Μπράβο τους! Αντι-σιωνιστές Εβραίοι κάψανε σημαίες του Ισραήλ και έιδωλα Ισραηλινών στρατιωτών στην Ιερουσαλήμ


Μπράβο τους! Αντι-σιωνιστές Εβραίοι κάψανε σημαίες του Ισραήλ στην ΙερουσαλήμΜπράβο τους! Αντι-σιωνιστές Εβραίοι κάψανε σημαίες του Ισραήλ και έιδωλα Ισραηλινών στρατιωτών στην Ιερουσαλήμ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ MIDDLE EAST MODERATOR

Υπερορθόδοξοι Εβραίοι στην Ιερουσαλήμ έκαψαν ένα είδωλο ενός στρατιώτη των Ισραηλινών ανέφερε το Arabs48.com. Η πράξη καταδικάστηκε από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Κυριακής.

“Περιμένω, να ζητήσουν συγνώμη και καλώ όλους τους ηγέτες του κόσμου να καταγγείλουν αυτήν την αποτρόπαια πράξη”, δήλωσε ο Νετανιάχου. “Ζητώ επίσης από την αστυνομία να βρει τους υπεύθυνους”.

Τα μέλη της Neturei Karta λέγεται ότι ήταν πίσω από το περιστατικό. Παρόλο που περιγράφεται από τον Νετανιάχου ως τόσο «εξτρεμιστική» όσο και «περιθωριακή», η ίδια η ομάδα επιμένει ότι ακολουθεί την Τορά καταδικάζοντας το Σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Τα μέλη της Δύσης συμμετέχουν συχνά σε διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης που φέρουν κονκάρδες διακηρύσσοντας ότι είναι «Εβραίοι, όχι Σιωνιστές». Είναι επίσης ανοιχτοί στην Μπράβο τους! Αντι-σιωνιστές Εβραίοι κάψανε σημαίές του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ2καταδίκη τους εκείνων που εξισώνουν τον αντι-Σιωνισμό με τον αντισημιτισμό.

Αν και οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι στο Ισραήλ δεν είναι υποχρεωμένοι να εκπληρώσουν στρατιωτική θητεία, περισσότεροι από αυτούς τώρα προσχωρούν στο IDF. Το κάψιμο της όψης ενός στρατιώτη στην στολή IDF μαζί με μια ισραηλινή σημαία πιστεύεται ότι υπήρξε διαμαρτυρία ενάντια σε τέτοιες κινήσεις από εκείνους στην υπερτορθόδοξη κοινότητα.