Το Ιράν απειλεί “ισοπεδώσει ίσα με την γη” το Τελ Αβίβ


Το Ιράν απειλεί "ισοπεδώσει ίσα με την γη" το Τελ ΑβίβΤο Ιράν απειλεί “ισοπεδώσει ίσα με την γη” το Τελ Αβίβ
ΠΗΓΗ

Ο κ. Ahmad Χαταμί, μέλος του Ιρανικού Συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων και Πρύτανης της προσευχής την Παρασκευή στην Τεχεράνη, είπε ότι αν το Ισραήλ ενεργήσει «απερίσκεπτα», το Τελ Αβίβ και η Χάιφα θα καταστραφούν . Τα λόγια του μεταδίδονται από το τηλεοπτικό κανάλι IRIB [1].

“Δεν έχουμε καμία δουλειά με μια πυρηνική βόμβα, αλλά αντίθετα, η πολιτική μας είναι μια πολιτική αποτροπής, προς αυτή την κατεύθυνση η πυραυλική δύναμη του Ιράν αυξάνεται κάθε μέρα, έτσι ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κοιμηθεί. Αν ενεργήσει απερίσκεπτα, εμείς θα ισοπεδώσουμε ίσα με τη γη το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα “, δήλωσε ο Χαταμί.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν κάλεσε τον Σύριο Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασάντ να “πετάξει” τις Ιρανικές δυνάμεις έξω από τη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δαμασκός βλάπτεται μόνο και η την παρουσία τους δημιουργεί προβλήματα.

Την παραμονή το Ισραήλ επιτέθηκε σε δεκάδες ιρανικές μονάδες Αλ-Quds που βρίσκονταν στη Συρία . Ο Στρατός του Ισραήλ IDF δήλωσε ότι ήταν μια απάντηση στην επίθεση πυραύλων από ιρανικές θέσεις, και πρόσθεσε ότι προηγουμένως ειδοποιήθηκε σχετικά με τις επιπτώσεις ο Ρωσικός στρατός.

Την ίδια στιγμή, το Ιράν ισχυρίζεται ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση, την οποία χαρακτήρισε αντίδραση της Συρίας στην Ισραηλινή επιθετικότητα.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση αποτελεί αιτία ανησυχίας, και κάλεσε όλα τα μέρη να συγκρατηθούν.