Ο Oυκρανός Παρανοϊκός Δικτάτορας Ποροσένκο επέβαλε στρατιωτικό νόμο για 60 μέρες!


Ο Oυκρανός Παρανοϊκός Δικτάτορας Ποροσένκο επέβαλε στρατιωτικό νόμο για 60 μέρες και κατά πάσα πιθανότητα αναβάλει τις εκλογές.Ο Oυκρανός Παρανοϊκός Δικτάτορας Ποροσένκο επέβαλε στρατιωτικό νόμο για 60 μέρες και κατά πάσα πιθανότητα αναβάλει τις εκλογές.
ΠΗΓΗ

Η πρόκληση στη Μαύρη Θάλασσα είναι ένας βολικός τρόπος για την επίλυση των εσωτερικών πολιτικών προβλημάτων των ουκρανικών αρχών.
Και ενώ ήδη διανλυουμε το πέμπτο έτος από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στο Donbass και το έκτο έτος από την προβοκάτσια του Maidan η Ουκρανία αποφάσισε ξαφνικά να επιβάλει στρατιωτικό νόμο….

Κι αυτό αποφασίστηκε μέσα στη νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα. Μετά από μια πρόκληση στο στενό του Kerch, που έληξε με πλήρες φιάσκο για την Ουκρανία – 3 από τα πολεμικά της πλοία κρατήθηκαν από τους συνοριοφύλακες της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και ρυμουλκήθηκαν στο Κερτς – ο Πέτρο Πόροσενκο κάλεσε μια επείγουσα νυχτερινή συνάντηση του Στρατιωτικού Συμβουλίου. Αποφάσισαν πώς να σώσουν τις αρχές του Κιέβου από μια τέτοια εθνική ντροπή, και προσωπικά ο Πέτρο Πόροσενκο από την αναπόφευκτη κατάρρευση της δημοτικότητάς του στο κατώφλι των προεδρικών εκλογών, για τις οποίες δεν υπολείπονται παρά 4 μήνες.

Και αποφάσισαν. Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας (NSDC), Oleksandr Turchynov, ανακοίνωσε ότι κατά τη νυχτερινή σύσκεψη ο »Πρόεδρος » της Ουκρανίας κλήθηκε να εισαγάγει στρατιωτικό νόμο στη χώρα για τις επόμενες 60 ημέρες.

Ο Ποροσένκο δήλωσε ότι επειγόντως συνέρχεται τη Δευτέρα η Verkhovna Rada/ Βουλή της Ουκρανίας για την έγκριση του στρατιωτικού νόμου (σύμφωνα με το Σύνταγμα) και θα παρακολουθήσει προσωπικά την ψηφοφορία. Σίγουρα του ετοιμάζουν επίσης μια φλογερή ομιλία που θα δικαιολογεί τον εαυτό του και θα στιγματίζει την « επιθετικότητα » της Ρωσίας.

Τι σημαίνει στρατιωτικό νόμο;

Τι θα αλλάξει στην Ουκρανία;

Ο ίδιος ο Πορόσενκο υποσχέθηκε ότι αυτό δεν σημαίνει άμεση πλήρη κινητοποίηση του πληθυσμού, αλλά μόνο « την προετοιμασία της πρώτης στρατιωτικής θητείας ».
« Η εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι η Ουκρανία θα διεξάγει επιθετικές ενέργειες », ανέφερε ο Πόροσενκο. « Και αυτό δεν θα αλλάξει την κατάσταση στη σειρά των συγκρούσεων σε ορισμένες περιοχές των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ ». Αυτό καθιστά ακόμα πιο ακατανόητο – γιατί τότε να μετατρέψει επίσημα τη χώρα σε στρατιωτική βάση;

«Η επιβολή στρατιωτικού νόμου δεν συνεπάγεται περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών», υποσχέθηκε ο Πόροσενκο. Επειδή, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου στη χώρα, απαγορεύεται να διεξάγονται συναθροίσεις, δημοψηφίσματα και εκλογές (όπως επιβεβαίωσε ο Τερτσινόφ). Και αυτό σημαίνει ότι οι προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στην Ουκρανία είναι επίσης πιθανό να ανασταλούν. Έπειτα ο στρατιωτικός νόμος μπορεί να εισαχθεί για 60 ημέρες και στη συνέχεια να παραταθεί για αυθαίρετα μεγάλο χρονικό διάστημα, οργανώνοντας όλες τις νέες προκλήσεις όπως αυτή που συνέβη την Κυριακή 25 Νοεμβρίου κοντά στο στενό του Κερτς.

Αυτό ακριβώς χρειάζεται ο Πόροσενκο για να κλέψει τις εκλογές από τον λαό.