Οι ΗΠΑ «έδωσαν» τα Υψώματα του Γκολάν στο Ισραήλ ανανεώνοντας τους χάρτες του State Department!


Οι ΗΠΑ «έδωσαν» τα Υψώματα του Γκολάν στο Ισραήλ ανανεώνοντας τους χάρτες του State Department!Οι ΗΠΑ «έδωσαν» τα Υψώματα του Γκολάν στο Ισραήλ ανανεώνοντας τους χάρτες του State Department!
ΠΗΓΗ

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Δεν πέρασε ούτε μια ημέρα από την αποκάλυψη του pronews.gr για τον επανακαθορισμό συνόρων στην Μέση Ανατολή και το State Department ανακοίνωσε πριν από λίγο πως αλλάζει τους χάρτες του και αναγνωρίζει τα Υψώματα του Γκολάν ως ισραηλινό έδαφος ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Αυτό σημαίνει πως επισήμως ανεξάρτητα από το Διεθνές Δίκαιο οι ΗΠΑ δίνουν τα συριακά εδάφη που καταλήφθηκαν από το Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967, στην εξουσία του Τελ Αβίβ.

Φυσικά από την απόφαση αυτή προκύπτουν και άλλες καταστάσεις, όπως ότι πλέον η αντίδραση των ΗΠΑ για την ανάκτηση της Κριμαίας από την Ρωσία καθίσταται κενή ηθικού περιεχομένου και άνευ ουσίας.

Χθες σας είχαμε ενημερώσει πως έρχονται κoσμογονικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή καθώς Ρωσία-ΗΠΑ-Ισραήλ «έδωσαν τα χέρια» για μια Σύνοδο Κορυφής που μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας με επανακαθορισμό συνόρων και δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους!

Αργά προχτες το βράδυ, ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωση του ανέφερε πως οι 3 χώρες, ΗΠΑ-Ρωσία-Ισραήλ, συμφώνησαν στην δημιουργία ειδικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με τα θέματα ασφαλείας στην Μέση Ανατολή.

Σήμερα λοιπόν το State Department άλλαξε τους χάρτες και δείχνει τα Golan Heights ως ισραηλινά όπως αναφέρει ο εκπρόσωπός του Morgan Ortagus μετά την επιβεβαίωση ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έλαβε μια αναβαθμισμένη έκδοσή τους.

«Ξέρω πως σίγουρα έχουμε ανανεώσει τους χάρτες» είπε ο Ortagus όταν ερωτήθηκε εάν προέβησαν οι Αμερικανοί σε τέτοιες κινήσεις από την στιγμή που ο πρόεδρος Donald Trump τον Μάρτιο αναγνώρισε επίσημα ισραηλινή κυριαρχία στα αμφισβητούμενα Υψώματα.