Ρωσία προς ΗΠΑ: «Μην προχωρήσετε σε στρατιωτική ενέργεια κατά της Συρίας θα το μετανιώσουμε όλοι»


Ρωσία προς ΗΠΑ: «Μην προχωρήσετε σε στρατιωτική ενέργεια κατά της Συρίας θα το μετανιώσουμε όλοι»Ρωσία προς ΗΠΑ: «Μην προχωρήσετε σε στρατιωτική ενέργεια κατά της Συρίας θα το μετανιώσουμε όλοι»
ΠΗΓΗ

Οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ ή καλύτερα του «βαθέως αμερικανικού κράτους», ετοιμάζουν επίθεση στη Συρία και η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν τις προτρέπει να μην κάνουν κάτι που «θα το μετανιώσουμε όλοι»

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το βράδυ της Τρίτης ο πρεσβευτής της Ρωσίας Βασίλι Νεμπένζια έκανε έκκληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην επιτεθεί στη Συρία καθώς αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Γενικώς όλα θυμίζουν εποχή… 1962 και ας βρισκόμαστε στο έτος 2018!

Τότε οι ΗΠΑ έσερναν τον πλανήτη σε έναν Γ’ ΠΠ με αφορμή τους πυρηνικούς πυραύλους που θα τοποθετούσε η Σοβιετική Ένωση στην Κούβα.

Τελικώς η Μόσχα τους απέσυρε, κερδίζοντας όμως την απόσυρση των πυρηνικών πυραύλων Thor από την Τουρκία και το Ιράν (τότε Περσία των σάχηδων) με τους οποίους οι ΗΠΑ απειλούσαν την σοβιετική-ρωσική ενδοχώρα.

Οι ΗΠΑ για πολλοστή φορά βρίσκουν κάποια αφορμή λόγω της φερόμενης επίθεσης με χημικά ,την οποία ετσιθελικά την «φορτώνουν» στον Μπασάρ αλ Άσαντ στη Ντούμα (και ας μην είχε κανένα απολύτως κίνητρο για να κάνει κάτι τέτοιο και ας έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι οι ισλαμιστές πραγματοποιούν χημικές επιθέσεις για προβοκατόρικους λόγους) το περασμένο Σάββατο.

Μετά την απόφαση του Τραμπ να ματαιώσει το πρώτο του ταξίδι στη Λατινική Αμερική και τη ματαίωση της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, σε Σακραμέντο και Νεβάδα φαίνεται πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να προκαλέσουν παγκόσμια κρίση σε ένα κρεσέντο επιθετικότητας εναντίον όλων μόνο και μόνο για να πείσουν τις ίδιες ότι παραμένουν στην κορυφή της παγκόσμιας ισχύος αδιαφορώντας αν τελικώς οδηγήσουν τον πλανήτη σε ολική καταστροφή.

Στον ΟΗΕ, ο πρέσβης της Ρωσίας, Βασίλι Νεμπένζια απηύθυνε έκκληση στην αμερικανική κυβέρνηση να λογικευτούν και ζήτησε να μην προχωρήσουν σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης

«Σας παρακαλώ, θα το μετανιώσετε»
«Οι απειλές που διατυπώνετε έναντι της Συρίας θα έπρεπε να μας ανησυχούν, όλους μας, διότι μπορεί να βρεθούμε στα πρόθυρα ορισμένων πολύ λυπηρών και σοβαρών γεγονότων», είπε ο Νεμπένζια απευθυνόμενος στην Αμερικανίδα πρέσβη στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

«Για άλλη μια φορά σας ζητώ, για άλλη μια φορά σας εκλιπαρώ, να απόσχετε από την υλοποίηση των σχεδίων που καταρτίζετε αυτή τη στιγμή για τη Συρία», πρόσθεσε ο Νεμπένζια.

Λίγη ώρα πριν από την παράκλησή του είχε απορριφθεί σχέδιο απόφασης που είχε προτείνει η Ρωσία. Ήταν το τρίτο κατά σειρά που καταψηφίστηκε. Τασσόταν υπέρ της διενέργειας έρευνας για την επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, το Σάββατο.

Δηλαδή, Αμερικανοί και οι ουρές τους, Γάλλοι και Βρετανοί, αρνούνται να εξακριβώσουν ποιος έκανε την χημική επίθεση!

Το Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε το ρωσικό σχέδιο ελλείψει ικανού αριθμού ψήφων για την έγκρισή του. Το κείμενο δεν υπερψήφισαν παρά πέντε κράτη μέλη του Συμβουλίου. Τέσσερις χώρες το καταψήφισαν, ενώ έξι απείχαν.

Για να εγκριθεί οποιοδήποτε σχέδιο απόφασης, πρέπει να λάβει εννέα ψήφους και να μην ασκηθεί βέτο από κάποιο από τα κράτη-μόνιμα μέλη (σ.σ. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία). Βέτο μπορεί να ασκηθεί μόνο στην περίπτωση που ένα σχέδιο συγκεντρώσει εννέα ή περισσότερες ψήφους.