Λαβρόφ: Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είναι αδιάλλακτος και αδιάκοπος


Λαβρόφ: Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είναι αδιάλλακτος και αδιάκοποςΛαβρόφ: Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είναι αδιάλλακτος και αδιάκοπος

ΠΗΓΗ
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε μια συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
«Είμαστε ευγνώμονες για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε σχέση με την επίθεση που στοίχισε τη ζωή του Πρέσβη της Ρωσίας Αντρέι Karlov Gennadyevich. Έχουμε λάβει συλλυπητήριά κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο.” – Είπε. «Πιστεύουμε ότι αυτό το βάρβαρο έγκλημα υπενθύμισε σήμερα ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είναι αδιάλλακτος και αδίστακτος», – είπε ο Λαβρόφ.

Η δολοφονία του Πρέσβη
Ο Ρώσος πρεσβευτής Αντρέι Karlov στην Τουρκία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας στην Άγκυρα, «Η Ρωσία, από το Καλίνινγκραντ ως την Καμτσάτκα με τα μάτια ενός ταξιδιώτη.” Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, την επίθεση έκανε ο αστυνομικός Μεβλούτ Mert Altyntash, που είχε απολυθεί από τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα των εγκληματικών ενεργειών τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Είναι απαράδεκτο να δεχόμαστε τρομοκρατικές επιθέσεις για την στήριξη της Δαμασκού.
Οι προσπάθειες για να υπερασπιστούν τις επιθέσεις των τρομοκρατών επειδή στηρίζουμε τις Δαμασκό στην πάλη κατά της τρομοκρατίας, είναι απαράδεκτες. Απομακρύνουν τους τρομοκράτες από την τιμωρία, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.

“Είναι απολύτως προκλητική, διεστραμμένη και απαράδεκτη η λογική, όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν τους τρομοκράτες, για να σταματήσουμε τον αγώνα εναντίον τους, – είπε -. Απολύτως απαράδεκτες προσπάθειες να παρουσιάζουν το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζουν ότι το νόμιμο καθεστώς στη Συρία πρέπει να καταπολεμηθεί από τους τρομοκράτες, το μόνο που πετυχαίνουν είναι ενισχύουν μόνο την τρομοκρατική απειλή.” «Είναι σίγουρα μια προσπάθεια να απομακρύνουν τους τρομοκράτες από την τιμωρία», – είπε ο Υπουργός.

«Είμαστε ευγνώμονες για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε σχέση με την επίθεση που στοίχισε τη ζωή του Πρέσβη της Ρωσίας Αντρέι Karlov Gennadyevich Έχουμε λάβει συλλυπητήριά κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο.” – είπε ο Λαβρόφ. «Πιστεύουμε ότι αυτό το βάρβαρο έγκλημα υπενθύμισε σήμερα ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είναι αδιάλλακτος και αδίστακτος», – πρόσθεσε.