Την Ρωσία είναι αδιανόητο να την φανταστούμε χωρίς την πνευματική εμπειρία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε ο Πούτιν


Την Ρωσία είναι αδιανόητο να την φανταστούμε χωρίς την πνευματική εμπειρία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε ο ΠούτινΤην Ρωσία είναι αδιανόητο να την φανταστούμε χωρίς την πνευματική εμπειρία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε ο Πούτιν

ΠΗΓΗ
Την Ρωσική κρατική υπόσταση είναι αδύνατο να την φανταστούμε χωρίς την πνευματική, ιστορική εμπειρία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τελετής της αφιέρωσης του νέου ναού στο μοναστήρι Sretensky στην Μόσχα .

Την Πέμπτη, ο Πούτιν έφτασε στο μοναστήρι Sretensky στο άνοιγμα του νέου Ναού της Αναστάσεως, και των μαρτύρων και ομολογητών της Ρωσικής Εκκλησίας.

«Στην χώρα μας – στο ίδιο το ρωσικό κράτος – είναι αδύνατο να το φανταστούμε χωρίς την πνευματική, ιστορική εμπειρία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία μεταδίδεται από γενιά σε γενιά μέσα από τις ποιμαντικές λέξεις .Σίγουρα, ο νέος ναός της Μονής Sretensky θα είναι ένα φωτεινό, ελκυστικό κέντρο των θρησκευτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και θα συμβάλει στην διαιώνιση της κοινωνίας μας της καλοσύνης , του αμοιβαίου σεβασμού και της συμφιλίωσης», – δήλωσε ο Πούτιν την Πέμπτη.
Ο Νέος Καθεδρικός Ναός στο έδαφος της Μονής Sretensky χτίστηκε για περισσότερα από τρία χρόνια με δωρεές και χτίστηκε για την 100ή επέτειο των τραγικών επαναστατικών γεγονότων του 1917.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Sobyanin δήλωσε ότι η αποκατάσταση των δεκάδων ναών συνεχίζεται στη Μόσχα. «Μαζί, θα επιστρέψουμε στην πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά της Μόσχας», – είπε.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος παρέδωσε στον Δήμαρχο της Πρωτεύουσας το μετάλλιο πρώτου βαθμού του Αγίου Πρίγκηπα Δανιήλ της Μόσχας