Νέο όργιο αιματηρής βίας από το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην Γάζα


Νέο όργιο αιματηρής βίας από το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην ΓάζαΝέο όργιο αιματηρής βίας από το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην Γάζα

Je Suis Charlie… και πράσινα άλογα… Ισραηλινοί Ελεύθεροι Σκοπευτές εκτέλεσαν 41 Παλαιστίνιους σήμερα και τραυμάτισαν πολλές εκατοντάδες. Η Efysn της Μοσάντ αναμεταδίδει την είδηση … με συγκρατημένη θλίψη…Κανένας χαρακτηρισμός, καμία επιθετική λέξη εναντίον των Ισραηλινών που εκτέλεσαν εν ψυχρώ άοπλους Παλαιστίνιους.

Βλέπετε αυτές τις μέρες πέφτουν οι υπογραφές για τη ληστεία του Φυσικού Αερίου των Παλαιστινίων από το Ισραήλ ..μέσω του αγωγού East Med.

Υπήρχε περίπτωση να προχωρούσαν όλα αυτά τα …με τέτοια ομαλότητα αν δεν φρόντιζαν να εκλέξουΜΕ …τους δικούς τους ανθρώπους;

Νομότυπα , εμείς εξουσιοδοτήσαμε τον Τσίπρα κι αυτός δεσμεύει εμάς και τα χρήματά μας …στις υπηρεσίες δολοφόνων κι απατεώνων.

ΠΗΓΗ

Νέο όργιο αιματηρής βίας από το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην Γάζα2Σε μια νέα επίδειξη αυθαιρεσίας, βίας και δολοφονιών απέναντι σε αμάχους Παλαιστίνιους προέβη το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ, καθώς δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι το αποτέλεσμα των πυρών από ισραηλινούς στρατιώτες σε βάρος Παλαιστινίων, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, οι αντιδράσεις των Παλαιστίνιων αναμένεται να κλιμακωθούν σήμερα 14/5 με αφορμή τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, αλλά και αύριο Τρίτη 15/5, καθώς συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους που είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές Αρχές, οι Ισραηλινοί έχουν σκοτώσει 45 Παλαιστίνιους από την έναρξη των διαδηλώσεων στις 30 Μαρτίου, ενώ δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός από την πλευρά των Ισραηλινών. Ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών έχει προκαλέσει έντονη κριτική από τη διεθνή κοινότητα.

Η μετακίνηση της πρεσβείας, η οποία μέχρι τώρα ήταν εγκατεστημένη στο Τελ Αβίβ, σήμανε μονομερή ρήξη με την πολιτική που ασκούσε η αμερικανική διπλωματία επί δεκαετίες. Ταυτόχρονα, αντίκειται προς τη διεθνή συναίνεση, κατά την οποία οι πρεσβείες δεν πρέπει να εγκατασταθούν στην Ιερουσαλήμ πριν υπάρξει διευθέτηση για το τελικό καθεστώς της πόλης κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων.

Νέο όργιο αιματηρής βίας από το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην Γάζα3Αντίθετα, για τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον, η μετακίνηση της πρεσβείας όχι μόνο δεν υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία, αλλά την «κάνει ευκολότερη»! Πρόκειται για «την αναγνώριση της πραγματικότητας», υποστήριξε ο Μπόλτον κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Για τον Παλαιστίνιο απεσταλμένο στις ΗΠΑ, τον Χουσάμ Ζομλότ, η κυβέρνηση Τραμπ «εγκατέλειψε τον ρόλο του συμφιλιωτή» επιλέγοντας να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, προχωρώντας σε μια κίνηση που οδηγεί σε «θρησκευτική σύγκρουση μάλλον, παρά σε αξιοπρεπή ειρήνη».

Η διολίσθηση, σε κραυγαλέο βαθμό, της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ υπέρ του ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ, είναι σίγουρο ότι θα φουντώσει ακόμη περισσότερο την φλόγα της αιματηρής βίας στην κατεχόμενη γη της Παλαιστίνης, με τους θύτες και τα θύματα να ανήκουν αντίστοιχα στο ισραηλινό κράτος και τον άμαχο παλαιστινιακό λαό.