Παλαιστίνη: Παλαιστίνιος διασώστης σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων


Παλαιστίνη: Παλαιστίνιος διασώστης σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεωνΠαλαιστίνη: Παλαιστίνιος διασώστης σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων
ΠΗΓΗ

Ένας 17χρονος παλαιστίνιος διασώστης σκοτώθηκε σήμερα από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, ο Σατζίντ Μουζχέρ εργαζόταν ως διασώστης όταν έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά μέσα στον καταυλισμό της Ντεϊσέχ.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιχείρηση μέσα στον καταυλισμό. «Δεκάδες ταραξίες πέταξαν πέτρες και εμπρηστικές βόμβες εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση μέσων για τη διάλυσή τους».
Ο στρατός πρόσθεσε ότι έλαβε μια αναφορά, σύμφωνα με την οποία ο Παλαιστίνιος είχε τραυματιστεί, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

«Η δολοφονία από τις δυνάμεις κατοχής ενός διασώστη, με πραγματικά πυρά στην κοιλιά, είναι έγκλημα πολέμου», δήλωσε ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Ζαουάντ Αουάντ.
Ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Ο ισραηλινός στρατός εισέρχεται τακτικά στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Δυτικής Όχθης, κατεχόμενου από το Ισραήλ εδάφους τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια, για να κάνει συλλήψεις, με συνέπεια να προκαλούνται συχνά συγκρούσεις με τους κατοίκους.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδίκασε έντονα τον θάνατο του διασώστη, τονίζοντας ότι σκοτώθηκε τη στιγμή που πρόσφερε πρώτες βοήθειες.

«Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την τραγική αυτή απώλεια. Το υγειονομικό προσωπικό προσφέρει ουσιώδη ιατρική περίθαλψη και σώζει ζωές. Πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία του», δήλωσε ο δρ Τζέραλντ Ροκένσκομπ, ο οποίος διευθύνει το γραφείο του ΠΟΥ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.