Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Πούτιν σε Νετανιάχου λίγο πριν τον πόλεμο: «Μην με αναγκάσεις να λάβω άσχημες αποφάσεις»


Πούτιν σε Νετανιάχου λίγο πριν τον πόλεμο: «Μην με αναγκάσεις να λάβω άσχημες αποφάσεις»2Πούτιν σε Νετανιάχου λίγο πριν τον πόλεμο: «Μην με αναγκάσεις να λάβω άσχημες αποφάσεις»
ΠΗΓΗ

Εκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Νετανιάχου σχετικά με την επικείμενη επίθεση κατά της Συρίας. Ο Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία του απείλησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να αποφύγει ενέργειες που αποσταθεροποιήσουν την κυριαρχία της Συρίας και της Κυβέρνησης Άσαντ.

Το Ισραήλ βλέπει άξονα Ρωσίας-Ιράν κατά του ίδιου στη Μέση Ανατολή.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

«Να μην προχωρήσεις σε κινήσεις που μπορεί να μας αναγκάσουν να λάβουμε δραματικές αποφάσεις» φέρεται να του είπε.

«Μετά από πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Συζητήθηκε το συριακό ζήτημα, μεταξύ άλλων σε σχέση με τις πρόσφατες επιθέσεις πυραύλων στο αεροδρόμιο Τ-4 στη Χομς. Η ρωσική πλευρά τόνισε τη θεμελιώδη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας της Συρίας και ζήτησε να αποφευχθούν οποιεσδήποτε ενέργειες που ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την κατάσταση στη χώρα αυτή και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά της», ανέφερε η ανακοίνωση .

Μια μέρα πριν, συναντήθηκαν ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Ρωσία, Gary Koren, με τον Ρώσο αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Mikhail Bogdanov, για να συζητήσουν την επίθεση στην αεροπορική βάση Tiyas στην κεντρική Συρία.

Την ίδια στιγμή , οι ιρανικές απειλές για ενεργοποίηση των βαλλιστικών πυραύλων κατά του Ισραήλ έχουν θέσει σε ύψιστο συναγερμό την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ, λόγω φυσικά του γενικότερου γεωπολιτικού κινδύνου στην Α.Μεσόγειο.

Ο ισραηλινός στρατός τέθηκε σε «κόκκινο» συναγερμό ειδικά στην βόρειες περιοχές ενώ έχουμε μεγάλη ένταση στις περιοχές αυτές επειδή η Τεχεράνη με θρησκευτικό ζήλο θέλει να δώσει «ισόποση απάντηση» για το ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα στη συριακή βάση Τ4, στην οποία σκοτώθηκαν 7 Ιρανοί σύμβουλοι σε σύνολο 14 ατόμων.

Ο Μ. Νετανιάχου συγκάλεσε σήμερα ένα μίνι πολεμικό συμβούλιο με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων για την κατάστασης ασφάλεια στα βόρεια σύνορα και στα υψώματα του Γκολάν .

Στη συνάντηση μετείχαν ο Ισραηλινός αρχηγός στρατού στρατηγός Eizenkot, η Σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας Meir Ben-Shabbat, ο αρχηγός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών Tamir Hyman, ο αρχηγός της αεροπορίας ο Amikam Norkin, και ο Υπ. Άμυνας ο Avidgor Liberman.

Ο Ιρανός σύμβουλος Ali Velayati είπε ότι το Ιράν στηρίζει τη Συρία στη μάχη της ενάντια στο «Σιωνιστικό καθεστώς», όπως αναφέρει το Ισραήλ.

«Θα υποστηρίξουμε την κυβέρνηση της Συρίας ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη επίθεση. Το Ιράν στηρίζει τη Συρία στη μάχη της εναντίον της Αμερικής και του Σιωνιστικού καθεστώτος [Ισραήλ] », δήλωσε ο Ali Velayati στην ιρανική κρατική τηλεόραση κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Συρίας στις 11 Απριλίου.

«Το Ισραήλ αποφάσισε να επωφεληθεί από την παρούσα κατάσταση», δήλωσε ο έτερος Ιρανός σύμβουλος Shemshadi.

«Από τη μία πλευρά, οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης κερδίζουν νίκες έναντι των τρομοκρατών στην Ανατολική Γκούτα, από την άλλη πλευρά, το σκάνδαλο για τη [υποτιθέμενη] χημική επίθεση και την πιθανή στρατιωτική επιχείρηση [στη Συρία] των ΗΠΑ και των συμμάχων της και τη Γαλλία) σιγοβράζει στον ΟΗΕ», κατέληξε ο ίδιος .

Την ίδια στιγμή η Τεχεράνη κέρδισε στήριξη από τον σύμμαχό της Ρωσία με την επίσκεψη του Αλέξανδρου Λαυρέντιεφ, ειδικού Ρώσου απεσταλμένου στη Συρία.

Σε μια μακρά συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Ιρανό Ναύαρχο Ali Shamkhani, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι η απόφαση του Ιράν για «στρατιωτική απάντηση» στην επίθεση στην συριακή βάση Τ-4 ήταν κατανοητή.

Στη συνέχεια πρότεινε να συνδυαστεί η δράση του Ιράν ενάντια στο Ισραήλ με τα σχέδια της Ρωσίας για την αντιμετώπιση της επερχόμενης επιχείρησης ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας στη Συρία.

Από χθες όμως μετά την σύγκλιση του ΣΑ του ΟΗΕ υπάρχει μια πυρετώδης προσπάθεια επίλυσης της κρίσης με την χρήση της διπλωματίας, και των ήπιων τόνων…αλλιώς θα επανέλθουμε στο σχέδιο Α.

Οι ΗΠΑ μετά από προτροπή του Ισραήλ αυτοεγκλωβιστήκαν στην συριακή κρίση και έχουν φέρει με τις ενέργειες τους τον πλανήτη στο χείλος ενός πιθανού και απευκταίου παγκόσμιου πολέμου .

Αναμένουμε να υπερισχύσει η κοινή λογική και όχι η παραφροσύνη που συνοδεύει τα «συμφέροντα» εκατέρωθεν των υπερδυνάμεων, αλλά και όλων των εμπλεκομένων .


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face