Ο στρατός Χάφταρ έχει καθιερώσει σχεδόν πλήρη έλεγχο της περιοχής γύρω από την Τρίπολη


Ο στρατός Χάφταρ έχει καθιερώσει σχεδόν πλήρη έλεγχο της περιοχής γύρω από την ΤρίποληΟ στρατός Χάφταρ έχει καθιερώσει σχεδόν πλήρη έλεγχο της περιοχής γύρω από την Τρίπολη
ΠΗΓΗ

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης (LNA), υπό την ηγεσία του στρατάρχη Khalifa Haftar, έχει καθιερώσει τον έλεγχο σε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής Ain Zaraκοντά στην πρωτεύουσα της Λιβύης την Τρίπολη, νοτιοανατολικά της πόλης, ανέφερε στο RIA Novosti μια στρατιωτική πηγή στην ένατη Ταξιαρχία της Τρίπολης στην Τρίπολη.

“Οι δυνάμεις του εθνικού στρατού της Λιβύης (LNA) υπό τη γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων υπό την ηγεσία του Khalifa Haftarέχουν καθιερώσει τον έλεγχο σε μεγάλα τμήματα της περιοχής Ain Zara στην Τρίπολη”, ανέφερε η πηγή.

Πρόσθεσε ότι η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας λόγω της εγγύτητάς της με τις εισόδους της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Η πηγή πρόσθεσε επίσης ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην περιοχή του Qasr Ben Gashir νοτιοδυτικά της Τρίπολης.
Την περασμένη Πέμπτη, ο Στρατάρχης Khalifa Haftar διέταξε τις δυνάμεις του να ξεκινήσουν επίθεση στην Τρίπολη για “απελευθέρωση από τους τρομοκράτες”. Οι στρατιωτικές μονάδες του Haftar έχουν καθιερώσει τον έλεγχο των πόλεων Gharyan και Surman στα νότια της Λιβυκής πρωτεύουσας. Επίσης, ο Fayez Sarraj, στο επιχειρησιακό αρχηγείο της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (PNS), ανέφερε ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη του Λιβυκού εθνικού στρατού (LNA) του Χάφταρ είχαν χτυπήσει στο μόνο λειτουργικό αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας, της Τρίπολη στο Mitiga, ως αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν. Οι ένοπλες δυνάμεις που είναι πιστοί στη Λιβυκή κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας ανακοίνωσαν στις 7 Απριλίου την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης “ηφαίστειο της οργής” εναντίον του (LNA).

Μετά την ανατροπή και τη θανάτωση του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, στην Λιβύη ξεκίνησε πολιτική κρίση. Τώρα η χώρα βασιλεύει η διπλή κυριαρχία. Στην Ανατολή βρίσκεται το Κοινοβούλιο που εκλέγεται από τον λαό, και στη Δύση, στην πρωτεύουσα της Τρίπολης, κυβερνά η κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας που σχηματίστηκε με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την ηγεσία του Fayez Sarraj. Οι αρχές του ανατολικού τμήματος της χώρας λειτουργούν ανεξάρτητα από την Τρίπολη και συνεργάζονται με τον LNA, το οποίο διεξάγει έναν παρατεταμένο πόλεμο με τους αντάρτες. Ο ΟΗΕ προτείνει τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στη Λιβύη την άνοιξη του έτους 2019 , οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία νόμιμων και παγκόσμια αναγνωρισμένων αρχών.

https://ria.ru/20190409/1552529561.html

……….
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει κλειστή συνεδρίαση για την Λιβύη

ΜΟΣΧΑ, 9 Απρ-RIA Novosti. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τετάρτη θα διεξάγει διαβουλεύσεις για τη Λιβύη κεκλεισμένων των θυρών, αναφέρει τη μόνιμη αποστολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Έθνη.
Η μεταγεννητική έκθεση ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, που είναι τώρα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησαν συνάντηση.

“Η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησαν συνάντηση του Συμβουλίου ασφαλείας για την κατάσταση στη Λιβύη την Τετάρτη το απόγευμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής αποστολής.

Σύμφωνα με τη Γερμανική αποστολή στον ΟΗΕ στη σελίδα στο Twitter, οι διαβουλεύσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στις 15:00 (22:00 ώρα Μόσχας) σε κλειστή λειτουργία. “Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη Χασάν Σαλαμέ, επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη, θα πει στα μέλη του Συμβουλίου ασφαλείας για την τρέχουσα κατάσταση”-ανέφερε σε δήλωσή του.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη χώρα. Και η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα σε κλειστή λειτουργία. Ως αποτέλεσμα, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ενέκριναν δήλωση με την οποία παροτρύνουν όλα τα μέρη της σύγκρουσης να παύσουν αμέσως τις εχθροπραξίες.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Στρατάρχης Khalifa Χάφταρ διέταξε τις δυνάμεις του να ξεκινήσουν επίθεση στην Τρίπολη για ” την απελευθέρωση από τους τρομοκράτες”. Οι στρατιωτικές μονάδες του Khaftar έχουν καθιερώσει τον έλεγχο των πόλεων Γκάριαν και Σούρμαν στα νότια της λιβυκής πρωτεύουσας. Επίσης, o Fayez Sarraj, στο επιχειρησιακό αρχηγείο της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (PNS), ανέφερε ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη του Λιβυκού εθνικού στρατού (LNA) του Khaftar είχαν χτυπήσει στο μόνο λειτουργικό αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας Τρίπολης, το Mitiga, ως αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν. Οι ένοπλες δυνάμεις που είναι πιστές στη Λιβυκή κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας ανακοίνωσαν στις 7 Απριλίου την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης “ηφαίστειο της οργής” εναντίον του LNA.

Μετά την ανατροπή και τη θανάτωση του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, στην Λιβύη ξεκίνησε πολιτική κρίση. Τώρα στην χώρα βασιλεύει η διπλή κυριαρχία. Στην Ανατολή βρίσκεται το Κοινοβούλιο που εκλέγεται από τον λαό, και στη Δύση, στην πρωτεύουσα της Τρίπολης, κυβερνά η κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας που σχηματίστηκε με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την ηγεσία του Fayez Sarraj. Οι αρχές του ανατολικού τμήματος της χώρας λειτουργούν ανεξάρτητα από την Τρίπολη και συνεργάζονται με τον LNA, ο οποίος διεξάγει έναν παρατεταμένο πόλεμο με τους αντάρτες. Ο ΟΗΕ προτείνει τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στη Λιβύη την Άνοιξη του έτους 2019 έτους, οι οποίες θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία νόμιμων και παγκόσμια αναγνωρισμένων αρχών.

https://ria.ru/20190409/1552530631.html

…………

Το LNA είπε ότι οι τρομοκράτες σκοπεύουν να επιτεθούν στην “στο πετρέλαιο τηςημισελήνου “

ΜΟΣΧΑ, 9 Απρ-RIA Novosti. Ο εκπρόσωπος τύπου του εθνικού στρατού της Λιβύης Αχμέτ Αλ-Μισμάρι δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότιοι τρομοκράτες που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στην Σύρτη της Λιβύης σκοπεύουν να επιτεθούν στο “πετρέλαιο της ημισελήνου”-η οποία είναι περιοχή πετρελαίου στην ακτή στο ανατολικό τμήμα της, από την πόλη του Τομπρουκ μέχρι το ES-Sidra.
Η συνέντευξη τύπου μεταδόθηκε στα Αραβικά και Λιβυκά τηλεοπτικά κανάλια.

“Σήμερα (Τρίτη-Εντ.) Στην Sirte ήταν μια πολύ μεγάλη συνάντηση τρομοκρατικών ομάδων και συμμοριών, οι οποίες γνωρίζουμε σε ποιον ανήκουν και οι οποίες προσπαθούν, έχοντας ένα σχέδιο που προτάθηκε σήμερα στη συνάντηση, να επιτεθούν “στο πετρέλαιο της ημισελήνου”, ανέφερε ο Αλ-Μισμάρι.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Στρατάρχης Khalifa Haftar διέταξε τις δυνάμεις του να ξεκινήσουν επίθεση στην Τρίπολη για “απελευθέρωση από τρομοκράτες”. Οι στρατιωτικές μονάδες του Χάφταρ έχουν καθιερώσει τον έλεγχο των πόλεων Γκάριαν και Σούρμαν στα νότια της Λιβυκής πρωτεύουσας. Επίσης, η Fayez Sarraj, στο επιχειρησιακό αρχηγείο της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (PNS), ανέφερε ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη του Λιβυκού εθνικού στρατού (LNA) του Haftar είχαν χτυπήσει στο μόνο λειτουργικό αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας της Τρίπολης, την Mitiga, ως αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν. Οι ένοπλες δυνάμεις που είναι πιστές στη λιβυκή κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας ανακοίνωσαν στις 7 Απριλίου την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης “ηφαίστειο της οργής” εναντίον του LNA.

Μετά την ανατροπή και τη θανάτωση του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, στην Λιβύη ξεκίνησε πολιτική κρίση. Τώρα στην χώρα βασιλεύει η διπλή κυριαρχία. Στην Ανατολή βρίσκεται το Κοινοβούλιο που εκλέγεται από τον λαό, και στη Δύση, στην πρωτεύουσα της Τρίπολης, κυβερνά η κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας που σχηματίστηκε με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την ηγεσία του Fayez Sarraj. Οι αρχές του ανατολικού τμήματος της χώρας λειτουργούν ανεξάρτητα από την Τρίπολη και συνεργάζονται με το LNA, ο οποίο διεξάγει έναν παρατεταμένο πόλεμο με τους αντάρτες . Ο ΟΗΕ προτείνει τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στη Λιβύη την Άνοιξη του έτους 2019 , οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία νόμιμων και παγκόσμια αναγνωρισμένων αρχών.