Ο Ερντογάν κάλεσε τους ηγέτες των BRICS να δεχτούν την Τουρκία στην Συμμαχία!


Ο Ερντογάν κάλεσε τους ηγέτες των BRICS να δεχτούν την Τουρκία στην Συμμαχία!Ο Ερντογάν κάλεσε τους ηγέτες των BRICS να δεχτούν την Τουρκία στην Συμμαχία!
ΠΗΓΗ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη 10η Σύνοδο Κορυφής BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική. 27 Ιουλίου 2018
Μόσχα, 29 Ιουλίου-RIA Novosti. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, κάλεσε τους ηγέτες του μπλοκ να επιτρέψουν στην Τουρκία να ενταχθεί στην συμμαχία των BRICS, σύμφωνα με την Hurriyet daily news.

«Eίπα ότι αν μας δεχτούν στη Συμμαχία, το μπλοκ θα ονομάζεται BRICST», ανέφερε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στις 27 Ιουλίου, προσθέτοντας ότι το BRICS «χαιρέτισε θερμά» την πρότασή του.
«Είμαστε με αυτές τις πέντε χώρες (BRICS) και αποτελούμε μέρος των G20, θα ήθελα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να μας δεχτούν, και να πάρουμε την θέση μας στους BRICS «, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί η αύξηση του αριθμού των χωρών των BRICS , ωστόσο σημείωσε ότι οι ηγέτες των BRICS δεν αποκλείουν την επέκταση της συμμετοχής στον Όμιλο στο μέλλον. Πρόσθεσε ότι οι υποψήφιοι για την ένταξή τους στο BRICS είναι πρόθυμοι, αλλά όλοι οι συνάδελφοι στην οργάνωση είναι προσεκτικοί σχετικά με αυτό. Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, «η οργάνωση είναι ανοικτή», αλλά το θέμα της ένταξης των νέων μελών απαιτεί «πρόσθετη εργασία».

Η σύνοδος κορυφής BRICS διεξήχθη από τις 26 έως τις 27 Ιουλίου στο Γιοχάνεσμπουργκ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι ηγέτες των χωρών υπέγραψαν τη δήλωση του Γιοχάνεσμπουργκ με βάση τα δέκα χρόνια του έργου της οργάνωσης. Το έγγραφο υπεγράφη από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρόεδρο της ΛΔΚ ΧΙ Jinping, τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Μισέλ Temer και τον οικοδεσπότη της τρέχουσας διάσκεψης κορυφής-ηγέτη της Νότιας Αφρικής Κύριλλο Ramaphosa.