Πούτιν: Η Ευρώπη έχει χάσει 400.000 θέσεις εργασίας λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας


Πούτιν: Η Ευρώπη έχει χάσει 400.000 θέσεις εργασίας λόγω των κυρώσεων κατά της ΡωσίαςΠούτιν: Η Ευρώπη έχει χάσει 400.000 θέσεις εργασίας λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
ΠΗΓΗ

Η Ευρώπη έχασε 400.000 θέσεις εργασίας λόγω κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας μας ενημερώνει ο Πούτιν. Οι τοκογλύφοι να είναι καλά και οι πολιτικοί της Ευρώπης … Αυτοί που δεν δίστασαν να ισοπεδώσουν τη Συρία και την Υεμένη και να προκαλέσουν εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους … θα ανησυχήσουν για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους;

Μιλώντας για θέματα οικονομίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει χάσει 400.000 θέσεις εργασίας εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας.

Σε θέματα οικονομίας αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας την Τετάρτη στο 10ο επενδυτικό φόρουμ «Russia Calling!» στη Μόσχα. Αναφερθείς στις συνέπειες των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ο Πούτιν υπογράμμισε πως εξαιτίας αυτών η Ευρώπη έχει χάσει 400.000 θέσεις εργασίας.

«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκάλεσαν απώλειες 400.000 θέσεων εργασίας για την Ευρώπη», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Για τους οικονομικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει η Δύση, ο Πούτιν επισήμανε ότι οι εταιρείες στη χώρα κατόρθωσαν να διατηρήσουν τη σταθερότητά τους ή ακόμη και να αναπτυχθούν.

«Παρά τις απόπειρες πίεσης από το εξωτερικό και ορισμένες εσωτερικές δυσκολίες, η ρωσική επιχειρηματικότητα υλοποιεί μακροχρόνια σχέδια για αύξηση των επενδύσεων στην ανάπτυξη», δήλωσε.

Η Μόσχα, πρόσθεσε, είναι υποχρεωμένη να απομακρυνθεί από τη χρήση του δολαρίου, θα το κάνει όμως σταδιακά και χωρίς να βλάψει την ίδια. «Έχουμε πράγματι τον στόχο να απομακρυνθούμε από το δολάριο, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω, θα το κάνουμε… Απλώς δε θέλουμε να κάνουμε οτιδήποτε ξαφνικό που θα μας πλήξει… Δεν έχουμε στόχο να φύγουμε από το δολάριο, είναι το δολάριο που φεύγει από εμάς. Και αυτοί που βγάζουν δολάρια από τη Ρωσία δεν πυροβολούν τον εαυτό τους μόνο στο πόδι, αλλά και λίγο… ψηλότερα (απ’ αυτό)», ανέφερε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι «η έλλειψη σταθερότητας στις συναλλαγές σε δολάριο οδηγεί πολλές από τις οικονομίες του κόσμου να θέλουν να βρουν εναλλακτικά αποθεματικά νομίσματα και να δημιουργήσουν συστήματα πληρωμών ανεξάρτητα από το δολάριο».

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε, ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα είναι ανεπαρκής και η οικονομία πρέπει να αναπτυχθεί προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσης για τον ρωσικό λαό.

«Είναι προφανές ότι ο σημερινός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης είναι ανεπαρκής για μια δραστική βελτίωση στο βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων. Μιλάμε για αυτό, το καταλαβαίνουμε αυτό. Για να αλλάξουμε την κατάσταση, χτίζουμε ένα ολόκληρο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Στόχος μας είναι να έχουμε υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τον παγκόσμιο (ρυθμό)», τόνισε ο Πούτιν.

Αναφερθείς στη διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου, επισήμανε πως τα 60 δολάρια ανά βαρέλι, είναι μια αποδεκτή τιμή για τη Ρωσία.

«Η τιμή του πετρελαίου στα περίπου 60 δολάρια ανά βαρέλι είναι σχετικά αποδεκτή, ταιριάζει στη Ρωσία», υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αποκάλυψε ότι η Μόσχα εργάζεται με σημαντικούς εταίρους προκειμένου να δημιουργήσει διεθνές σύστημα που δεν εξαρτάται από την Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία (SWIFT). Ο Ρώσος πρόεδρος δε διευκρίνισε σε ποιες χώρες αναφερόταν. Ωστόσο, νωρίτερα, ρωσικές εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για το θέμα με ιρανικές επιχειρήσεις κατόπιν της εξαίρεσης του Ιράν από το SWIFT λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.