Εγκαίνια στον “απαρτχάιντ” αυτοκινητόδρομο στο Ισραήλ


Εγκαίνια στον “απαρτχάιντ” αυτοκινητόδρομο στο ΙσραήλΕγκαίνια στον “απαρτχάιντ” αυτοκινητόδρομο στο Ισραήλ
ΠΗΓΗ Γ. Λιναρδής

Συχνά στην ιστοσελίδα μας αναφερόμαστε στις απαρτχάιντ πρακτικές του ισραηλινού κράτους. Όμως ακόμη και εμάς μας εξέπληξε η πρόσφατη είδηση από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, δολοφονικό με την έννοια ότι καθημερινά δολοφονεί άμαχους Παλαιστινίους στην Δυτική Όχθη και στην Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενο το Διεθνές Δίκαιο της αυτοάμυνας. Το Διεθνές Δίκαιο όμως, αλλά και η κοινή λογική, προσδιορίζει με σαφήνεια ότι το δικαίωμα της αυτοάμυνας δεν μπορεί να το επικαλείται μια κατοχική δύναμη σε ένα έδαφος το οποίο έχει καταλάβει δια της βίας. Το Ισραήλ έχει καταλάβει δια της βίας παλαιστινιακά εδάφη και το δικαίωμα χρήσης στρατιωτικής δύναμης για την αποκατάσταση της τάξης ως απάντηση σε αμάχους και άοπλους διαδηλωτές δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα.

Ποια είναι η είδηση; Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz μας πληροφορεί ότι το Ισραήλ ολοκλήρωσε και έδωσε στην κυκλοφορία αυτοκινητόδρομο που διαχωρίζεται στην μέση από ένα τοίχωμα 8 μέτρων. Στην δυτική πλευρά του τοιχώματος είναι ο δρόμος που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι, η δε ανατολική πλευρά του αυτοκινητόδρομου χρησιμοποιείται μόνο από τους Ισραηλινούς. Μετά την κατασκευή του τείχους απαρτχάιντ που χωρίζει την Δυτική Όχθη όπου ζουν οι Παλαιστίνιοι από το υπόλοιπο Ισραήλ, η ισραηλινή κατοχική δύναμη δείχνοντας για μια ακόμη φορά το δολοφονικό της μένος εναντίον των Παλαιστινίων ολοκληρώνει έναν διαχωριστικό δρόμο. Το Ισραήλ αναγορεύεται σε πρώτη χώρα στον κόσμο όπου θεωρείται φυσιολογικό να υπάρχει φυλετικός διαχωρισμός στους αυτοκινητόδρομους.

Τα ΜΜΕ της Δύσης αποφεύγουν συστηματικά να καταγγέλλουν τις πρακτικές απαρτχάιντ του ιουδαϊκού κράτους, θεωρώντας ότι οι σφενδόνες των Παλαιστινίων που διαμαρτύρονται για την παράνομη κατοχή της γης τους από τους Ισραηλινούς είναι ισοδύναμες και εξισορροπούνται με τα ισραηλινά άρματα μάχης και τις βόμβες διασποράς των ιουδαίων κατακτητών.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας των Ισραηλινών, ο προφανής φυλετικός διαχωρισμός, η θέσπιση ευγονικών νόμων, η γενοκτονία των Παλαιστινίων ουδόλως απασχολούν την Δύση, η οποία κατά τα άλλα κόπτεται για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», την «ελευθερία» και «δημοκρατία» στην Λιβύη, στην Υεμένη και όπου αλλού ενδιαφέρεται να επιβληθεί ο σιωνιστικός ιμπεριαλισμός. Η κριτική στο Ισραήλ εξομοιώνεται από τα ΜΜΕ και τις υποτελείς στους Σιωνιστές κυβερνήσεις ως «αντισημιτισμός» και η Δύση εφαρμόζει διπλά πρότυπα π.χ. για την Κίνα όσον αφορά τους Ουιγούρους, αλλά ουδόλως κόπτεται για την συμπεριφορά των Ισραηλινών.

Δεδομένων των συντριπτικών στοιχείων και αποδείξεων για τις απαρτχάιντ πολιτικές του Ισραήλ και τις εγγενείς απάνθρωπες πραγματικότητες εναντίον των Παλαιστινίων, καταλήγουμε στο λογικό συμπέρασμα ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της Δυτικής Όχθης ή της Λωρίδας της Γάζας και του Γκέτο της Βαρσοβίας. Αυτή η τοποθέτηση δεν έχει καμία σχέση με αντισημιτισμό.