Άσαντ: Δεν πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι σκοτώσαν τον αλ Μπαγκντάντι – Δεν υπάρχουν αποδείξεις!


Άσαντ: Δεν πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι σκοτώσαν τον αλ Μπαγκντάντι - Δεν υπάρχουν αποδείξεις!Άσαντ: Δεν πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι σκοτώσαν τον αλ Μπαγκντάντι – Δεν υπάρχουν αποδείξεις!
ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκοτώθηκε για 5η φορά ο αρχηγός του ISIS και πράκτορας των ΗΠΑ Αλ Μπαγντάτι

«Δεν είχαμε καμία επίσημη επαφή με τους Αμερικανούς σχετικά με την εξόντωση του αλ Μπαγκντάντι. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε αν αυτή η επιχείρηση συνέβη πραγματικά ή όχι» ανέφερε ο πρόεδρος της Συρίας το βράδυ της Πέμπτης

Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έβαλε «φωτιές» το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από πλευράς ISIS για τον νέο του επικεφαλής, τονίζοντας πως δεν είχε καμία επαφή ή ενημέρωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με την εξόντωση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Επιπλέον, πρόσθεσε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι νεκρός, πριν του παρουσιαστούν οι απαρταίτητες αποδείξεις.

Με δηλώσεις του στη συριακή τηλεόραση, ο Άσαντ υποστήριξε πως «δεν είχαμε καμία επίσημη επαφή με τους Αμερικανούς σχετικά με την εξόντωση του αλ Μπαγκντάντι. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε αν αυτή η επιχείρηση συνέβη πραγματικά ή όχι».

Ο Σύριος πρόεδρος, μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα πειστικές αποδείξεις πως ο Μπαγκντάντι είναι, τελικά, νεκρός. Ακόμη, υπογράμμισε, πως ο θάνατος του ηγέτη κι άλλων στρατιωτικών τoυ ISIS (αν τελικά ισχύει) δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα, από τη στιγμή που η ιδεολογία της τρομοκρατίας παραμένει ζωντανή.

«Το μνημόνιο του Σότσι μπλόκαρε τη δυνατότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να παρέμβουν στην Τουρκία» ανέφερε ο Άσαντ, επισημαίνοντας πως το καθεστώς του, μαζί με τη Ρωσία, εγγυώνται την ελευθερία έκφρασης και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.