Η Ρωσία λέει ότι ο Στρος Καν φυλακίστηκε επειδή ανακάλυψε ότι ο αμερικάνικος χρυσός έχει χαθεί


Η Ρωσία λέει ότι ο Στρος Καν φυλακίστηκε επειδή ανακάλυψε ότι ο αμερικάνικος χρυσός έχει χαθείΗ Ρωσία λέει ότι ο Στρος Καν φυλακίστηκε επειδή ανακάλυψε ότι ο αμερικάνικος χρυσός έχει χαθεί

Η Ρωσία λέει ότι ο Στρος Καν φυλακίστηκε επειδή ανακάλυψε ότι ο αμερικάνικος χρυσός έχει χαθεί

Στοιχεία μίας νέας αναφοράς των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας (FSB) που ήρθαν στο φως, κάνουν λόγο για σύλληψη και κατηγορίες εναντίον του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινικ Στρος Καν, επειδή ανακάλυψε πως «έλειπε» ή δεν είχε «αναζητηθεί» μέρος του αμερικανικού χρυσού που βρίσκεται στον χώρο αποθήκευσής του στο Φορτ Νοξ των ΗΠΑ.

Η αναφορά μιλά για «στάση πληρωμών» 191,3 τόνων χρυσού, από πλευράς ΗΠΑ προς το ΔΝΤ. Ο Στρος Καν άρχισε να ανησυχεί για την κατάσταση και να ψάχνει τη λύση στις αρχές Μαΐου, αλλά για να μην προχωρήσει παραπέρα, το σκάνδαλο ήρθε να σώσει την κατάσταση και να του «κλείσει» το στόμα.

Ο χρυσός θα παραδιδόταν στο ΔΝΤ ως εναλλακτική λύση για αυτό που ονομάζεται νομισματικό απόθεμα, μετά από συμφωνία που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1978 κατά τη Δεύτερη Αναπροσαρμογή των άρθρων της, μεταξύ ΗΠΑ και ΔΝΤ.

Επίσης, αναφέρεται πως τον Στρος Καν είχαν προσεγγίσει άτομα «αμφιβόλου ηθικής», μέλη της CIA που του έδωσαν αδιάσειστα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο χρυσός «έλειπε».

Η αναφορά συνεχίζει υποστηρίζοντας πως, ενώ ο Στρος Καν ήθελε να φύγει για τη Γαλλία, ενημερώθηκε από Γάλλους πράκτορες για το ότι παρακολουθείται από Αμερικανούς συναδέλφους του και πως έπρεπε να πάει στη Ν. Υόρκη και να μην χρησιμοποιεί το κινητό του ώστε να μην τον εντοπίσουν.

Εκείνος, γράφει η αναφορά, αν και ακολουθούσε τις εντολές των Γάλλων, φαίνεται να έκανε το λάθος να κάνει χρήση του τηλεφώνου του τελικά, γι’ αυτό και συνελήφθη.

Εντός των δύο τελευταίων εβδομάδων, ο Στρος Καν ζήτησε τη βοήθεια του καλού του φίλου τραπεζίτη Μαχμούντ Αμπντέλ Σαλάμ Ομάρλέγοντάς του να αναζητήσει την αλήθεια για τις πληροφορίες που είχαν φθάσει σε εκείνον. Όμως, ούτε ο Αιγύπτιος τραπεζίτης είχε τύχη, καθώς κατηγορήθηκε κι αυτός με τη σειρά του για σεξουαλική παρενόχληση καμαριέρας, επίσης στην Αμερική.

To FSB μιλά για «υπερβολικές» κατηγορίες διότι, καθώς γράφεται στην αναφορά, ο Ομάρ είναι 74 ετών και πιστός μουσουλμάνος.

Λέγεται πως αφού ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν διάβασε την εν λόγω αναφορά, διέταξε να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου επιστολή στήριξης του Στρος Καν. Μία κίνηση που μπερδεύει πολλούς στη Μόσχα, βάζοντας τους σε σκέψεις για τα σχέδια του Πούτιν.

– Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί για όλα αυτά τα γεγονότα ότι ένας από τους κορυφαίους του Κογκρέσσου των Ηνωμένων Πολιτειών, και προεδρικός υποψήφιος, για το 2012, ο Ron Paul έχει δηλώσει καιρό την πεποίθησή του ότι η αμερικανική κυβέρνηση ψεύδεται σχετικά με τα αποθέματα χρυσού της, που φυλάσσονται στο Φορτ Νοξ. Έτσι, ο γερουσιαστής Πολ έχοντας ανησυχία σχετικά με το αν η αμερικανική κυβέρνηση και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα κρύβουν την αλήθεια για τα αμερικάνικα αποθέματα χρυσού είχε υποβάλει νομοσχέδιο στο τέλος του 2010 για την επιβολή ελέγχου αυτών, ο οποίος όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Ομπάμα.

Όταν άμεσα ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν πίστευε ότι δεν υπάρχει χρυσός στο Φορτ Νοξ ή στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα, ο γερουσιαστής Paul έδωσε την απίστευτη απάντηση, “νομίζω ότι είναι μια πιθανότητα”.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (από: whatdoesitmean.com,thesantosrepublic.com.)

ΠΗΓΗ