Η Ρωσία είναι ισχυρότερη από κάθε δυνητικό εισβολέα, δήλωσε ο Πούτιν


Η Ρωσία είναι ισχυρότερη από κάθε δυνητικό εισβολέα, δήλωσε ο ΠούτινΗ Ρωσία είναι ισχυρότερη από κάθε δυνητικό εισβολέα, δήλωσε ο Πούτιν

ΠΗΓΗ
Η Ρωσία είναι τώρα ισχυρότερη από κάθε δυνητικό εισβολέα, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας.

Ο Αρχηγός του κράτους τόνισε ότι ο στρατός δεν θα πρέπει να χαλαρώσει.
«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι, αν εμείς απλά επιτρέψουμε στους εαυτούς μας, τουλάχιστον για μια στιγμή να χαλαρώσουμε, θα επιτρέψουμε τουλάχιστον μία μεγάλη αποτυχία για τον εκσυγχρονισμό του στρατού και του ναυτικού, στην εκπαίδευση των στρατευμάτων, όπου κατάσταση μπορεί να αλλάξει γρήγορα», – δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι Η Ρωσία δεν έχει ακόμη τον χρόνο για τέτοιες πολυτέλειες.

Ο Πρόεδρος περιέγραψε επίσης τις βασικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο Ρωσικός Στρατός το 2017.
“Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η δυναμική του επανεξοπλισμού του στρατού και του ναυτικού, την αποτελεσματική παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων του κρατικού προγράμματος εξοπλισμών και αναθέσεις αμυντικών προμηθειών», – δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσει την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των όπλων και των υπηρεσιών, την περαιτέρω ανάπτυξη των όπλων υψηλής ακρίβειας, των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας, την έρευνα, τη διαχείριση, και τον ηλεκτρονικό πόλεμο. Επιπλέον, ο Πρόεδρος ζήτησε την ενίσχυση του πολεμικού δυναμικού των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων.
Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu δήλωσε ότι ο εξοπλισμός του Ρωσικού Στρατού με νέα όπλα πρέπει να είναι πάνω από το 60% το 2017.