Μεντβέντεφ: Δεν θα γίνουμε Αμερικάνοι,ΟΧΙ στα τροποποιημένα τρόφιμα


Μεντβέντεφ: Δεν θα γίνουμε Αμερικάνοι,ΟΧΙ στα τροποποιημένα τρόφιμα

Μεντβέντεφ: Δεν θα γίνουμε Αμερικάνοι,ΟΧΙ στα τροποποιημένα τρόφιμα

Μεντβέντεφ: Δεν θα γίνουμε Αμερικάνοι,ΟΧΙ στα τροποποιημένα τρόφιμαΟ Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως οι πολίτες της Ρωσίας δεν πρόκειται να τραφούν από γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα παρά μόνο από φυσικές τροφές.

Επίσης τόνισε πως σαν κράτος θα σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραγωγής τροποποιημένων τροφίμων .

«Δεν έχουμε σκοπό να αναπτύξουμε την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων η να δεχθούμε τέτοια προιόντα από διάφορες πολυεθνικές που θα ήθελαν να τα προωθήσουν στη χώρα μας.

Οι πολίτες της Ρωσίας είναι σε θέση να τραφούν κανονικά, και δεν τίθεται θέμα εμπορίας και κατανάλωσης γενετικώς τροποποιημένων προϊόντων.

Δέν θα λειτουργήσουμε σε αυτόν τον τομέα όπως οι Αμερικανοί οι οποίοι προωθούν και τρέφουν τους πολίτες τους με προιόντα γενετικής τροποποίησης .

Αυτοί μπορούν να τρέφονται και να παράγουν , εμείς δεν το χρειαζόμαστε , έχουμε αρκετό χώρο και τις ευκαιρίες για να παράξουμε και να καταναλώσουμε κανονικό φαγητό » , – δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο συνέδριο των αγροτικών κλάδων στο Βολγκογκράντ.

Τέτοιου είδους δηλώσεις θα πρέπει να ακούγονται και από τους Έλληνες κυβερνώντες μα δυστυχώς δεν ακούμε …

Σε αντίθεση με την παραπάνω άποψη , επί του εξαμήνου της προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρώπη τείνει να ολοκληρωθεί η ατζέντα προώθησης των Γενετικώς Τροποποιημένων Τροφίμων.