Ισραήλ: Απολύθηκε γελοιογράφος που σχεδίασε τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ Νετανιάχου ως γουρούνι


Ισραήλ: Απολύθηκε γελοιογράφος που σχεδίασε τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ Νετανιάχου ως γουρούνι

Όταν οι ειδήσεις αφορούν το Ισραήλ ..οι Έλληνες πράκτορες δημοσιογράφοι …περιορίζονται αυστηρά στην ψυχρή αναφορά των γεγονότων. Ούτε χαρακτηρισμοί , ούτε επίθετα,ούτε γλαφυρότητες, ούτε κριτική επιτρέπεται. Ούτε καν αρνητική στάση επιτρέπεται… Οι νεαροί Παλαιστίνιοι απλά πέφτουν νεκροί… Δεν τους δολοφονούν ελεύθεροι σκοπευτές.

Σκοτώνει μωρά ο Νετανιάχου… σιωπή από τους ανθρωπιστές. Ψηφίζει ρατσιστικό νόμο ο Νετανιάχου…σιωπή από τους αντιρατσιστές.

Απολύουν γελοιογράφο για ένα σκίτσο του Νετανιάχου… σιωπή από τους υπερασπιστές της Ελευθερίας του Λόγου.
Καταλαβαίνουμε εύκολα πως τρέμουν …μην πέσει κανένα τηλεφώνημα από το Λόμπι και μείνουν στο περιθώριο όπως ο Καζαντζίδης.

ΠΗΓΗ

Ισραήλ: Απολύθηκε γελοιογράφος που σχεδίασε τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ Νετανιάχου ως γουρούνι3Το ισραηλινό περιοδικό Jerusalem Report –το περιοδικό της εφημερίδας Jerusalem Post– ανακοίνωσε ότι διαχωρίζει τη θέση του από έναν γελοιογράφο, διακόπτοντας τη συνεργασία μαζί του, καθώς αυτός παρουσίασε σε σκίτσο ως γουρούνια τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μαζί με άλλους ακροδεξιούς βουλευτές του.

Πανηγυρίζοντας την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από την Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ορέν Χαζάν, βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Λικούντ –του κόμματος του Νετανιάχου– τράβηξε μια σέλφι μαζί με τον πρωθυπουργό και άλλους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σε ένα σκίτσο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο Jerusalem Report, ο σκιτσογράφος Άβι Κατς πήρε την επίμαχη φωτογραφία και σχεδίασε τους αξιωματούχους και τον Νετανιάχου ως… γουρούνια, ενώ το σκίτσο συνοδευόταν από τη λεζάντα: «Όλα τα ζώα είναι ίσα,, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα», τη γνωστή φράση από το βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων».

Η γελοιογραφία προκάλεσε αγανάκτηση σε κάποιους αναγνώστες στο Ισραήλ, όπου τα γουρούνια θεωρούνται ακάθαρτα και η κατανάλωσή τους απαγορεύεται από τον Ιουδαϊσμό.

Το περιοδικό με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι αποφάσισε να μην δημοσιεύσει το σκίτσο. «Ένα σκίτσο που παρουσιάζει τους Ισραηλινούς ηγέτες με κεφάλια γουρουνιού προκαλεί ζημιά και πρόκληση και δεν έχει καμία θέση σε καμία από τις εκδόσεις μας», ανέφερε η εφημερίδα.