Γιατί η Ουκρανία αυξάνει τη στρατιωτική παρουσία της κοντά στα ρωσικά σύνορα


Γιατί η Ουκρανία αυξάνει τη στρατιωτική παρουσία της κοντά στα ρωσικά σύνοραΓιατί η Ουκρανία αυξάνει τη στρατιωτική παρουσία της κοντά στα ρωσικά σύνορα

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές για την οικοδόμηση της στρατιωτικής παρουσίας της Ουκρανίας κοντά στα σύνορα της Κριμαίας της Ρωσίας, ο Σεργκέι Τσεκόφ, μέλος της Ανώτερης Βουλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Ρώσου νομοθέτη, δήλωσε στο Sputnik

“Το Κίεβο ανεγείρει τη στρατιωτική του παρουσία κοντά στα σύνορά μας.Μετά από το πρόσφατο παρελθόν πραγματοποιήθηκαν αρκετές ασκήσεις που με διάφορες στρατιωτικές ομάδες, θεωρούμε την προσπάθεια αυτή προσπάθεια  διαταράξης στην κατάσταση κατά μήκος των συνόρων”, δήλωσε ο Smirnov sai

Ο ουκρανικός στρατός σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια άσκηση κοντά στα σύνορα με την Κριμαία αργότερα αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε ο Σμιρνόφ, αναφέροντας τα στοιχεία που αντλήθηκαν από τις πηγές του.

Σημείωσε ότι η κίνηση του Κιέβου δεν θα απειλήσει τους πολίτες της Κριμαίας, οι οποίοι είναι αξιόπιστα προστατευμένοι και δεν θα αποτρέψουν τους τουρίστες από την επίσκεψη στη χερσόνησο.
Μιλώντας στο Σπούτνικ, ο Σεργκέι Τσεκόφ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Δημοκρατία της Κριμαίας είναι έτοιμη για τις προκλήσεις της Ουκρανίας.

“Δεν νομίζω ότι αυτό είναι μια επίδειξη δύναμης, επειδή δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο για να επιδείξει.Αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην Ουκρανία.Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχές καταρχήν προσπαθούν να δείξουν στους Ουκρανούς το επίπεδο της άμυνας της χώρας τους. Και είναι το μήνυμα του Κίεβο σε όσους υποστηρίζουν την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής », δήλωσε ο Τσεκόφ.

Πρόσθεσε ότι είναι σίγουρος ότι «δεν σκέφτονται ούτε καν να εκπληρώσουν μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια ιδέα μπορεί να είναι μόνο στο μυαλό των ψυχικά ασταθών ανθρώπων.

Ωστόσο, θα ήθελα να σημειώσω ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στην ουκρανική κυβέρνηση. Γι ‘αυτό θα πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε προκλήσεις εναντίον των εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας », επεσήμανε ο Τσεκόφ.

Η Κριμαία αποχώρηστηκε από την Ουκρανία και επανήλθε στη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014, μετά από δημοψήφισμα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι σχεδόν το 97% του πληθυσμού της περιοχής τάσσεται υπέρ της μετακίνησης.
Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2014 στην Ουκρανία. Το Κίεβο, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλοί από τους συμμάχους τους, δεν αναγνώρισαν την κίνηση και θεωρούν την χερσόνησο ως κατεχόμενο έδαφος.