Το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ συγκρούεται με το Ιράν στο έδαφος της Συρίας


Το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ συγκρούεται με το Ιράν στο έδαφος της ΣυρίαςΤο ιμπεριαλιστικό Ισραήλ συγκρούεται με το Ιράν στο έδαφος της Συρίας
ΠΗΓΗ

Η νίκη του Άσαντ και των συμμάχων του Ρωσίας, Ιράν και Χεζμπολάχ εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών μεταμορφώνει την Μέση Ανατολή γεωπολιτικά και αναδιανέμει τις σφαίρες επιρροής της περιοχής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρόσφατες εκλογές στο Ιράκ επικράτησαν κόμματα που είναι φίλα προσκείμενα προς το σιιτικό καθεστώς της Τεχεράνης, ενώ στην Υεμένη οι φιλο-ιρανοί  αυθεντίες του ανταρτοπολέμου Χούθι μετά από 3 χρόνια αντίστασης εναντίον των άρτια εξοπλισμένων σαουδαραβικών ενόπλων δυνάμεων καταφέρνουν να υπερέχουν και να μεταμορφώνουν την εισβολή της Σαουδικής Αραβίας στην χώρα τους σε εφιάλτη χωρίς τέλος. Στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη η αντίσταση των αυτοχθόνων Παλαιστινίων γιγαντώνεται, με αποτέλεσμα το ρατσιστικό Ισραήλ να καταφεύγει σε δολοφονίες παιδιών και εκατοντάδων αμάχων για να διασωθεί από το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας που πάει να το καταπιεί.

Το Ιράν από την επικράτηση στην χώρα του καθεστώτος των Αγιατολάχ το 1979, έχει ως διακηρυγμένο σκοπό την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από το σιωνιστικό καθεστώς. Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης μετά την στρατιωτική βοήθεια που παρείχαν στο καθεστώς του Άσαντ για να αντιμετωπίσει τους ισλαμοσυμμορίτες του ISIS, παραμένουν στο έδαφος της Συρίας εξοπλισμένοι με σύγχρονα οπλικά συστήματα και αναμένοντας τον νέο γύρο πολεμικής αντιπαράθεσης στην περιοχή. Το Ισραήλ αντιμετωπίζει στα σύνορα του όχι μόνο τις δυνάμεις της Συρίας, μεγάλο μέρος των οποίων ασχολείται ακόμη με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS, αλλά και τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις που αρχίζουν να συνωστίζονται πλησίον των υψωμάτων του Γκολάν που παράνομα κατέχει το ιουδαϊκό κράτος.

Οι πρόσφατες πολεμικές ιαχές του πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου εναντίον του Ιράν έχουν να κάνουν με την αυτοκτονική πολιτική του στην Μέση Ανατολή, μια πολιτική που πείσθηκε από το σιωνιστικό κατεστημένο να ακολουθήσει και ο Τραμπ. Το Τελ Αβίβ και η Ουάσιγκτον οδηγούνται σε μια άμεση αντιπαράθεση με ολόκληρο τον άξονα αντίστασης Συρία-Ιράν-Χεζμπολάχ-Παλαιστίνιοι, για να μην αναφέρουμε και την Ρωσία. Σε όλο αυτό το στρατιωτικο-πολιτικό σύμπλεγμα, η καταγγελία από την Ουάσιγκτον της συμφωνίας για το βαλλιστικό-πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν  αποτελεί πρόσχημα και προπαγανδιστικό σκαλοπάτι για την έναρξη του πρώτου γύρου της ιρανό-ισραηλινής αντιπαράθεσης στο έδαφος της Συρίας.

Ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι ο πόλεμος με το Ιράν είναι αναπόφευκτος και ότι θα ήταν καλύτερα να διεξαχθεί τώρα παρά αργότερα. Από το 2005 προσπαθούσε μάταια να πείσει τις ΗΠΑ, τώρα φαίνεται ότι η τυφλή αλαζονεία του Τραμπ και το σιωνιστικό παρακράτος που τον καθοδηγεί αποφάσισαν να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο που θα έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για τους άμεσα συμμετέχοντες.

Το ερώτημα που δικαιολογημένα προκύπτει εκ των ανωτέρω είναι: Η Ρωσία τι κάνει, πως αντιμετωπίζει την κατάσταση που αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο; Η παρουσία του Νετανιάχου στην Μόσχα στην επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η αναφορά του ιδίου ότι η Ρωσία δεν θα παραδώσει τα συστήματα S-300 στην Συρία δεν πρέπει να μας παραπλανήσει. Η Ρωσία έχει επενδύσει πάρα πολλά στην Συρία για να επιτρέψει στους οποιουσδήποτε, είτε πρόκειται για την Ουάσιγκτον, το Τελ Αβίβ, το Ριάντ ή την Άγκυρα, να μηδενίσουν τις προσπάθειες της. Η Μόσχα δήλωσε με σαφήνεια μέσω του υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ ότι δεν θα δεχθεί πλέον δυτικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, ούτε περιπτώσεις «false flag» επιχειρήσεων. Σε αντίθετη περίπτωση θα προμηθεύσει στην Συρία όχι μόνο τα συστήματα S-300, αλλά και όποιο άλλο οπλικό σύστημα απαιτείται για να βοηθήσει τον συριακό στρατό να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει τους επιτιθέμενους.

Όπως είναι γνωστό από την πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας, τα υπάρχοντα συριακά συστήματα αεράμυνας (κυρίως S-200 και Pantsir) απέδειξαν την ικανότητα τους και δίνουν μια ιδέα στο Ισραήλ για την απώλεια του μοναδικού πλεονεκτήματος που διέθετε μέχρι πρότινος, τουτέστιν την αεροπορική υπεροχή του. Είναι προφανές ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στο έδαφος της Συρίας θα είναι πολύ δαπανηρός τόσο για την ισραηλινή πολεμική αεροπορία όσο και για τις ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις, καθώς η Συρία και οι σύμμαχοι της Ιράν και Χεζμπολάχ θα ανταποδώσουν στα ίσα.

Αυτός ο άξονας αντίστασης, στον οποίο δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχει η Ρωσία, είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ με ένα ενωμένο μέτωπο και με εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες και πολιτοφύλακες και έχοντας την υποστήριξη των 1,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.