Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Πούτιν: «Ο Τραμπ μου υποσχέθηκε ότι θα επανορθώσει τις αμερικανορωσικές σχέσεις»

Πούτιν: «Ο Τραμπ μου υποσχέθηκε ότι θα επανορθώσει τις αμερικανορωσικές σχέσεις»Πούτιν: «Ο Τραμπ μου υποσχέθηκε ότι θα επανορθώσει τις αμερικανορωσικές σχέσεις»

ΠΗΓΗ

ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ «ΒΑΘΥ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Tην επανόρθωση των αμερικανορωσικών σχέσεων υποσχέθηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στον Β.Πούτιν προκαλώντας ανακούφιση σε όλον τον πλανήτη καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο ενός Παγκοσμίου Πολέμου που πολλοί αναλυτές θεωρούσαν πλέον αναπόφευκτο λόγω των επιθετικών πολιτικών των κυβερνήσεων Τ.Μπους Νεώτερου και Μ.Ομπάμα.

Την υπόσχεση αποκάλυψε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν σε συνέντευξη τύπου στη Λίμα μετά τη σύνοδο κορυφής των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού, αυτό που μένει να φανεί είναι αν το περιβόητο και πανίσχυρο «βαθύ» αμερικανικό κράτος το επιτρέψει αυτό και αν όχι με ποιο τρόπο θα το «χαλάσει»
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν είπε για το Ν.Τραμπ

«Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένος να ομαλοποιήσει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.
Του είπα το ίδιο. Δεν συζητήσαμε πού και πότε θα συναντηθούμε».
Οι θετικά προδιαγραφόμενες σχέσεις των δύο ανδρών που φαίνεται ότι μοιράζονται μια ιδιαίτερη «χημεία» που είναι το παν στην εξωτερική πολιτική, δημιουργούν ιδιαίτερες προσδοκίες για οικονομική ανάπτυξη στον πλανήτη, καθώς οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι δύο υπερδυνάμεις η μια στην άλλη έχουν επεκτείνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την παγκόσμια οικονομική δυσπραγία.
Άλλωστε η οικονομία είναι προπαντώς ψυχολογία. Ποιοςν επενδύει σε ένα τέτοιο περιβάλλον αστάθειας και φόβου για καιρούς Αποκάλυψης; Ο Ν.Τραμπ είναι επιχειρηματίας και προτάσσει πάνω απ΄’ολα την κοινή λογική και τους νόμους της Οικονομίας.
Ήδη εδώ και μια εβδομάδα ο ηγέτης της Ρωσίας Β.Πούτιν και ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ Ν.Τραμπ είχαν συμφωνήσει «να επιστρέψουν σε μια ρεαλιστική, αμοιβαία επωφελή συνεργασία».
Τότε είχαν προβεί σε τηλεφωνική συνομιλία η οποία δεν άφηνε κανένα περιθώριο παρερμηνείας ότι οι ΗΠΑ επιστρέφουν όχι για να συγκρουστούν αλλά για να συνεργαστούν με την Ρωσία σε μια χρονική στιγμή που όλοι μιλούσαν για ένα αναπόφευκτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την άρση των οικονομικών κυρώσεων από ΗΠΑ προς Ρωσία και αντίστροφα προανήγγειλαν επί της ουσίας στην τηλεφωνική τους επικοινωνία (για την οποία έχει ενημερώσει το pronews.gr) ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ
Μία κοσμογονία αλλαγών που θα επιφέρουν στον πλανήτη ασφάλεια, σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη και είναι αποφασισμένοι να φέρουν εις πέρας οι δύο ισχυρότεροι ηγέτες του πλανήτη θέτοντας τέλος στην παράλογη επιθετική πολιτική έναντι της Ρωσίας, της κυβέρνησης Ομπάμα που είχε οδηγήσει τον κόσμο σε αστάθεια.
Τότε το Κρεμλίνο είχε εκδώσειο ανακοίνωση:

«Κατά την συζήτησή τους οι δύο πρόεδροι όχι μόνο τόνισαν την ακραίως μη ικανοποιητική σχέση Ρωσίας-ΗΠΑ αλλά δεσμεύθηκαν για ενεργές συνδυασμένες προσπάθειες προς την κανονικοποίηση της και να ξαναεπιστρέψει στο επίπεδο ικανοποιητικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας μιας αξιόπιστης βάσης διμερών σχέσεων με σκοπό την ανάπτυξη εμπορικών και οικονομικών δεσμών.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin για άλλη μια φορά συνεχάρη το Ν.Τραμπ για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές και του ευχήθηκε επιτυχία στην εφαρμογή του εκλογικού του προγράμματος και σημείωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας για να χτιστεί ένας συνεργατικός διάλογος με την νέα αμερικανική κυβέρνηση, βασισμένο στις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της μη παρέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα των δύο χωρών
Ο Β.Πούτιν και ο Ν.Τραμπ συμφώνησαν στην ανάγκη να γίνουν προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού και συζήτησαν για το πως θα λυθεί η συριακή κρίση. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις τηλεφωνικές επαφές με μια προσωπική συνάντηση που θα οργανωθεί από τους αντιπροσώπους και των δύο πλευρών»
χθες στην Λίμα Ο Β.Πούτιν αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πετρελαίου. «Η Ρωσία είναι έτοιμη να κρατήσει την παραγωγή πετρελαίου
στα τωρινά επίπεδα»
Είπε επίσης ότι ευχαρίστησε τον Ομπάμα κατά την ολιγόλεπτη συνάντησή τους στη Λίμα «για όλα τα χρόνια της μεταξύ τους συνεργασίας».
«Του είπα ότι θα χαρούμε να τον δούμε στη Ρωσία όποτε το θελήσει και μπορεί», δήλωσε ο Πούτιν αν και γνώριζε ότι η κυβέρνησή του «στοχοποίησε» τον ίδιο και την χώρα του θέτοντας τον πλανήτη σε κίνδυνο.
Το πρόβλημα είναι τι θα συμβεί αυτούς τους δύο μήνες μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οπότε και αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος πρόεδρος καθώς μπορεί να υπάρξει μια προβοκάτσια οργανωμένη από τα γεράκια του Πενταγώνου και το σύστημα Χίλαρι-Ομπάμα.
Μέχρι τότε μεσολαβούν πολλές ημέρες.