Η Συρία λέει ότι δεκάδες Ισραηλινοί πύραυλοι έχουν καταρριφθεί


Η Συρία λέει ότι δεκάδες Ισραηλινοί πύραυλοι έχουν καταρριφθείΗ Συρία λέει ότι δεκάδες Ισραηλινοί πύραυλοι έχουν καταρριφθεί
ΠΗΓΗ

Οι αμυντικές δυνάμεις της Συρίας έχουν ρίξει δεκάδες Ισραηλινούς πυραύλους, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν φθάσει στο στόχο, ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο ειδήσεων SANA [1] αναφέροντας μια στρατιωτική πηγή.

Διευκρινίζεται ότι οι υπόλοιποι πύραυλοι «έπληξαν ορισμένα μηχανήματα της εναέριας άμυνας, ραντάρ και αποθήκες πυρομαχικών».

Νυχτερινό περιστατικό
Γύρω στα μεσάνυχτα, ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις της Αλ-Quds στη Συρία είχαν εξαπολύσει περίπου είκοσι πυραύλους σε θέσεις στρατευμάτων στα υψώματα του Γκολάν. Την ίδια στιγμή, είπε, ένα μέρος των πυραύλων υπέκλεψαν οι μπαταρίες για τον «σιδερένιο θόλο». Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με απώλεια ή υλικές ζημιές.
Το ονόμασε «μια ιρανική επίθεση και ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό» και πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο ισραηλινός στρατός είχε αρχίσει να ανταποκρίνεται στον βομβαρδισμό πυραύλων.

Την ίδια στιγμή, μια πηγή στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού δήλωσε στο RIA Novosti ότι τα αεροσκάφη της Ισραηλινής Αεροπορίας χτυπούσαν στρατιωτικούς στόχους στη Συρία μέσω του Λιβανέζικου εναέριου χώρου.

Επιδρομή στα προάστια της Δαμασκού

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη μια ημέρα πριν. Την Τρίτη το βράδυ, τα Συριακά επίσημα ΜΜΕ ανέφεραν ότι η εναέρια άμυνα είχε απωθήσει μια ισραηλινή πυραυλική επίθεση στα προάστια της Δαμασκού, καταστρέφοντας δύο πυραύλους. Δύο πολίτες, σύζυγος και σύζυγος, πέθαναν ως αποτέλεσμα της επιδρομής.

Πριν από αυτό, ο ισραηλινός αμυντικός στρατός δήλωσε ότι κατέγραψε «ασυνήθιστη δραστηριότητα των δυνάμεων του Ιράν στη Συρία «, και στη συνέχεια ξεκίνησε το σύστημα αεράμυνας στα υψώματα του Γκολάν, ξεκινώντας μια περιορισμένη κλήση των έφέδρων και διατάσσοντας να ανοίξουν τα καταφύγια στις παραμεθόριες περιοχές.