ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΚΟΜΠΛΕΞ – Η Ουκρανία απαγορεύει την είσοδο στον Steven Seagal ως “απειλή για την εθνική ασφάλεια”


ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΚΟΜΠΛΕΞ – Η Ουκρανία απαγορεύει την είσοδο στον Steven Seagal ως “απειλή για την εθνική ασφάλεια”

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT
ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΚΟΜΠΛΕΞ - Η Ουκρανία απαγορεύει στον Steven Seagal ως "απειλή για την εθνική ασφάλεια"Ο αμερικανός αστέρας τωνταινιών δράσης Steven Seagal έχει αποκλειστεί από την είσοδο στην Ουκρανία για πέντε χρόνια μετά απο απόφαση της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU)  οποία τον χαρακτήρισε απειλή για την ασφάλεια και τον έβαλε σε μαύρη λίστα.
Ωστόσο, η ουκρανική υπηρεσία ασφαλεία δεν παρείχε λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί ο ηθοποιός των ΗΠΑ σταμπαρίστηκε απο την ουκρανική υπηρεσίαςασφαλείας.

Τον Ιούλιο του 2015, ο Seagal κηρύχθηκε persona non grata από το υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας μαζί με περίπου 600 άλλους ανθρώπους που δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στην Ουκρανία.
Ο αμερικανός σούπερ σταρ κατηγορήθηκε από το Κίεβο μετά από τη λήψη της σκηνής κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στην πόλη της Σεβαστούπολης της Μαύρης Θάλασσας Κριμαίας τον Αύγουστο του 2014, που διοργάνωσε ο ρωσικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, νυχτερινοί λύκοι.

Ο Seagal, διάσημος για μια σειρά ταινιών δράσης όπως το Under Siege και το Deadly Ground, έλαβε ρωσική υπηκοότητα στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε προσωπικά το αστέρι του Χόλιγουντ, του οποίου οι γονείς του πατέρα μετανάστευσαν από τη Ρωσία, και ο ίδιος έλαβε ένα ρωσικό διαβατήριο στο Κρεμλίνο εβδομάδες αργότερα.

Η Seagal δεν είναι ο πρώτος διασημότητα που θα απαγορευτεί να εισέλθει στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο έχει αρνηθεί την είσοδο σε μια σειρά δημόσιων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών,  ηθοποιών και αθλητών.

Το 2015, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκλείστηκε από την είσοδο στην Ουκρανία για τρία χρόνια για “συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας

Νωρίτερα το ίδιο έτος, στην Ουκρανία μαύρη λίστα μπήκε ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Gerard Depardieu για πέντε χρόνια, καθώς η υπηρεσία ασφαλείας της χαρακτήρισε επίσης «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Ο Depardieu έγινε Ρώσος πολίτης το 2013.

Τον Αύγουστο του 2015, το Κίεβο πρόσθεσε τον πρωταθλητή πυγμαχίας των ΗΠΑ Roy Jones στη μαύρη λίστα του. Οι ουκρανικές αρχές προφανώς θεωρούσαν τον γνωστό μπόξερ μια ιδιαίτερα σοβαρή απειλή, καθώς δεν τον απαγόρευσαν μόνο να εισέλθει στην Ουκρανία αλλά τον απείλησαν και με ποινική υπόθεση. Πριν από την απαγόρευση, ο Τζόουνς επισκέφθηκε την Κριμαία και ζήτησε από τον Πούτιν να του παραχωρήσει ρωσική υπηκοότητα.