Φυλάκιση 20 ετών στον φιλορώσο ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου για τις μολότοφ στο Άγιο Όρος!


Φυλάκιση 20 ετών στον φιλορώσο ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου για τις μολότοφ στο Άγιο Όρος!Φυλάκιση 20 ετών στον φιλορώσο ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου για τις μολότοφ στο Άγιο Όρος!

Άσυλο και προστασία στους ΝΑΤΟϊκούς Τούρκους πράκτορες και δολοφόνους πραξικοπηματίες…και 20 χρόνια φυλακή στον φιλορώσο ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου που πέταξε μολότοφ στην φαγάνα που πήγε δια της βίας να μπει στο παράρτημα της μονής εσφυγμένου στο Κονάκι!!!
Η ανακοίνωση των μοναχών thw Esfigm;enoyγια το περιστατικό πριν λίγα χρόνια:

«Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν:

»Πληροφορίες θέλουν την Κυβέρνηση να έχει δώσει πράσινο φως για επέμβαση αστυνομική εναντίον μοναχών εντός Αγίου Όρους. Έχει αναλογιστεί η κυβέρνηση ότι θα ποτίσει με αίμα μοναχών το χώμα του Αγίου Όρους. Στο κονάκι εγκαταβιούμε εδώ και δεκαετίες έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και σας παρακαλούμε να επαναφέρετε την ησυχία και την ηρεμία στο Όρος. Ας επέμβει η πολιτική ηγεσία να ηρεμήσει τα πνεύματα … ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ … ΕΛΕΟΣ»

ΕΔΩ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΜΕ ΦΑΓΑΝΑ!

ΠΗΓΗ

Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου για τις μολότοφ στο Άγιο Όρος!

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε αργά χτες το βράδυ το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος του ηγούμενου καθώς και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση με… βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Το δικαστήριο έκρινε το φυσικό αυτουργό της επίθεση ένοχο για τα αδικήματα της κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της απόπειρας εμπρησμού ενώ ο ηγούμενος της Μονής καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις. Και οι δύο δεν παρέστησαν στο δικαστήριο καθώς εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τους δύο.

Για την ίδια υπόθεση σε δέκα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν άλλοι έξι μοναχοί για απλή συνέργεια στις παραπάνω πράξεις οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης που άσκησαν κατά της απόφασης. Αθώοι κρίθηκαν τρεις πολίτες που βρέθηκαν στο εδώλιο ως εμπλεκόμενοι στην ίδια απόφαση.

«Εδώ είναι το σπίτι μας. Εμείς εδώ θα πεθάνουμε» είπαν μεταξύ άλλων στις απολογίες τους οι μοναχοί.

Τα επεισόδια στις Καρυές ξεκίνησαν όταν μοναχοί της Νέας Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου(οι μούφα μοναχοί προσκυνημένοι του βαρθολομαίου δηλαδή) κάνοντας χρήση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει επιχείρησαν με δικαστικούς επιμελητές να εισέλθουν στο κονάκι της Μονής. Ωστόσο οι ζηλωτές μοναχοί που ήταν «ταμπουρωμένοι» στο αντιπροσωπείο στις Καρυές επιτέθηκαν στους δικαστικούς επιμελητές εκτοξεύοντας μάλιστα και βόμβες μολότοφ.