Πούτιν: Ο Poroshenko ψάχνει για μια δικαιολογία για να μην εκπληρώσει το πολιτικό μέρος του Μινσκ


Πούτιν: Ο Poroshenko ψάχνει για μια δικαιολογία για να μην εκπληρώσει το πολιτικό μέρος του ΜινσκΠούτιν: Ο Poroshenko ψάχνει για μια δικαιολογία για να μην εκπληρώσει το πολιτικό μέρος του Μινσκ

ΓΚΟΑ, 16 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι τα λόγια του Ουκρανού ηγέτη Πέτρο Poroshenko σχετικά με το άλυτο πρόβλημα της ασφάλειας στην Donbass, είναι απλά μια δικαιολογία για να μην εκπληρώσει το πολιτικό μέρος των συμφωνιών του Μινσκ.
Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας για την εφαρμογή των συμφωνιών Μινσκ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Donbass, δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα προχωρήσει στην πολιτική διαδικασία αν δεν εκτελεστεί το πακέτο ασφαλείας.

Είπε επίσης ότι στο θέμα του διακανονισμού , θα πρέπει να προχωρήσουν “, τουλάχιστον παράλληλα -. Και στην προώθηση των θεμάτων ασφάλειας, και κάνοντας τα απολύτως τα αναγκαία για την επίλυση συνολικά των μακροπρόθεσμων βημάτων στη σφαίρα της πολιτικής” Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με τον Πούτιν, η διευθέτηση θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, αλλιώς οι κάτοικοι της Donbas δεν είναι σίγουροι ότι δεν θα διωχθούν και δεν θα τεθούν στη φυλακή “για αποσχιστικές τάσεις.” Ο Πούτιν σημείωσε ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι βέβαιοι ότι τα δικαιώματά τους θα ασφαλίζονται και θα είναι εγγυημένα χωρίς την εφαρμογή του νόμου για το ειδικό καθεστώς του Donbass και την εδραίωση του στο σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε επίσης την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στο σύνταγμα της Ουκρανίας συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Μινσκ. Σύμφωνα με τον Πούτιν, αν οι αλλαγές δεν γίνονται, λέγεται ότι οι σημερινές αρχές δεν είναι έτοιμες να λύσουν πλήρως το πρόβλημα.

πηγη