωσία: Kάθε αμερικανικός πύραυλος κατά Συρίας θα χτυπηθεί όπως και οι θέσεις απ΄ όπου προήλθε.


Ρωσία: Kάθε αμερικανικός πύραυλος κατά Συρίας θα χτυπηθεί όπως και οι θέσεις απ΄ όπου προήλθε.
ΠΗΓΗ

Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίψει πυραύλους και να χτυπήσει τις πηγές από όπου ξεκίνησαν σε περίπτωση Αμερικανικής επίθεσης εναντίον της Συρίας

Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίψει πυραύλους σε περίπτωση επιθετικότητας των ΗΠΑ κατά της Συρίας. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο, Αλέξανδρος Ζασσπκίν, στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar. Ο διπλωματικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε στόχους που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτόξευση πυραύλων κατά στόχων στη Συρία.

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο απείλησε να απαντήσει στην επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Δαμασκό

Ρωσία: Kάθε αμερικανικός πύραυλος κατά Συρίας θα χτυπηθεί όπως και οι θέσεις απ΄ όπου προήλθε.Την παραμονή η Μόσχα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση επιθέσεων κατά της Συρίας. “Η Ρωσία προειδοποίησε, τόσο δημοσίως όσο και με τα κατάλληλα μέσα, συμπεριλαμβανομένου των αντιπροσώπων του στρατού τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να προκληθούν σε περίπτωση που αυτά τα χτυπήματα χτυπήσουν σκόπιμα ή ακούσια τους Ρώσους πολίτες, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσίζοφ.

Τον Μάρτιο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ο στρατηγός του στρατού Βαλέρι Γκερασίμοφ, προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία θα απαντήσει στις ΗΠΑ για πιθανή επίθεση πυραύλων και βομβών στη Δαμασκό αν υπάρξει κίνδυνος για τη ζωή του Ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αμερικανική ηγεσία σχεδιάζει να χτυπήσει στα κυβερνητικά κτίρια της πρωτεύουσας της Συρίας, αφού κατηγορεί το καθεστώς του Μπασάρ Ασάντ για τη χρήση χημικών όπλων.

Στις 11 Απριλίου οι NewYork Times ανακοίνωσαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και οι σύμβουλοί του εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτεθούν στη Συρία. Ο λόγος για αυτό είναι ότι για την Ουάσινγκτον φέρεται να διαπράχθηκε από τις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επίθεση στην Δούμα με τη χρήση χημικών όπλων. Στις 10 Απριλίου, οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Βρετανίας συμφώνησαν σχετικά με την ανάγκη αντίδρασης στην υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και συμφώνησαν σε κοινές ενέργειες σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Η Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία (SAMS) ανέφερε ότι τη νύχτα της 8ης Απριλίου, στην Συριακή Δούμα χρησιμοποίησαν χημικά όπλα. Ως αποτέλεσμα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 49 άτομα. Οι δυτικές χώρες κατηγόρησαν τις Συριακές αρχές για τα πάντα. Η επίσημη Δαμασκός απέρριψε τις κατηγορίες. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι ρώσοι στρατιώτες δεν βρήκαν κανένα σημάδι χρήσης χλωρίου στην Ανατολική Ghuta.