Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Η ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΧΗ!

Η ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΧΗ!Η ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΧΗ!
ΠΗΓΗ

Μεταφράσαμε και σας παραθέτουμε αποσπάσματα από την συνέντευξη του Konstantin Kovalyov, του αρχηγού του τάγματος «Βάραγγοι» το οποίο είχε ενταχθεί στην τεθωρακισμένη μεραρχία “Prizrak” (Φάντασμα) του Alexander Mozgovoi. O συναγωνιστής Konstantin μας εξηγεί τις ιδέες, τους στόχους και τις επιχειρήσεις των Ρώσων Εθνικιστών του τάγματος «Βάραγγοι» στο οποίο είχαν ενταχθεί και πολλοί Εθνικοσοσιαλιστές της Russian National Unity. O Kovalyov αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τον πολυαγαπημένο Εθνικιστή ήρωα του Lugansk, Alexander Mozgovoi, και καταρρίπτει τα ψεύδη που αναπαράγουν οι κομμουνιστές και οι ακροδεξιοί καθεστωτικοί συνοδοιπόροι τους. Ολόκληρη την συνέντευξη στα Ρωσικά, μπορείτε να την διαβάσετε εδώ από την Εθνικιστική σελίδα «Εμπροσθοφυλακή της Ρωσικής Νεολαίας – ΕΡΝ».

Οι συναγωνιστές του τάγματος “Varyag” είναι ένας Εθνικιστικός – Πατριωτικός σύνδεσμος μοτοσικλετιστών, οι οποίοι πριν από τον πόλεμο στην Νέα Ρωσία είχαν παρουσιάσει έντονη δράση τόσο ως ομάδες περιφρούρησης στα εθνικιστικά “Russian March” όσο και κατά την αναβίωση των Ρωσικών εθνικών παραδόσεων σε διάφορα φεστιβάλ. Συμμετείχαν επίσης στην «Ρωσική Άνοιξη» κατά την επιστροφή της Κριμαίας στην μητέρα πατρίδα. Ας δούμε τώρα μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη. …

-ΕΡΝ: Γιατί ενταχθήκατε στην “Prizrak”; Κατά πόσο ήταν μαζική η συμμετοχή των Ρώσων Εθνικιστών στην Νέα Ρωσία;

–Kovalyov: Ο Mozgovoi ήταν η προσωποποίηση της μάχης για την Νέα Ρωσία και τον Ρωσικό Κόσμο. Οι Εθνικιστές ήταν πάρα πολλοί. Δυστυχώς δεν ενωθήκαμε στον κατάλληλο χρόνο. Όλοι ήμασταν απασχολημένοι με τον πόλεμο. Αυτό ήταν ένα λάθος που πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας στο μέλλον.

-ΕΡΝ: Γνώριζες καλά τον Mozgovoi. Πες μας γι αυτόν.

–Kovalyov: Γι αυτόν δεν μπορώ να μιλήσω σε ένα άρθρο. Αποτελεί ξεχωριστό θέμα. Θα σας πω σύντομα. Ο Mozgovoi ήταν πραγματικός Ρώσος Εθνικιστής. Πάντοτε θεωρούσε τα συμφέροντα του λαού ως υψίστης σημασίας. Επιθυμούσε διακαώς να ενώσει τους Σλάβους και έβλεπε ως εχθρούς μια Ιουδαϊκή κλίκα ολιγαρχών και στα δύο μέρη. Μιλούσε πάντοτε ανοιχτά και ευθέως γι αυτό. Το γεγονός ότι κάποιοι εκφυλισμένοι τώρα προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως ακροαριστερό δεν έχει ούτε την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Πριν δολοφονηθεί ο Alexey Mozgovoi διακήρυξε ότι θα δημιουργήσει μια νέα μεραρχία, ξεκινώντας με το τάγμα «Ιερή Ρωσία» του οποίου θα ηγούνταν. Αυτό το τάγμα θα το σχημάτιζε μόνο με Εθνικιστές! Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να καθαρίσει το Prizrak από πρεζόνια και σκουπίδια τα οποία προστάτευε ο Plotnitsky. Αυτό το ανακοίνωσε στις 22 Μαΐου. Στις 23 τον κάλεσαν στο Lughansk και τον γάζωσαν στον δρόμο. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Εκτός από αυτά, δημιούργησε την οργάνωση Εθνικής Αναγέννησης η οποία ήταν εγγεγραμμένη στα μητρώα του Κιέβου. Η οργάνωση έγινε το μόνο αναγνωρισμένο ίδρυμα στο Donbass και είχε στόχο να ενώσει τον λαό και από τις δύο πλευρές, γεγονός που αποτελούσε απειλή τόσο για την χούντα του Κιέβου όσο και για τους έκφυλους εξουσιαστές στο Lugansk. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Από τους τρεις ιδρυτές της οργάνωσης, οι δύο σκοτώθηκαν και ο τρίτος είναι φυλακή με ψεύτικες κατηγορίες από τον Μάη του 2015. Αργότερα θα γράψω ένα άρθρο για τον Mozgovoi όπου θα γράψω τα πάντα αναλυτικά.

-ΕΡΝ: Το τάγμα σου ενώνει άτομα με κοινή ιδεολογία. Έχετε μια κοινή ιδεολογία στο τάγμα ή όχι; (Εννοεί διαφορετικές ερμηνείες του Ρωσικού Εθνικισμού)

–Kovalyov: Θα κάνω μια διόρθωση. Το τάγμα, πρακτικά με όλη του την δύναμη, έχει μεταφερθεί στην Ρωσία. Πλέον δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος ως κανονικό τάγμα. Δεν έχουμε θρησκευτικά εμβλήματα στο τάγμα. Η Ορθοδοξία και ο Παγανισμός δεν θεωρούνται ως ιδιαίτερης σημασίας. Το πλέον σημαντικό είναι η Πατρίδα και το Έθνος. Η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και η ανάκτηση των συνόρων της Ρωσικής αυτοκρατορίας. Η παλινόρθωση και αναβίωση του Ρωσικού Λαού, η ενότητα του Σλαβικού κόσμου.

L9IbsewX524

-ΕΡΝ: Γιατί το τάγμα σου έφυγε σχεδόν ολόκληρο από την Νέα Ρωσία;

–Kovalyov: Διότι η Νέα Ρωσία δεν είναι παρούσα. Υπάρχουν μόνο μπανανίες που αντιπροσωπεύουν τον πόλεμο. Αυτοί κάνουν δουλειές. Εμείς δεν προστατεύουμε ούτε τις Εβραϊκές επιχειρήσεις ούτε αυτές των ντόπιων συμμοριών. Πρακτικά όλοι οι ασυμβίβαστοι οπλαρχηγοί είτε σκοτώθηκαν είτε εξαναγκάστηκαν να φύγουν. Στο τάγμα μου την έπεσε η Γενική Εισαγγελέας και το τοπικό MGB (μυστικές υπηρεσίες του Plotnitsky). Μας αφόπλισαν και πήραν ότι μπόρεσαν. Το έκαναν όταν ήμουν σε άδεια, κάποιοι έφυγαν μόνοι τους. Γι αυτό εγώ με το μαλακό πήρα τους ανθρώπους μου και έφυγα.

-ΕΡΝ: Ποιο είναι το μέλλον της Νέας Ρωσίας, θα μπορέσει να συνεχίσει να διεξάγει τον πόλεμο;

–Kovalyov: Αυτή την στιγμή δεν έχει κανένα μέλλον. Η Νέα Ρωσία δεν είναι εδαφική έννοια αλλά ιδεολογική! Μπορεί να ανατείλει παντού. Είναι η Νέα Ρωσία. Πρέπει να πολεμήσουμε οπουδήποτε χρειαστεί. Οι Ρώσοι είτε το θέλουν είτε όχι, πρέπει να υπερασπιστούν όχι μόνο το δικαίωμά τους να υπάρχουν αλλά και πολλά περισσότερα. Οι ντόπιοι κυβερνήτες προσπαθούν να συγχωνεύσουν το Donbass με την Ουκρανία. Δεν θέλουν πόλεμο ούτε θέλουν να απελευθερώσουν την Ουκρανία. Ούτε η Ρωσία τους είναι απαραίτητη. Θέλουν μόνο να κερδίσουν. Αυτοί άλλωστε ακόμα και τώρα παραδίδουν κάρβουνο στα Ουκρανικά σκουπίδια και πληρώνουν φόρους στο Κίεβο (Σ.τ.μ: εννοεί το καθεστώς κι όχι τον Ουκρανικό λαό όπως θα δούμε παρακάτω). Στις «κυβερνήσεις» που αποτελούνται κατά 80% από αυτούς που συμμετέχουν στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Κιέβου. Έτσι δεν συζητάμε για καμία προοπτική του Ρωσικού Κόσμου εκεί αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται πλέον να υπάρξει εκεί πόλεμος παρά μόνο απομίμηση αυτού. Με το να ικετεύουμε για ανθρωπιστική βοήθεια είμαστε διαγεγραμμένοι.

-ΕΡΝ: Τι πιστεύεις γι αυτούς που ήταν εχθροί σας στον πόλεμο;

–Kovalyov: Μπορεί να τους έχουν κοροϊδέψει, να είναι βλάκες… Αλλά είναι αδέρφια, όχι εχθροί! Αλλά οι Πολωνοί, οι Βαλτικοί, οι Καυκάσιοι και οι μαύροι… Με αυτούς πάντα είχαμε προβλήματα. Ο πόλεμος απλά έδειξε ποιος είναι ο καθένας.

8dYCt7Oz1Xk

-ΕΡΝ: Τι θα ήθελες να πεις στη Ρωσική νεολαία (σε αυτούς που είναι 16-25 ετών);

–Kovalyov: Πρέπει να διατηρήσουν την ύπαρξη του Ρωσικού λαού και των παιδιών της Ρωσίας. Επίσης να προετοιμάζονται για την κρίσιμη ώρα. Θα προσπαθήσουν να διαμελίσουν την Πατρίδα εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί. Η μόνη ελπίδα είμαστε εμείς και κανένας άλλος. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Ή παράσημα στο στήθος ή με κομμένο το κεφάλι (Σ.τ.μ: παλαιά Κοζάκικη παροιμία)! Ετοιμαστείτε και αναθρέψετε παιδιά. Αυτά για χάρη αυτών που πολέμησαν.

-ΕΡΝ: Ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Καλή τύχη σε εσένα και στο τάγμα σου! Δόξα στην Ρωσία!

–Kovalyov: Δόξα στην Ρωσία!