Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Τι κάνει η αλεπού στο παζάρι ή τι κάνουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν;


Τι κάνει η αλεπού στο παζάρι ή τι κάνουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν;Τι κάνει η αλεπού στο παζάρι ή τι κάνουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν;
ΠΗΓΗ

Ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είναι ο μακροβιότερος της αμερικανικής ιστορίας. Έχει ξεπεράσει σε διάρκεια αθροιστικά τον Αμερικανικό εμφύλιο, τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πέραν της διάρκειας του αυτός ο πόλεμος στοιχίζει στους αμερικανούς πολίτες 35 δις δολλάρια ετησίως, τουτέστιν μετά από 17 χρόνια πολέμου οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει περίπου 600 δισεκατομμύρια. Η επέμβαση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είχε τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα με αυτά των επεμβάσεων στην Λιβύη, στο Ιράκ, στο Σουδάν, στην Υεμένη, στην Συρία. Άφησε πίσω της ερείπια, εκατομμύρια νεκρούς και δημιούργησε την φύτρα της λαθρομετανάστευσης.

Η αμερικανική εξαγωγή «δημοκρατίας» και «ελευθερίας» στο Αφγανιστάν, καθώς και η υποτιθέμενη εξόντωση της τρομοκρατίας των Ταλιμπάν είχε και άλλα ευαγή αποτελέσματα. Μετά την εισβολή των ΗΠΑ στις 7 Οκτωβρίου 2001 οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις οπίου τριακονταπλασιάστηκαν, έτσι το Αφγανιστάν είναι σήμερα ο μεγαλύτερος προμηθευτής οπίου στον κόσμο (90% της παγκόσμιας παραγωγής). Δηλαδή η «αφγανική άνοιξη» ωφέλησε και τους εμπόρους ναρκωτικών, τους μεσάζοντες τους από τις αμερικανικές και νατοϊκές ένοπλες δυνάμεις και την CIA, καθώς και τους τραπεζίτες του City και της Wall Street στα θησαυροφυλάκια των οποίων φυλάσσονται και επενδύονται τα ναρκοδολάρια.

Όμως μετά από 17 χρόνια πολέμου και αφού εκτέλεσαν τον πρώην μισθοφόρο τους Μπιν Λάντεν, αποκατέστησαν την «δημοκρατία» και τις δυτικές «αξίες» (χωρίς να τους το ζητήσει κανένας), την «ελευθερία» του τύπου (δηλαδή την σιωνιστική προπαγάνδα), τοποθέτησαν σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού μαριονέτες και πράκτορες,  εξακολουθούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Γιατί;

Την απάντηση μας την δίνει ένα εμπιστευτικό υπόμνημα του αμερικανικού Πενταγώνου από το 2007, στο οποίο αναφέρεται ότι το Αφγανιστάν είναι «η Σαουδική Αραβία του Λιθίου», μάλιστα ο τότε επικεφαλής των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν Ντέιβιντ Πετρέους και μετέπειτα διοικητής της CIA στο ίδιο υπόμνημα υπογραμμίζει ότι «στον τόπο αυτό υπάρχει τεράστιο δυναμικό σπανίων γαιών». Το Αφγανιστάν σύμφωνα με γεωλογικές έρευνες κατέχει παγκοσμίως τα μεγαλύτερα αποθέματα σπανίων γαιών, όπως το Λίθιο, που είναι πολύτιμα και απαραίτητα για την παραγωγή ηλεκτρονικών ειδών. Εκθέσεις της CIA εκτιμούν ότι η συνολική αξία των αποθεμάτων μόνο του Λιθίου ανέρχεται σε 1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Αφγανό ομόλογο του Ασράφ Γκάνι συμφώνησαν αμερικανικές εταιρίες, εννοείται σιωνιστικών συμφερόντων, να διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο στην εξόρυξη και εκμετάλλευση των σπανίων γαιών του αφγανικού υπεδάφους.

Βεβαίως και οι σπάνιες γαίες δεν είναι η μοναδική αιτία της ισχυρής παρουσίας των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Οι αμερικανικές και νατοϊκές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται εκεί για να περιορίσουν την διείσδυση και επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στην Κεντρική Ασία, καθώς οι δύο αυτές χώρες μαζί με το Ιράν αυξάνουν σημαντικά τις οικονομικές τους δραστηριότητες σε αυτή την περιοχή. Η Κίνα έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Αφγανιστάν στον τομέα των εξορυκτικών βιομηχανιών, ενώ στο μεγαλεπήβολο σχέδιο της «One Belt One Road» (ο νέος «δρόμος του μεταξιού) σημαντικό ρόλο έχει η χώρα αυτή. Η Ρωσία από την πλευρά της επισήμως θέτει σε αμφισβήτηση την αμερικανονατοϊκή παρουσία στο Αφγανιστάν και προωθεί μια ειρηνική διευθέτηση μέσω της διπλωματικής αλληλεπίδρασης με τους Ταλιμπάν, κερδίζοντας έτσι την διεθνή αναγνώριση ως ενδιάμεση καταλυτική δύναμη επίλυσης καταστάσεων κρίσης και συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο.

Εν κατακλείδι ο δεκαεπταετής πόλεμος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, όπως και οι πόλεμοι στην Κορέα, το Βιετνάμ, την Γρενάδα, τον Παναμά, την Σομαλία, την Γιουγκοσλαβία, το Κοσσυφοπέδιο, την Λιβύη, το Ιράκ, την Συρία, την Υεμένη, έχουν ως στόχο την αναδιανομή του κόσμου προς όφελος της μεγαλύτερης δύναμης του 20ου και 21ου αιώνα, τουτέστιν του τοκογλυφικού κεφαλαίου και κατ΄ επέκταση της παγκόσμιας κυριαρχίας.

Για να αποκρύψουν αυτό το απλό γεγονός από τα μάτια του παγκόσμιου κοινού οι Σιωνιστές μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν χρησιμοποιούν την εξής βασική μέθοδο: Αποσπούν την προσοχή του κοινού από τις αληθινές τους προθέσεις δημιουργώντας τεχνητά εχθρικές εικόνες και σύμβολα όπως Ταλιμπάν, Χούθι, Καντάφι, Σαντάμ, Άσαντ, Μιλόσεβιτς, Αγιατολάχ Ρουχάνι, προκειμένου να δικαιολογήσουν τον μεταγενέστερο πόλεμο,  διότι οι πόλεμοι δεν ξεσπούν απλά από την μια μέρα στην άλλη, αλλά σχεδιάζονται προσεκτικά από τους τοκογλύφους Σιωνιστές μέσω στοχευμένων δημοσίων σχέσεων και πέρα από τα οποιαδήποτε εθνικά σύνορα.

Τι κάνει λοιπόν η αλεπού στο αφγανικό παζάρι; Μα φυσικά την έχουν στείλει οι Σιωνιστές για ψώνια.


Smiley face