Πούτιν: Η Ρωσία χρειάζεται να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις, αντλώντας από τις παραδόσεις


Πούτιν: Η Ρωσία χρειάζεται να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις, αντλώντας από τις παραδόσειςΠούτιν: Η Ρωσία χρειάζεται να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις, αντλώντας από τις παραδόσεις
ΠΗΓΗ

RIA Novosti. Η Ρωσική κοινωνία πρέπει να αντιταχθεί, στις σύγχρονες προκλήσεις και απειλές, ακολουθώντας το πνευματικό μήνυμα που άφησε ο πρίγκιπας Βλαντιμίρ, είπε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η εποχή του είχε πολλά επιτεύγματά δικά του , αλλά το πιο σημαντικό, καθοριστικό, βέβαια, ήταν ο εκχριστανισμός των Rus ,» είπε, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του μνημείου του πρίγκηπα Βλαδιμήρου στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους, «αυτή η επιλογή έχει γίνει η κοινή πνευματική πηγή για το λαό της Ρωσίας, Λευκορωσίας, Ουκρανίας και τα ηθικά θεμέλια του είναι οι τιμές που καθορίζουν τη ζωή μας μέχρι σήμερα.» « Είναι μια ισχυρή ηθική υποστήριξη, συνοχής και ενότητας που βοήθησαν τους προγόνους μας να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, να ζουν και να κερδίζουν τη δόξα της πατρίδας, και από γενιά σε γενιά να ενισχύουν τη δύναμη και το μεγαλείο της »- είπε ο Πούτιν.

«Σήμερα καθήκον μας είναι να στεκόμαστε μαζί απέναντι στις νέες προκλήσεις και απειλές, ακουμπώντας στις πνευματικές παραινέσεις, την ανεκτίμητη παράδοση της ενότητας και της αρμονίας, να προχωρήσουμε, εξασφαλίζοντας την συνέχεια της χιλιετούς ιστορίας μας», συνέχισε ο Πρόεδρος.

Ο Πούτιν είπε ότι τα εγκαίνια του μνημείου του πρίγκηπα Βλαδιμήρου είναι μια σημαντική εκδήλωση για την Μόσχα και την Ρωσία και για όλους τους Ρώσους συμπατριώτες που ζουν στο εξωτερικό. Σημείωσε το συμβολισμό στο γεγονός ότι τα εγκαίνια του μνημείου είναι την ημέρα της εθνικής ενότητας. Σύμφωνα με τον Πούτιν, το νέο μνημείο είναι ένα αφιέρωμα στο πρίγκιπα Βλαντιμίρ, που είναι ιδιαίτερα σεβαστός Άγιος, πολιτικός, και πολεμιστής, καθώς και ο πνευματικός ιδρυτής του ρωσικού κράτους.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι ο πρίγκιπας Βλαδίμηρος έχει περάσει στην ιστορία ως ο συλλέκτης και ο προστάτης της Ρωσικής γης, ως ο οραματιστής πολιτικός που έθεσε τις βάσεις της ενός ισχυρού , ενωμένου και συγκεντρωτικού κράτους. Κατά την εναρκτήρια τελετή του μνημείου παρέστησαν επίσης ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Πατριάρχης της Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο Υπουργός Πολιτισμού Βλαντιμίρ Medinsky και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Sobyanin. Το μνημείο του πρίγκηπα Βλαδιμήρου πραγματοποιείται από τον Εθνικό καλλιτέχνη της Ρωσίας Salavat Scherbakov. Μέχρι αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, στη μνήμη του μεγάλου πρίγκιπα είχε μόνο αποθανατιστεί η εικόνα του Βαπτιστή των Ρως στη σύνθεση του μνημείου » της χιλιετίας της Ρωσίας« στο Νόβγκοροντ. Η εγκατάσταση του μνημείου άρχισε στις 15 Οκτωβρίου και διήρκεσε λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες.