Η ‘στάχτη’ της Γεωμηχανικής στα μάτια μας


Η ‘στάχτη’ της Γεωμηχανικής στα μάτια μας

Η ‘στάχτη’ της Γεωμηχανικής στα μάτια μας
Παρ’ όλη την ψύχρα του πλανήτη συνεχίζονται οι συζητήσεις εκατέρωθεν -υποστηρικτές και μη- των μεθόδων της Γεωμηχανικής. Φταίει η κλιματική αλλαγή, συνεχίζουν να λένε, η υπερθέρμανση του πλανήτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κι όλα αυτά που βλέπουμε είναι τα αποτελέσματα τους.
Η 'στάχτη' της Γεωμηχανικής στα μάτια μας
Κι αν κάνεις το λάθος να μπεις στη διαδικασία να βρεις ποια απ’ όλες τις επιστημονικές κοινότητες έχουν δίκιο και ποιοι έχουν συμφέροντα και υποστηρίζουν το ένα ή το άλλο… την πάτησες! Κι ακόμα πιο πολύ την πάτησαν όσοι ισχυρίζονται ότι τα πειράματα της Γεωμηχανικής δεν είναι μόνο όσα ήδη έχουν παραδεχτεί ότι έχουν γίνει, αλλά κι άλλα που δεν έχουν παραδεχτεί ότι γίνονται εδώ και χρόνια, παγκόσμια, όπως είναι οι χημικοί αεροψεκασμοί και τους αποδίδουν στη Γεωμηχανική και την ηλικιακή διαχείριση.

Ένα άρθρο της Ναυτεμπορικής λέει ότι “Οι επιστήμονες εκφράζουν τους φόβους ότι η διεξαγωγή πειραμάτων γεωμηχανικής με στόχο τον έλεγχο του κλίματος θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα αντίθετα από τα επιθυμητά ενισχύουν τα ευρήματα μιας νέας μελέτης. Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι μία από τις πιθανές επιπτώσεις είναι η πρόκληση παρατεταμμένης ξηρασίας στους τροπικούς”, κάτι που όμως ήδη γίνεται. Η Αφρική περνάει τις μεγαλύτερες ξηρασίες της και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε βάλει εδώ φωτογραφίες και βίντεο από δορυφόρους δείχνοντας το πως ‘φεύγουν’ τα σύννεφα από τη Μαύρη Ήπειρο και καταλήγουν στην Ευρώπη. Και αυτό δεν γίνεται με τις μεθόδους της Γεωμηχανικής αλλά με τη μέθοδο Τέσλα, μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Εξάλλου, ο Τέσλα την Αφρική είχε στο μυαλό του να βοηθήσει, αλλά το μαχαίρι έπεσε σε λάθος χέρια και.. έκοψε ανάποδα!

// Οι ερευνητές από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ θέλησαν να μελετήσουν τι θα συνέβαινε εάν συνάδελφοί τους επιχειρούσαν να πυροδοτήσουν τεράστιες τεχνητές ηφαιστειακές εκρήξεις – μία από τις μεθόδους που έχουν προταθεί με στόχο την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, εάν αποτύχουν οι προσπάθειες περιορισμού των αερίων του θερμοκηπίου με πιο… ορθόδοξους τρόπους.

Τέτοιες εκρήξεις θα μπορούσαν να προκληθούν με τη διασπορά στην ατμόσφαιρα σωματιδίων θειικού άλατος, τα οποία θα μπλόκαραν το ηλιακό φως.//

Έχουν το θράσος να εξηγούν -μέσω των επιστημόνων τους- ότι μια τέτοια πρακτική τα σωματίδια θα απορροφούσαν μέρος της θερμότητας του ήλιου, όμως ταυτόχρονα και τη θερμική ενέργεια από την επιφάνεια του πλανήτη, η οποία «σταθεροποιεί το τμήμα της ατμόσφαιρας, μέσα στο οποίο ζούμε, περιορίζοντας την ανάβληση αέρα».

«Στους τροπικούς, οι βροχές προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από την ταχεία ανάβλυση αέρα, οπότε [μια τεχνητή έκρηξη] θα έφερνε μείωση της επιφανειακής βροχόπτωσης», δήλωσε στο BBC ο Άντριου Τσάρλτον-Πέρες, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δημοσιεύει τα αποτελέσματα της μελέτης της στην επιθεώρηση Environmental Research Letters. Η βροχόπτωση θα μειωνόταν κατά 30%, κάτι που με τη σειρά του θα έπληττε άμεσα τα δάση βροχής της Νοτίου Αμερικής και της Ασίας αυξάνοντας τις πιθανότητες ξηρασίας στην Αφρική. Οι ξηρασίες που θα προκαλούσε θα επηρέαζαν δισεκατομμύρια ανθρώπους, καθώς και τα ευάλωτα τροπικά δάση που λειτουργούν παράλληλα ως αποθήκες διοξειδίου του άνθρακα. «Οι αλλαγές θα λάμβαναν χώρα τόσο γρήγορα που ο κόσμος θα είχε ελάχιστο χρόνο να προσαρμοστεί», προειδοποίησε ο Δρ. Τσάρλτον-Πέρες.

Και το άρθρο συνεχίζει: “Οι έως σήμερα προταθείσες μέθοδοι γεωμηχανικής βασίζονται συνήθως στην αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πίσω στο διάστημα ή στον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα.Τέτοιες λύσεις, ωστόσο, έχουν πολλούς πολεμίους στην επιστημονική κοινότητα εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν χειρότερα δεινά”.

Η 'στάχτη' της Γεωμηχανικής στα μάτια μας

Η Γη εισέρχεται σε άλλη μια περίοδο παγετώνων

Αυτό υποστηρίζει μια ‘άλλη’ Η Γη εισέρχεται σε άλλη μια περίοδο παγετώνων ‘επιστημονική’ κοινότητα, από Ιαπωνία μεριά και συγκεκριμένα ο γνωστός ωκεανολόγος Μοτοτάκα Νακαμούρα.

Μάλιστα, λέει, παγώνει τόσο πολύ, που ο φλοιός παγετού μπορεί να φτάσει σχεδόν μέχρι τους τροπικούς. Πράγμα που έχει άλλωστε συμβεί και πάλι στην ιστορία της Γης. Για ένα παρόμοιο σενάριο μιλούν σήμερα πολλοί επιστήμονες, αναφερόμενοι σε στοιχεία πολυετών παρατηρήσεων του κλίματος της Γης. Σημειώνουν ότι συνολικά στον πλανήτη έχουν καταγραφεί 15 περίοδοι παγετώνων διάρκειας 10 χιλιάδων ετών ο καθένας. Σήμερα, λέει, ζούμε στα τέλη μιας περιόδου ανάμεσα σε δύο περιόδους παγετώνων, και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη περίοδο παγετώνων.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/news/2014_01_08/258565998/
Κι εμείς θα εξακολουθήσουμε να θέτουμε την ίδια ερώτησε ξανά και ξανά, παρ’ όλη τη ‘στάχτη’ της Γεωμηχανικής που προσπαθούν να ρίξουν, όχι στην ατμόσφαιρα, όπως ισχυρίζονται, αλλά στα μάτια μας:

HAARP κανείς; Τους επιστήμονες μου μέσα…

Διαβάστε ακόμα: Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου

http://allnewz.weebly.com/11/post/2014/01/68.html