Περισσότεροι από 12.000 Βρετανοί απαιτούν συγγνώμη της Κυβέρνησης τους για την Διακήρυξη Balfour


Περισσότεροι από 12.000 Βρετανοί απαιτούν συγγνώμη της Κυβέρνησης τους για την Διακήρυξη Balfour7Περισσότεροι από 12.000 Βρετανοί απαιτούν συγγνώμη της Κυβέρνησης τους για την Διακήρυξη Balfour
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1) Λόρδος Jacob Rothschild: Η Οικογένεια μου δημιούργησε το Ισραήλ

2) Η ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ!
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK
Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια online αίτηση ζητώντας απο την βρετανική κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη επίσημα στον παλαιστινιακό λαό για την Διακήρυξη Balfour, του 1917-mail που θεωρείται ως η αφετηρία της ιστορίας του σύγχρονου Ισραήλ.

Η Διακήρυξη Μπάλφουρ είναι μια επιστολή που απέστειλε ο τότε Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Arthur James Balfour στον Walter Rothschild, το δεύτερο Baron Rothschild και ηγέτη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας , το 1917. στην επιστολή, η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε επίσημα την ιδέα της δημιουργίας ενός εβραϊκού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη.
Η εκστρατεία-οργάνωση κατά της Balfour (BAC), λέει ότι αυτό είναι το γράμμα που είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος σήμερα.

«Μια συγνώμη θα ήταν στην ουσία η αναγνώριση του λάθους απο την Βρετανική Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Ηνωμένο Βασίλειο, μια αναφορά που συγκεντρώνει 10.000 υπογραφές πρέπει να λάβει επίσημη απάντηση από τη βρετανική κυβέρνηση μέσω των ΜΜΕ. Ωστόσο, οι συγγραφείς της απαίτησης συγνώμης δεν έχουν λάβει μια τέτοια απάντησηεδώ και πέντε ημέρες.

Η αίτηση πρέπει να συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές για να ληφθεί σοβαρά υπόψη για συζήτηση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, και αυτός είναι ο αριθμός που έχει βάλει ως στόχο η BAC.

Η Balfourl του 1917 περιείχε μια επίσημη δήλωση που έγραφε:Περισσότεροι από 12.000 Βρετανοί απαιτούν συγγνώμη της Κυβέρνησης τους για την Διακήρυξη Balfour

«Η κυβέρνησηαποσκοπεί στη δημιουργία στην Παλαιστίνη μιας εθνικής πατρίδας για τον Εβραϊκό λαό, και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνει την επίτευξη αυτού του στόχου …»

Εξαιτίας αυτού, οι συντάκτες της ηλεκτρονικής αίτησης και πολλοί άλλοι βλέπουν αυτό το έγγραφο ως τον ακρογωνιαίο λίθο του εβραϊκού κράτους, που τέθηκε σε λειτουργία μετά το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και, κατά συνέπεια, κατηγορούν το Ηνωμένο Βασίλειο για τα βάσανα του παλαιστινιακού λαού.

Περιέργως, η επίσημη δήλωση της βρετανικής κυβέρνησης συνεχίστηκε ως εξής:

«…Είναι σαφώς κατανοητό ότι τίποτα δεν πρέπει να γίνεται αναφορά η οποία μπορεί να βλάψει τα πολιτικά και θρησκευτικά δικαιώματα των υφιστάμενων μη-εβραϊκών κοινοτήτων στην Παλαιστίνη, ή των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι Εβραίοι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα».
Αυτό σημαίνει ότι, το εβραϊκό κράτος δεν θα έπρέπε να δημιουργηθεί σε βάρος των Παλαιστινίων. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα σύγκρουση, η οποία έχει φουντώσει για μισό αιώνα ήδη.
«Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι έχουμε πέσει θύματα της βρετανικής αποικιοκρατίας και ότι το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι να ζητήσει συγγνώμη από τον παλαιστινιακό λαό», λέει ο Xavier Abu Eid, ένας εκπρόσωπος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σύμφωνα με ΜΜΕ . «Μια ξένη αποικιακή δύναμη αποφάσισε να δώσει την Παλαιστίνη σε έναν οργανισμό που δεν ήταν καν στην Παλαιστίνη. Αυτό είναι ένα από τα πιο σκοτεινά επεισόδια της τα τελευταία 100 χρόνια.»

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Ισραήλ επαινεί επίσημα στη Διακήρυξη Μπάλφουρ και θεωρεί την αναφορά σε αυτήν ένα σημάδι της Παλαιστινιακής απροθυμίας για την επίλυση της σύγκρουσης στο παρόν.