Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Η έλλειψη δημοκρατίας ο λόγος του Brexit

Η έλλειψη δημοκρατίας ο λόγος του Brexit

Η έλλειψη δημοκρατίας ο λόγος του BrexitΗ έλλειψη δημοκρατίας ο λόγος του Brexit
Στο κείμενο αυτό θα προσπαθήσω να δώσω την πολιτική ανάλυση πίσω απο την απόφαση του Βρετανικού λαού αφήνωντας στην άκρη αναλύσεις περι οικονομίας γεωπολιτικών και άλλων συνισταμένων γιατί πιστέψτε με θα βαρεθείτε να τις ακούτε στις τηλεοράσεις πρωί-μεσημέρι-βράδυ.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προσωπικά δε με εξέπληξε καθόλου, το θεωρούσα μάλλον δεδομένο βάσει των συνθηκών.

Για ακόμη μια φορά οι φιλοευρωπαϊκες “γάτες” επέλεξαν τη χειρότερη δυνατή τακτική για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους, δηλαδή την ακραιφνής καταστροφολογία.

Όπως προλόγισα δεν πρόκειται να ασχοληθώ εάν έχουν δίκιο στην καταστροφολογία η όχι, μπορεί να και να έχουν και όντως η Μεγαλή Βρετανία ( επιτρέψτε μου να την αποκαλώ έτσι ) αλλά και η Ευρώπη να εισέλθουν σε άσχημες οικονομικές και άλλες ατραπούς.

Μου είναι όμως δύσκολο να πιστέψω ότι εφυέστατοι άνθρωποι όπως αυτοί του “φιλευρωπαικού μπλοκ” αφήνουν σε δεύτερη μοίρα το βασικότερο συστατικό που θα έπρεπε να διέπει την ρητορική τους – το ανθρώπινο συναίσθημα!

Και προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το κάνουν επίτηδες για λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω.

Τι μας έχει διδάξει δηλαδή το δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και το δικό μας ένα χρόνο πριν? Ότι ο καλύτερος τρόπος να πάρεις ένα αρνητικό(?) για εσένα αποτέλεσμα σε μια οριακή κατάσταση είναι να αρχίσεις να μιλάς για χαρτιά υγείας και για οικονομική καταστροφή.

Δεν είναι τυχαίο ότι το αρχικό 50-50 της Μεγάλης Βρετανίας έγινε εν τέλει 52-48 αφού άρχισαν τις αρνητικές και έως ένα βαθμό καταστροφολογικές δηλώσεις αποτροπής του μοιραίου.

Όπως ακριβώς έγινε και στη δική μας περίπτωση και μάλιστα με κλειστές τράπεζες!

Η έννοια της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας είναι δίκαια που η φύσις ενέσπηρεν εις την καρδίαν των ανθρώπων και κανένας δείκτης χρηματιστηρίου δεν μπορεί και δεν πρόκεται ποτέ να αντικαταστήσει.

Δηλαδή τι έιπαν στη Μεγάλη Βρετανία ( και όχι στην Ελλαδίτσα ) αυτοί οι εφυέστατοι κύριοι?

Βρετανοί, εσείς που κερδίσατε 2 παγκοσμίους πολέμους, εσείς που φτιάξατε τη αυτοκρατοριία που ο ήλιος δε δύει ποτέ, εσείς που έχετε προσφέρει στην ανθρωπότητα τόσα πολλά και συνεχίζετε να το κάνετε με μεγάλη επιτυχία έχετε δύο δρόμους μπροστά σας.

Η θα υποταχτείτε στη Βούληση και στους κανόνες της Γερμανίας του ανάπηρου Σόιμπλε ( τον οποίον τον πυροβόλησαν και έμεινε ανάπηρος γιατί ανέκαθεν ήταν ευχάριστος ) η θα καταστραφείτε.

48% λοιπόν και ΠΟΛΥ ήταν!

Εάν δε σκότωναν τη Τζο Κοξ λίγες μέρες πρίν σήμερα θα γελούσαμε με το αποτέλεσμα.

Η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ε.Ε. Δημοκρατικά και Περήφανα.

Όμως για ποιά ακριβώς Ε.Ε. μιλάμε?

Προσωπικά δεν πίστεύω ότι οι Βρετανοί αποχώρησαν απο την Ε.Ε. , αποχώρησαν απο ΑΥΤΗΝ την Ε.Ε. Μια Ε.Ε. που δεν έχει καμία σχέση με το πως την ονειρεύτηκαν οι εμπνευστές της.

Για ποια ακριβώς Ενωμένη Ευρώπη μιλάμε?

Για την Αλληλεγγύη της?

Που για να φανεί αλληλέγγυα απέναντι σου, σου ζητάει να κόψεις χέρια πόδια και αφού αξιολογηθείς πόσο σωστά τα έκοψες να σου προσφέρει προσθετικά μέλη Β’ διαλογής?

Για τον Ουμανισμό της? Που έχει γίνει χόμπι η κατασκεύη φραχτών στα σύνορα και οι μισανθρωπιστικές δηλώσεις για τους πρόσφυγες?

Για την Ευημερία της? Που ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η ευημερία είναι η εξαφανίση του κοινωνικού κράτους? ( Πώς κολλάνε αυτά τα δύο μόνο αυτοί ξέρουν ).

Για το αίσθημα Δικαιοσύνης της?

Που η ευρωπαική διπλωματία έχει γίνει ένα ανέκδοτο απο τα συμπαθέστατα LIDL? Καταδικάζουν τη Ρωσία και τον Άσαντ γιατί… έτσι λέει ο θείος απο το Αμέρικα και την ίδια ώρα δηλώνουν αλληλέγγυοι κατά του Ισλαμικού κράτους.

*Που η διπλωματία της Ευρώπης πλέον θα γίνει χειρότερο ανέκδοτο απο τη στιγμή που θα λείπει η συνυπογραφή της Μεγάλης Βρετανίας.

Για την Ελευθερία Έκφρασης? Πιστεύω ότι είναι χειρότερο να μιλάς και να μη σε ακούει κανείς απο το να μη μπορείς να μιλήσεις καθόλου, γιατί στη μιά περίπτωση τσάμπα χαλάς την υγεία σου και στην άλλη απλώς δε μπορείς να μιλήσεις.

Η έννοια της ελευθερίας της έκφρασης είναι να σε ακούει κάποιος και όχι απλά να εκτονώνεις τα ψυχολογικά σου.

Για την Δημοκρατικότητα της? Που έχουν αναγάγει τη φράση “Ελευθερία είναι να λές ότι θέλεις αλλά να κάνεις αυτό που σου λένε οι άλλοι” αντικειμενική πραγματικότητα?

Για την Ισονομία της? Ουδέν σχόλιον επί τούτου

Μη με παρεξηγείτε, υπήρξα και ακόμα είμαι ένθερμος φιλοευρωπαϊστης, αλλά αυτό το κατασκεύασμα μόνο Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι, τουλάχιστον όχι όπως το έχω ονειρευτεί εγώ και όπως το έχει ονειρευτεί η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν υπέρ του Brexit.

Η Ευρωπαική Ένωση πάει να γίνει αυτό το οποίο καλλιεργούν συστηματικά ( κυρίως ) κύκλοι του Βερολίνου εδώ και πολλά χρόνια ( αφού χάσανε δύο πολέμους το πάνε μέσω της οικονομικής οδού), δηλαδή μια Ένωση με αφέντες και δουλικά.

Αυτό μια χώρα σα τη Μεγάλη Βρετανία δεν ΥΠΗΡΧΕ περίπτωση να το αποδεχτεί!
Να μην έχει κανείς σας αυταπάτες, η Γερμανία και όσοι την υποστηρίζουν δεν πρόκειται να μαλακώσουν με αυτό το αποτέλεσμα, αντιθέτως θα εντείνουν τις πιέσεις τους προς την κατεύθυνση “Δεχτείτε το σαμάρι η δρόμο” για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό ήταν και είναι το “όραμα” τους για την Ε.Ε.

Ένα κλειστό Club δηλαδή που για να παραμείνεις εντός πρέπει είτε να είσαι Γερμανία-Γαλλία είτε να αποδείξεις με την δουλική-αυτοκτονική σου διάθεση ότι είσαι ένας καλός και χρήσιμος υπηρέτης.

Ποιός έφερε την Ακροδεξιά ρητορική στο προσκήνιο της Ευρωπαϊκής πολιτικής?

Που ήταν οι Φάρατζ-Λεπέν-Χόφερ-Πέτρυ-Μιχαλολιάκος μερικά χρόνια πρίν?

Γιατί ο κόσμος τότε γελούσε η και τρόμαζε όταν τους άκουγε και τώρα τρέχει να τους ψηφίσει ως τη μοναδική λύση της προκοπής?

Το κατόρθωμα αυτό ( γιατί περι κατορθώματος πρόκειται ) ποιος το κατάφερε?

Και με αυτό επανέρχομαι στην εύλογη απορία μου, πως είναι δυνατόν οι σπουδαγμένοι φωστήρες του λεγόμενου “φιλοευρωπαικού” μπλοκ να υποπέπτουν διαρκώς σε τόσο σοβάρα και επικίνδυνα σφάλματα?

Δύο τα τινά, είτε είναι τυφλωμένοι εντελώς απο την όψη-γεύση-χρώμα του χρήματος η κάνουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ αυτά τα σφάλματα για να προωθήσουν τα σχέδια τους για μια Γερμανική Ευρώπη που θα δουλέυει σαν ελβετικό ρολόι.

Προσωπικά η εκτίμηση μου είναι και τα δυό μαζί. Δεν είναι στραβός ο γυαλός των ευρωπαίων πολιτών, στραβά αρμενίζουν οι στα πράγματα και αυτό οι λαοί το αντιλαμβάνονται, το νιώθουν, το μυρίζουν στον αέρα.

Και επειδή νιώθουν ότι πάνε να πέσουν σε μια παγίδα μεγατόνων στρέφουν τις ελπίδες τους σε μια άλλη παγίδα, αυτή της ακραιφνούς ακροδεξιάς ρητορικής και δε φταίνε καθόλου!

Γιατί οι παραδοσιακές συντηρητικές παρατάξεις που μέχρι πρότινος προέτασσαν την εθνική υπερηφάνια πλέον έχουν μετατραπεί σε φιλελεύθερες παρατάξεις και μοιάζουν περισσότερο με ( αποτυχημένους ) οικονομολόγους παρά για πολιτικούς αφήνοντας το γήπεδο ΕΝΤΕΛΩΣ ελεύθερο για να παίζει μπάλα η Λεπέν και η κάθε Λεπέν.

Στην ερώτηση τι θα γίνει απο εδώ και πέρα? Ο κακός χαμός! Ήδη ακούγονται αποσχιστικές φωνές απο Σκωτιά και Ιρλανδία στον απόηχο του αποτελέσματος, κάποιες χώρες πιθανώς θα ακυρώσουν τις ενταξιακές τους διαδικασίες ενώ κάποιες άλλες μη μπορώντας να αποδεχτούν το ρόλο του κομπάρσου που αυτό-κανιβαλίζεται θα ακολουθήσουν τη Μεγάλη Βρετανία.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς? Δυστυχώς η χώρα μας στην κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί να αντέξει μόνη της. Δε λέω ότι είναι μονόδρομος ο αυτο-κανιβαλισμός της Γερμανικής Ένωσης, λέω απλώς ότι μόνη της δεν μπορεί να αντέξει σε ένα έυφλεκτο περιβάλλον.

Προσωπικά θα προέτασσα ανοίγματα και διερεύνηση προθέσεων σε Ρωσία – Κίνα – Η.Π.Α. και θα έπραττα αναλόγως, εάν δεν έβρισκα ευήκοα ώτα θα παρέμενα στη Γερμανική Ένωση κοιτώντας την πρώτη ευκαιρία για να τη σκαπουλάρω.