Ρωσία: Ιστορίες τρόμου, τα λόγια του Γενικού Γραμματέα για τις φυλακές στην Κριμαία


Ρωσία: Ιστορίες τρόμου, τα λόγια του Γενικού Γραμματέα για τις φυλακές στην ΚριμαίαΡωσία: Ιστορίες τρόμου, τα λόγια του Γενικού Γραμματέα για τις φυλακές στην Κριμαία
ΠΗΓΗ
Η Βουλευτής της Κρατικής Δούμας Ναταλία Poklonskaya αναφέρθηκε στα λόγια του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjørn Jagland για την αναγκαιότητα παρακολούθησης της κατάστασης στις φυλακές της Κριμαίας, σημειώνοντας ότι ήδη αυτές τις «ιστορίες τρόμου σχετικά με την Κριμαία στον κόσμο υπάρχουν λίγοι που πιστεύουν.»

Νωρίτερα ο Jagland είπε ότι στην Κριμαία, είναι απαραίτητο να στείλουν μια αποστολή που θα ενεργεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας.

«Δυτικοί πολιτικοί θα πρέπει να σταματήσουν όλα τα είδη των εικασιών για το θέμα αυτό», έγραψε η Poklonskaya στη σελίδα της στο Facebook.

Η Poklonskaya υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο η αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης με επικεφαλής τον ειδικό εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Ζέραρντ Στούντμαν είχε ήδη επισκεφθεί την Κριμαία. Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Εισαγγελέα της Κριμαίας «τα μέλη της αντιπροσωπείας μίλησαν λεπτομερώς για το τι πραγματικά συνέβη στη χερσόνησο το Φεβρουάριο-Μάρτιο 2014 σχετικά με το πώς οι πολίτες της Κριμαίας , παρά τις προσπάθειες των ριζοσπαστών , χωρίς ούτε μια σταγόνα αίμα ήταν σε θέση να κάνουν συνειδητές επιλογές και να επιστρέψει στη Ρωσία».

«Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους επικεφαλής των κρατικών φορέων και υπηρεσιών επιβολής του νόμου της Κριμαίας, να επικοινωνήσουν με τις διάφορες οργανώσεις των Τατάρων της Κριμαίας, ακόμα και να αξιολογήσουν τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές», είπε η Poklonskaya .

«Στο Συμβούλιο της Ευρώπης, βέβαια, γνωρίζουν για την πραγματική κατάσταση στην Κριμαία. Η χερσόνησος αναπτύσσεται δυναμικά, διακρίσεις λόγω εθνοτικών ή άλλων λόγων, φυσικά δεν υπάρχουν. Νομίζω ότι τις ιστορίες τρόμου σχετικά με την Κριμαία στον κόσμο υπάρχουν λίγοι που πιστεύουν,»- κατέληξε η βουλευτής.