To CERN παραδέχεται ότι ψάχνει “εξωτικά θηρία”


To CERN παραδέχεται ότι ψάχνει “εξωτικά θηρία”To CERN παραδέχεται ότι ψάχνει “εξωτικά θηρία”
ΠΗΓΗ
Όταν άρχισα να γράφω το CERNίσματα στον χωροχρόνο της απαγορευμένης Γνώσης, ούτε που φανταζόμουν ότι σε ελάχιστες μέρες θα φανερωθεί από τους ίδιους τους επιστήμονες του CERN η αλήθεια για τους λόγους που ψάχνουν μαύρες τρύπες και παράλληλα σύμπαντα

Μάλιστα, το τρίτο κεφάλαιο σκεφτόμουν να το αφιερώσω σ’ αυτό που ονομάζουν ως παράλληλα σύμπαντα και αναλογιζόμουν πόσο εύκολο θα είναι να μεταφέρω την άποψη μου χωρίς να γίνω γραφική ή “υπερβολική”. Όπως γράφω στην εισαγωγή, αυτό το βιβλίο δεν έχει άκρη, μέση και τέλος, μοιάζει με… τη θεωρία του “Καθιερωμένου Προτύπου” του CERN. Έχει μια γενική ιδέα ως ‘ύλη’, η οποία όμως αλλάζει συνέχεια και αυθόρμητα τη συνοχή της…

Οι φυσικοί του CERN, τουίταραν με την ίδια… ‘χιουμοριστική’ σοβαρότητα που τους διέπει την εξής καταπληκτική ανακοίνωση:

Όταν το είδα, στην αρχή σκέφτηκα, δεν μπορεί, πάλι πλάκα κάνουν. Ωστόσο το άρθρο ξεκινάει λέγοντας:

​Με το LHC τώρα να σπάει πρωτόνια μαζί σε μια ενέργεια 13 TeV, τι εξωτικά θηρία ελπίζουν οι φυσικοί να βρουν σε αυτή την άγνωστη γωνιά του φυσικού κόσμου;

Και συνεχίζει:

Μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων για τα πειράματα LHC φέτος είναι το κυνήγι για νέα σωματίδια που υπάρχει υποψία ότι μπορεί να κρύβονται στα σύνορα υψηλής ενέργειας: εξωτικά θηρία που δεν εντάσσονται στο Καθιερωμένο Πρότυπο των σωματιδίων και θα μπορούσαν να ανυψώσουν το καπάκι σε μια ακόμα βαθύτερη θεωρία των βασικών λειτουργιών της φύσης.​

Μετά την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs (σ.σ. το σωματίδιο του Θεού) πριν από πέντε χρόνια, που ήταν το τελευταίο κομμάτι που έλειπε από το Καθιερωμένο Μοντέλο της φυσικής των σωματιδίων, οι φυσικοί έχουν καλό λόγο να αναμένουν ότι νέα σωματίδια βρίσκονται στον ορίζοντα. Ανάμεσά τους είναι το μυστήριο του τι συνθέτει τη σκοτεινή ύλη, γιατί τα σωματίδια του Καθιερωμένου Πρότυπου ζυγίζουν αυτό που κάνουν και έρχονται σε τρεις οικογένειες ή δύο, και γιατί το μποζόνιο Higgs δεν είναι πολύ βαρύτερο από αυτό που είναι – δηλαδή, δεν είναι τόσο βαρύ όσο να μπορούσε να τελειώσει την εξέλιξη του σύμπαντος την επόμενη στιγμή μετά την Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang).

Και πιο κάτω συνεχίζουν να αναφέρονται στο “νέο εξωτικό θηρίο” και μάλιστα παραθέτουν μια περίληψη μερικών από τα “κβαντικά πλάσματα” που βρίσκονται στα φετινά πειράματα του LHC.

Για όσους νομίζουν ότι οι φυσικοί του CERN κάνουν χιουμοράκι όταν χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς και ονομασίες για τα κβάντα όπως πλάσματα, το σωματίδιο του Θεού, σκοτεινή ενέργεια/ύλη και τώρα εξωτικά θηρία, απατώνται τα μάλα.

 

To CERN παραδέχεται ότι ψάχνει “εξωτικά θηρία”

Τα Παράλληλα Σύμπαντα και οι μαύρες τρύπες

Αξίζει να δούμε τι λέει ο καθηγητής Φυσικής, κος Νανόπουλος, γι’ αυτά:

Ο κ. Νανόπουλος εκτιμά, με βάση μαθηματικές εξισώσεις, ότι είναι δυνατό να υπάρχουν δέκα εις την πεντακοσιοστή σύμπαντα, σύμφωνα με τη θεωρία της Υπερσυμμετρίας (SUSY) και των Υπερχορδών, η οποία προβλέπει ότι, εκτός από τις γνωστές τέσσερις «μεγάλες» διαστάσεις -τρεις του χώρου (μήκος, πλάτος, ύψος) και ο χρόνος- υπάρχουν ακόμα έξι ή επτά, που βρίσκονται «διπλωμένες» σε τρομερά μικρό χώρο, ανεβάζοντας σε 10 ή 11 τον συνολικό αριθμό των διαστάσεων. «Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Το ένα σύμπαν «γεννάει» το άλλο, μέσα σε μια αέναη διαδικασία παραγωγής συμπάντων, η οποία, όπως είπε, καταργεί την έννοια της αρχής και του τέλους του χρόνου.

Να και οι μπάμπουσκες. Και όπως ο συγκεκριμένος φυσικός, έτσι και Μάνος Δανέζης και οι φυσικοί του CERN πιστεύουν ότι το “Fringe”, είναι γεγονός.

Το λάθος όμως που κάνουν είναι στο “ζούμε”. Γιατί πάλι σκέφτονται την υλική μας υπόσταση ως ζωή και μόνο. Ο άνθρωπος, όμως είναι και “σκοτεινή ύλη”, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του, όπως και όλο το Σύμπαν, όπως λέει και ο κος Μάνος Δανέζης. Κι αυτή η μορφή ζωής, που απλά δανείζεται τον υλικό κόσμο για να εκφραστεί μέσα από αυτόν, μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο και χωρίς μηχανή.

Πως; Στο χάρτη των τσάκρα του σώματος θα δείτε ότι υπάρχουν 3 κανάλια. Το αριστερό που καταλήγει σε ένα μπαλόνι (υπερεγώ) στο δεξί κρόταφο είναι το παρελθόν, το δεξί που καταλήγει σε άλλο μπαλόνι είναι το μέλλον (εγώ) και στο κέντρο είναι το παρόν. Αυτό το απειροελάχιστο παρόν, που πλάι του αναπτύσσονται τα άμεσα πριν και μετά, τα οποία ξεδιπλώνονται στα άπειρα πριν και μετά, τα λεγόμενα Συλλογικό Υποσυνείδητο και Συλλογικό Υπερσυνειδητό.

Τώρα οι φυσικοί του CERN φανερώνουν ότι ψάχνουν τέτοιου είδους μορφές, σωματίδια μεταξύ ύλης και αντιύλης, σε μια άλλη διάσταση, αυτή στην οποία ανήκει το Συλλογικό Υποσυνείδητο.

Ψάχνουν δηλαδή, να ανοίξουν μια πύλη, ώστε να μπορέσουν να περάσουν εκεί με τον επιταχυντή τους, όπως θα έκανε ένα απλό μέντιουμ, με την συνείδηση του. Τι περιμένουν να βρουν εκεί; Πως το είπαν; “Εξωτικά θηρία”. Τις χαμηλές συνειδήσεις που σέρνονται στο χωροχρόνο του σύμπαντος χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν και να “πάρουν ύλη” (ενσάρκωση) γιατί το ίδιο το σύστημα, το κοσμικό σύστημα, το θεϊκό σύστημα, τις απέβαλε από αυτόν τον πλανήτη που είναι και ο μόνος με όντα υψηλού πνευματικού επιπέδου που αναζητούν την ανώτερη εξέλιξη τους.

Και όπως με ένα Bing Bang το θεϊκό σύστημα αυτοδημιουργήθηκε από το Απόλυτο, μέσα σε μια έκρηξη μεγάλης και δυνατής ενέργειας, έτσι με μια μικρότερης έντασης ενέργεια εξαφάνισε από τον πλανήτη Γη τα μεγάλα εκείνα τέρατα που τον κατοικούσαν και δεν άφηναν χώρο να υπάρξει μικρότερη ζωή, αλλά πιο πλούσια πνευματικά.

Πόσο τυχαίο, νομίζετε, είναι το ενδιαφέρον τους τα τελευταία χρόνια για τους δεινόσαυρους και όλα εκείνα τα “εξωτικά θηρία” του βαθύ παρελθόντος; Εκτός από το Τζουράσικ Παρκ, κάθε τόσο ακούμε για επιστημονικές ανακαλύψεις και πως με το DNA μπορούν να ξαναζωντανέψουν κάποια από αυτά. Σε έναν πλανήτη που όλη μέρα μας λένε ότι δεν επαρκούν οι πόροι του για να θρέψουν τους πληθυσμούς, κάποιοι σκέφτονται να ζωντανέψουν ένα τέτοιο θηρίο, που θα θέλει ένα κοπάδι πρόβατα, ή χιλιάδες στρέμματα στην καθισιά του για να τραφεί.

 

Όλα τα σύμπαντα με τους ιδιαίτερους νόμους τους προκύπτουν κατά βάση από μόνα τους, σαν μια «τοπική μετάλλαξη» του χώρου σε ένα προϋπάρχον σύμπαν.

Το σύμπαν που βλέπουμε (της ορατής ύλης) και το οποίο έχει ηλικία 13,7 δισεκατομμυρίων ετών, δεν είναι παρά το 4%, καθώς το υπόλοιπο είναι αόρατο, αποτελούμενο κατά 23% από «σκοτεινή ύλη» και 73% από «σκοτεινή ενέργεια». Νανόπουλος