Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Η δήλωση του Πούτιν για τους κομμουνιστές που αποκρύφτηκε απο όλα τα ΜΜΕ: Ήταν σφαγείς!


Η δήλωση του Πούτιν για τους κομμουνιστές που αποκρύφτηκε απο όλα τα ΜΜΕ: Ήταν σφαγείς!Η δήλωση του Πούτιν για τους κομμουνιστές που αποκρύφτηκε απο όλα τα ΜΜΕ: Ήταν σφαγείς!
ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΥΤΙΝ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ Η ΨΕΥΔΟΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ!

“Ίσως θα πω κάτι που σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει, αλλά εγώ έτσι το βλέπω”, δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ “Βαλαάμ”*, ένα απόσπασμα του οποίου μεταδόθηκε στο κανάλι Russia 1. «Πρώτα απ’ όλα, η πίστη πάντα μας συνόδευε, στο να γίνουμε ισχυροί κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας, περνούσε δύσκολες στιγμές.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

“Υπήρχαν εκείνα τα χρόνια του μαχητικού αθεϊσμού, όταν οι ιερείς εξαλείφθηκαν, οι εκκλησίες καταστράφηκαν, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα θρησκεία.

“Κοίτα, ο Λένιν τέθηκε σε μαυσωλείο. Πόσο διαφορετικό είναι αυτό από τα λείψανα των αγίων για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και μόνο για τους Χριστιανούς; Όταν λένε ότι δεν υπάρχει τέτοια παράδοση στο χριστιανισμό, λοιπόν, να πάτε στον Άθω και να ρίξετε μια ματιά, υπάρχουν λείψανα αγίων εκεί και έχουμε ιερά λείψανα εδώ”, κατέληξε ο Πούτιν.

Το 2016, μεταξύ άλλων είχε πει:

Όλοι κατηγορούσαν το τσαρικό καθεστώς ότι ήταν καταπιεστικό. Αλλά με τι ξεκίνησε το καθεστώς της σοβιετικής εξουσίας; Με μαζικές καταστολές. Δεν θα μιλήσω για την κλίμακα, αλλά απλά για το πιο τρομακτικό παράδειγμα: την καταστροφή και την δολοφονία της αυτοκρατορικής οικογένειας μαζί με τα παιδιά τους. Ίσως υπήρχε κάποια ιδέα ότι ήταν απαραίτητο να εξαλειφθούν τυχόν κληρονόμοι. Αλλά γιατί να σκοτώσουν τον γιατρό Μπότκιν; Γιατί να σκοτώσουν τους υπηρέτες, ανθρώπους γενικά προλεταριακής προέλευσης; Για ποιον σκοπό; Για να καλύψουν το έγκλημα.

Εντάξει, πολέμησαν εναντίον ανθρώπων που αντιστάθηκαν στη σοβιετική εξουσία με όπλα στα χέρια τους, αλλά γιατί σκότωναν τους ιερείς; Μόνο το 1918 σκότωσαν 3.000 ιερείς και σε δέκα χρόνια 10.000. Στην περιοχή του Don, έριξαν εκατοντάδες κάτω από τον πάγο. Όταν αρχίζετε να το σκέφτεστε και λαμβάνετε νέες πληροφορίες, αξιολογείτε πολλά πράγματα διαφορετικά.

Ο Βλάντιμιρ Ίλιτς Λένιν, σε μια από τις επιστολές του προς τον Μολότοφ, νομίζω, έγραψε – δεν μπορώ να τον αναφέρω ακριβώς – ότι όσο πιο πολλούς αντιδραστικούς εκπροσώπους της μπουρζουαζίας και της ιεροσύνης σκοτώνουμε, τόσο το καλύτερο. Ξέρετε, αυτή η προσέγγιση δεν συμπίπτει με κάποιες από τις προηγούμενες ιδέες μας για την ουσία της εξουσίας.

Η δήλωση του Πούτιν για τους κομμουνιστές που αποκρύφτηκε απο όλα τα ΜΜΕ: Ήταν σφαγείς!Και ο ρόλος του κομμουνιστικού, μπολσεβίκικου κόμματος στην κατάρρευση του μετώπου στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι γνωστός. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Χάσαμε μια χώρα που χάθηκε, αφού αρκετοί μήνες αργότερα η Γερμανία παραδόθηκε και καταλήξαμε να χάνουμε από τους ηττημένους, ένα μοναδικό περιστατικό στην ιστορία. [προφανώς αναφέρεται στην Συνθήκη του Μπρεστ -Λιτόφσκ, όπου η μπολσεβίκικη Ρωσία έχασε το 1/4 των εδαφών της]. Και με ποιο σκοπό; Για χάρη της κατάκτησης της εξουσίας. Πώς μπορούμε να εκτιμούμε αυτήν την κατάσταση, γνωρίζοντας σήμερα, αυτή την κατάσταση, η οποία έφερε τεράστιες απλώς κολοσσιαίες απώλειες στη χώρα”.

* To ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην Ορθόδοξη Μονή Βαλαάμ στην Λίμνη Λάτογκα της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία – που μετά την επανάσταση των μπολσεβίκων πέρασε στην δικαιοδοσία των Φινλανδών. Στην Μονή αυτή – που επισκέπτεται τακτικά ο Πούτιν – φυλάσσονται διάφορα ιερά κημείλια που σώθηκαν από την οργή των μπολσεβίκων. Στο ντοκιμαντέρ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε την Φινλανδία που φύλαξε τα κειμήλια υπενθυμίζοντας ότι “όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τη στάση της Σοβιετικής Ένωσης απέναντι στα θρησκευτικά κειμήλια. Αυτές οι αξίες κρατήθηκαν μόνο επειδή μετακινήθηκαν από τη Ρωσία στη Φινλανδία. Αυτά τα λείψανα περιλαμβάνουν εκκλησιαστικά σκεύη, διάφορες εικόνες και σπάνιες εκδόσεις που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της Μονής”. Βλέπε εδώ κι εδώ.

Σχόλιο ΚΟ: Μπορείς αποσπασματικά να δεις μια δήλωση και να βγάλεις συμπεράσματα. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα “ενημερωικά” sites προβάλλουν την είδηση σαν δήλωση “εξομοίωσης κομμουνισμού – χριστιανισμού” και αποκρύβουν τα περί εγκλημάτων του κομμουνισμού. Έχω την αίσθηση ότι εδώ ο Βλαδίμηρος – που είναι πολιτικός ηγέτης και όχι θρησκευτικός – καταθέτει αλήθειες (οι μπολσεβίκοι όντως θέλησαν να αντικαταστήσουν την χριστιανική πίστη με την ιδεολογία τους και τα είδωλά τους, χρησιμοποιώντας την προπαγάνδα και την τρομοκρατία) χωρίς να καταλήγει σε ένα συμπέρασμα εξομοίωσης κομμουνισμού – χριστιανισμού


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face