ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΨΕΥΤΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΑΖΙ


ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΨΕΥΤΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΑΖΙ

ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΨΕΥΤΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΑΖΙ

 

ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΨΕΥΤΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΑΖΙ

Πολλά ισλαμιστικά τάγματα δεσμεύτηκαν στο πλευρό της ουκρανικής πλευράς και μάχονται εναντίον των λαικών Δημοκρατιών των Donetsk και Lougansk.Σύμφωνα με την New York Times πρόκειται για τα τάγματα Cheikh Mansour και Djokhar Doudaïev που πρωταρχικά αποτελούνται από Τσετσένους προερχόμενους από Γεωργία και Ουζμπεκιστάν και το τάγμα Κριμαία που αποτελείται από Τατάρους.

Αυτές οι πολιτοφυλακές συμμάχησαν με τους ψευτοεθνικιστές του Δεξιού Τομέα του Pravy Sektor.Δεν χρηματοδοτούνται από την ουκρανική κυβέρνηση.Η εφημερίδα δεν εντόπισε κανένα ίχνος όπου να εμπλέκεται το ουκρανικό κράτος.Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο Thierry Meyssan εδώ και περισσότερο από 1 χρόνο, η CIA συντονίζει τους ψευτοεθνικιστές και τους ισλαμιστές από το τέλος του Β παγκοσμίου Πολέμου. Αναφορικά με την Ουκρανία η CIA οργάνωσε ένα «Αντιιμπεριαλιστικό Συνέδριο » (στην ουσία αντιρωσικό), στις 8 Μάη 2007 στο Ternopol (στη Δ.Ουκρανία), στο οποίο συμμετείχαν ουκρανοί ψευτοεθνικιστές και ισλαμιστές του Καυκάσου.Τον όλο συντονισμό της σύμπραξης είχε ο προεδρεύων Dmytro Yarosh (αρχηγός του Pravy Sektor) και δέχθηκε την ευλογία του Dokou Oumarov (του 5ου προεδρεύοντα του Ισλαμικού Εμιράτου της Itchkérie τον μετέπειτα εμίρη του Καυκάσου).

Το Δεκέμβρη του 2013 Τάταροι ισλαμιστές ήρθαν ξαφνικά από την Μέση Ανατολή όπου πολέμησαν κατά του σριακού κράτους για να πλαισιώσουν την έγχρωμη επανάσταση της πλατείας Maïdan.Επίσης συγχρόνως οι αξιωματούχοι της ISIS σε μεγάλο βαθμό αντικαταστάθηκαν από Τσετσένους σε τέτοιο βαθμό που η ρωσική έγινε η γλώσσα του προσωπικού της Daesh αντικαθιστώντας τη ρωσική. (Voltairenet 8.7.15)CaΓΥΓΥΙΓΥΙΗΘ-8UBe48VvdE

« Δόξα στην Ουκρανία …! Ευχαριστούμε Ichkeria (Tσετσενία) …! Δόξα στους ήρωες …!Allahu Akbar …! »Tέτοιες είναι οι αναφορές και τα μηνύμτα των ισλαμιστών τσετσένων που μάχονται στην Ουκρανία.

Η New York Times αναφέρει ότι ισλαμιστές μαχητές έχουν ενταχθεί στον ακροδεξιό Δεξιό Τομέα της Ουκρανίας και στα ψευτοεθνικιστικά τάγματα για την καταπολέμηση των εθνοτικά ρώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.
Το άρθρο του Andrew E. Kramer αναφέρει ότι υπάρχουν τώρα 3 ισλαμικά τάγματα που έχουν αναπτυχθεί στις πιο καυτές ζώνες», όπως γύρω από το λιμάνι της Μαριούπολης Ένα από τα τάγματα δευθύνεται από έναν πρώην πολέμαρχο της Τσετσενίας με το κωδικό όνομα «μουσουλμάνος».
»Μας αρέσει να πολεμάμε τους Ρώσους, δήλωσε ο αρχηγός ενός εκ των 3 ισλαμικών ταγμάτων που επιχειρούν στην Α. Ουκρανία, χωρίς να αναφέρει το πραγματικό του όνομα.»
Δυο από τα ισλαμικά τάγματα ονομάζονται »Σεΐχης Μανσούρ» και »Ντοκχάρ Dudayev»

Oι ουκρανοί διοικητές φοβούνται ότι η ρωσόφωνη πολιτοφυλακή θα καταλάβει τους δρόμους πρόσβασης προς την Μαριούπολη και θα παγιδεύσει την πόλη τους μισού εκατομυριίου πληθυσμού. Για ν΄ αντιμετωπίσει την κατάσταση ο ουκρανικός στρατός υπολογίζει στην αμέριστη συμπαράσταση του Δεξιού Τομέα και των ισλαμιστικών ταγμάτων.Η ουκρανική αστυνομία και ος τρατός αρνούνται να δώσουν στοιχεία αναφορικά με το πόσοι τσετσένοι πολεμούν αυτή τη στιγμή στο ουκρανικό μέτωπο.Τα τάγματα Djokhar Doudaïev και Cheikh Mansur αποτελούνται κυρίως από τσετσένους αλλά συμπεριλαμβάνουν στις τάξεις τους και ισλαμιστές που προέρχονται από όλες τις πρώην σοβιετικές περιοχές όπους Ουζμπέκους αλλά και από τα Βαλκάνια.(nytimes 7/7/15)


http://dimpenews.com/2015/07/09/videoταγματα-τσετσενων-στην-ουκρανια-ναζ/