ΣΚΩΤΙΑ: Διαμαρτυρίες για την δημόσια δράση των Σαηεντολόγων


ΣΚΩΤΙΑ: Διαμαρτυρίες για την δημόσια δράση των Σαηεντολόγων2ΣΚΩΤΙΑ: Διαμαρτυρίες για την δημόσια δράση των Σαηεντολόγων

ΣΚΩΤΙΑ: Διαμαρτυρίες για την δημόσια δράση των Σαηεντολόγων

Η αμφιλεγόμενη ομάδα έχει υποβάλει αίτηση για άδεια πώλησης σε δρόμους για το New Kirkgate Centre στο Leith, που θα διαρκέσει από τις 9 π.μ. έως τις 19:00 κάθε μέρα από 1 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου.

Ο Δημοτικός σύμβουλος της πόλης Gordon Munro, υποσχέθηκε να μπλοκάρει την ομάδα από την προώθηση αυτών που αποκάλεσε «ανοησίες» στο Leith.

Εκπρόσωπος της ομάδας είπε ότι, αν η αίτηση αυτή γίνει δεκτή, τα μέλη θα διεξάγουν “τεστ αντοχής” και συναφείς δραστηριότητες με περαστικούς.

Η “Εκκλησία της Σαηεντολογίας”, η οποία περιλαμβάνει τον Τζον Τραβόλτα και τον Τομ Κρουζ μεταξύ των οπαδών της, έχει ήδη ένα κέντρο στο South Bridge που ονομάζεται “Ακαδημία Χάμπαρντ της Προσωπικής Ανεξαρτησίας”, όπου τα μέλη της ζητούν από τους περαστικούς να εισέλθουν και να λάβουν το «τεστ προσωπικότητας», πριν προωθήσουν τις ομιλίες τους και τα βιβλία του ηγέτη της Σαηεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ.

ΣΚΩΤΙΑ: Διαμαρτυρίες για την δημόσια δράση των ΣαηεντολόγωνΟ Munro είπε: “Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το Leith είναι ένα μάτσο Σαηεντολόγους να προσποιούνται ότι αποτελούν την απάντηση στα προσωπικά προβλήματα και τα προβλήματα του πλανήτη.

“Κάθε ημέρα από 9 π.μ. έως 19:00 από τον Ιούλιο έως το Δεκέμβριο θα προωθούν αυτές τις ανοησίες.

“Ελπίζω η επιτροπή να φανεί λογική όταν θα κρίνει αυτό και θα απορρίψει το αίτημα”.

Ο Cllr Munro υπέβαλε γραπτή ένσταση στην αίτηση άδειας, η οποία αναφέρει ότι η θέση αυτή αποτελεί “ένα πολυσύχναστο πεζόδρομο και θα υπάρχει πρόβλημα από την θέση των δραστηριοτήτων της εν λόγω οργάνωσης”.

Έγραψε επίσης ότι η πρόταση θα επιφέρει «την δυνατότητα αδικαιολόγητης δημόσιας παρενόχλησης”.

Η αίτηση της άδειας είναι στο όνομα του Hubbard Foundation Scotlandκαι του Gordon Reid.

Ο κ. Reid, ένας εκπρόσωπος των Σαϊεντολόγων, είπε όταν ρωτήθηκε: «Εμείς κάνουμε διάφορα πράγματα, κάνουμε δοκιμές άγχους και ό, τι συνήθως κάνουμε. Είναι απλά μια εφαρμογή, έτσι δεν υπάρχει πραγματικά κανένα σχόλιο..”


Τον Απρίλιο, ο κ. Reid βοήθησε να οργανωθεί μια διαμαρτυρία κατά των ναρκωτικών από νέες μητέρες στο New Kirkgate Centre. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι μητέρες έδιναν πληροφορίες από το“Drug Free World”, ένα κίνημα κατά των ναρκωτικών που υποστηρίζεται από τους Σαϊεντολόγους .

Στην διαμαρτυρία οι μαμάδες φορούσαν μπλουζάκια και είχαν πανό τηςDrug Free World, αν και είπαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει μόνο τα υλικά τους επειδή ήταν ελεύθερες, και όχι επειδή και οι ίδιες Σαηεντολόγοι.

Το 2008, μία ομάδα κατά της Σαηεντολογίας, η Anonymous Scotland,πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην Hunter Square, κοντά στο κέντρο της South Bridge, διαμαρτυρόμενη για τις δραστηριότητες της ‘εκκλησίας της Σαηεντολογίας’.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή