Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων σε στρατιωτική παρέλαση στο Ιράν


Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων σε στρατιωτική παρέλαση στο ΙράνΣύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από την επίθεση σκοτώθηκαν 24 άτομα και ακόμη 53 τραυματίστηκαν. Οργισμένη αντίδραση της Τεχεράνης: Θα απαντήσουμε γρήγορα και αποφασιστικά, τρομοκράτες επιστρατεύτηκαν από ξένο καθεστώς, δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.
ΠΗΓΗ

Αιματηρή επίθεση ενόπλων στο Ιράν εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 24 και ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετές γυναίκες και παιδιά. Ακόμη 53 άτομα τραυματίστηκαν.

«Τρομοκράτες, που επιστρατεύτηκαν, εκπαιδεύτηκαν, οπλίστηκαν και πληρώθηκαν από ξένο καθεστώς επιτέθηκαν στην Αχβάζ», έγραψε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Προειδοποίησε, πως η Τεχεράνη «θα απαντήσει γρήγορα και αποφασιστικά για να υπερασπιστεί τις ζωές των Ιρανών».

Κυβερνητικός αξιωματούχος της ιρανικής περιφέρειας Κουζεστάν, μίλησε για «τυφλή και δειλή τρομοκρατική επίθεση» και εξέφρασε φόβους για αύξηση των θυμάτων.

Οι αξιωματούχοι, επιβεβαίωσαν ότι σκοτώθηκαν επί τόπου δυο από τους δράστες της επίθεσης από τις δυνάμεις ασφαλείας και άλλοι δυο συνελήφθησαν.

​Οι πυροβολισμοί διήρκησαν συνολικά δέκα λεπτά και ξεκίνησαν από πάρκο δίπλα στο σημείο όπου γινόταν η παρέλαση. Οι ένοπλοι φορούσαν στρατιωτικές στολές, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η στρατιωτική παρέλαση, γινόταν για να τιμηθεί η επέτειος της έναρξης των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ.