Το Ισραήλ αφήνει τη Γάζα χωρίς φυσικό αέριο και καύσιμα


Το Ισραήλ αφήνει τη Γάζα χωρίς φυσικό αέριο και καύσιμαΤο Ισραήλ αφήνει τη Γάζα χωρίς φυσικό αέριο και καύσιμα
ΠΗΓΗ

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ βάζει «μπλόκο» στην παράδοση φυσικού αερίου και καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα των επιθέσεων Παλαιστινίων.
Το Ισραήλ απαγόρευσε την παράδοση φυσικού αερίου και καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας την Τετάρτη, σε απάντηση νέου κύματος επιθέσεων με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς προσαρμοσμένους σε μπαλόνια και χαρταετούς από το παλαιστινιακό έδαφος, όπως μετέδωσε η Jerusalem Post.

«Ο υπ. Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν διέταξε την απαγόρευση παράδοσης φυσικού αερίου και καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του Κερέμ Σαλόμ (σ.σ. συνοριακού σημείου διέλευσης) από την Πέμπτη και μέχρι την έκδοση νέας ανακοίνωσης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Η απόφαση πάρθηκε μπροστά στη συνέχιση του τρόμου των εμπρηστικών μπαλονιών και των ταραχών κατά μήκος του (συνοριακού) φράχτη», πρόσθεσε.

Είναι η δεύτερη φορά που το Ισραήλ προχωρά σε τέτοιο μέτρο τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Λίμπερμαν είχε διατάξει διακοπή στις παραδόσεις φυσικού αερίου και καυσίμων νωρίτερα τον Ιούλιο, ανατρέποντας ωστόσο την απόφαση αφότου σταμάτησαν οι παλαιστινιακές επιθέσεις.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, το Ισραήλ διέταξε την απαγόρευση της διέλευσης διαφόρων εμπορευμάτων στην Παλαιστίνη, λέγοντας επίσης ότι η κίνηση ήταν μια απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις με τη χρήση φλογών μπαλόνια και χαρταετούς από τη Γάζα.