Ο Chizhov ζήτησε από την Μέρκελ να αποδείξει την επιρροή της Ρωσίας στις εκλογές της Γερμανίας


Ο Chizhov ζήτησε από την Μέρκελ να αποδείξει την επιρροή της Ρωσίας στις εκλογές της ΓερμανίαςΟ Chizhov ζήτησε από την Μέρκελ να αποδείξει την επιρροή της Ρωσίας στις εκλογές της Γερμανίας
ΠΗΓΗ
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντιμίρ Chizhov ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι η Ρωσία φέρεται να διανέμει στη Γερμανία πληροφορίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία των εκλογών.

Στην κορυφαία ερώτηση του του προγράμματος του BBC Hardtalk [1] σχετικά με τη στάση του, με τις δηλώσεις της Μέρκελ για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών και ο φόβος ότι μπορεί να επηρεάσουν τις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία, ο Chizhov, δήλωσε: ( για την Μέρκελ – ed) «Σέβομαι την γνώμη της …. αλλά το θέμα είναι αν έχει αντικειμενικά αποδεικτικά στοιχεία περί αυτού, και εάν ναι, ίσως θα ήθελε να μας τα δείξει».

Οι Εκλογές στην Bundestag θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία, στις 24 Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα θα διαμορφώσουν την κυβέρνηση και θα ανακοινώσουν τον καγκελάριο (επικεφαλής της κυβέρνησης).

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί από κάποιους ότι προσπαθεί να παρέμβει στην πορεία των εκλογών στις δυτικές χώρες, χωρίς να παρέχουν αποδείξεις.
Η Μόσχα όλους αυτούς τους ισχυρισμούς τους διέψευσε και τους χαρακτήρισε αβάσιμους

Ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας για δήθεν ρωσική επέμβαση στις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Γαλλία και την Γερμανία, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτό, δεν υπάρχουν.
Νωρίτερα, το κοινωνικό δίκτυο Facebook ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων στη Γερμανία, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η ομάδα των μέσων ενημέρωσης Corectiv θα κάνει τον πρώτο εξωτερικό έλεγχο -πραγματικότητας στο κοινωνικό δίκτυο Facebook στη Γερμανία. Σημειώνεται ότι στο εγγύς μέλλον στη Γερμανία, οι νέες βελτιώσεις θα καταστήσουν πιο εύκολο να ενημερώνονται για ψεύτικες ειδήσεις.