Ρώσοι Δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την Κριμαία θα τους απαγορευτεί η είσοδος στην Ουκρανία


Ρώσοι Δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την Κριμαία θα τους απαγορευτεί η είσοδος στην ΟυκρανίαΡώσοι Δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την Κριμαία θα τους απαγορευτεί η είσοδος στην Ουκρανία
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK

Ένας σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που είχαν επισκεφτεί την Κριμαία μετά το δημοψήφισμα δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Ουκρανία ακόμα και αν είναι διαπιστευμένοι για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ουκρανικά κυβερνήσεις απαγορεύουν τους δημοσιογράφους RIA Novosti από τις συνόδους του υπουργικού συμβουλίου – Υπηρεσία Τύπου
Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που είχαν επισκεφτεί το δημοψήφισμα της Κριμαίας δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Ουκρανία ακόμα κι αν είναι διαπιστευμένοι για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, δήλωσε την Κυριακή ο Αντόν Γκερατσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρσεν Αβακόφ.
Νωρίτερα, ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε για τον Διεθνή Οργανισμό Πληροφοριών Rossiya Segodnya, Ramil Sitdikov, επίσημα διαπιστευμένος για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αρνήθηκε την είσοδο στην Ουκρανία λόγω του ισχυρισμού ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τους λόγους για την είσοδό του στη χώρα.

“Κανένας από εκείνους τους ρώσους δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Κίεβο και οι οποίοι έχουν παραβιάσει τα κρατικά σύνορα της Ουκρανίας που επισκέπτονται παράνομα … Κριμαία, δεν θα γίνουν δεκτοί στο έδαφος της χώρας μας”, γράφει ο Gerashchenko στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με Gerashchenko, Sitdikov όλα από μόνα τους παρέσχε στους συνοριοφύλακες με τα στοιχεία για την «παράνομη» παραμονή του στην Κριμαία.

Τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU) επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στη Eurovision 2017, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 7 Μαΐου και τελευταία έως τις 11 Μαΐου, επειδή δεν συμφώνησε με τις προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις μετά την άρνηση της Ουκρανίας να αφήσει τον Γιούλια Σαμοϊλόβα Η Ρωσία συμμετέχει στον διαγωνισμό. Η Samoilova είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα για τρία χρόνια λόγω της επίσκεψής της στην Κριμαία το 2015 χωρίς να λάβει πρώτα άδεια από την Ουκρανία. Σύμφωνα με το νόμο της χώρας, η Ουκρανία μπορεί να απαγορεύσει την είσοδο για τους αλλοδαπούς που είχαν επισκεφθεί μετά το δημοψήφισμα Κριμαία χωρίς άδεια από το Κίεβο.

Το δημοψήφισμα για την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014 με τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας, το 97%, υποστηρίζοντας την επανένωση. Ωστόσο, το Κίεβο και η Δύση εξακολουθούν να θεωρούν την Κριμαία μέρος της Ουκρανίας