Την προπαραμονή Χριστουγέννων οι ουκρανοί βομβάρδισαν ναό και σχολεία στο Debaltsevo.


Την προπαραμονή Χριστουγέννων οι ουκρανοί βομβάρδισαν ναό και σχολεία στο Debaltsevo.Την προπαραμονή Χριστουγέννων οι ουκρανοί βομβάρδισαν ναό και σχολεία στο Debaltsevo.

ΠΗΓΗ
Στις 23 Δεκέμβρη στις 14:55 στην πόλη Debaltsevo καταπατήθηκε η γραμμή του μετώπου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 10 οβίδες που προήλθαν από τις ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν το έδφαφος της αυτοανακηρυχθείσας Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Μια από αυτές χτύπησε το ναό του Αγ. Αλεξάνδρου Nevsky.Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο διαμετρήματος τουλάχιστον 150 mm, που απαγορεύεται από τη συμφωνία του Minsk.Έσπασαν τζάμια του ναού, επλήγη η πρόσοψη και καταστράφηκε και η πόρτα.

Ο θόλος του ναού κατέρρευσε.Υλικές ζημιές υπέστησαν ένα σχολείο, ένα νηπιαγωγείο και κατοικίες.Δεν υπάρχουν θύματα.

To απόγευμα της 23ης Δεκέμβρη ουκρανί άρχισαν να σφυροκοπούν το Debaltsevo. Οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να χτυπούν το Debalcevo που οι κάτοικοι και τα παιδιά πήγαιναν για να παραβρεθούν στην εκδήλωση για το φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δένδρου της πόλης.
« Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε κλεισμένοι στα υπόγεια.Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.Ο OSCE δεν κάνει τίποτα! » καταγγέλουν οι κάτοικοι.news-front