ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ έκαναν ΝΤΟΥ σε αναρχικούς φίλαθλους ερασιτεχνικής ομάδας με ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΠΑΝΟ για τα Σκόπια…


ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ έκαναν ΝΤΟΥ σε αναρχικούς φίλαθλους ερασιτεχνικής ομάδας με ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΠΑΝΟ για τα Σκόπια...ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ έκαναν ΝΤΟΥ σε αναρχικούς φίλαθλους ερασιτεχνικής ομάδας με ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΠΑΝΟ για τα Σκόπια…
ΠΗΓΗ

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα ερασιτεχνικής κατηγορίας στο ΕΑΚ της Σταρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, τα επεισόδια εκτυλίχτηκαν μετά την αναμέτρηση της Προοδευτικής Έκρηξης Τούμπας με τις Ελπίδες Σταυρούπολης.

Ομάδα περίπου τριάντα ατόμων που φορούσαν κράνη και κρατούσαν λοστούς επιτέθηκε σε παίκτες και οπαδούς της Προοδευτικής Έκρηξης, οι οποίοι βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες του γηπέδου. Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο οπαδοί της Προοδευτικής. Η Αστυνομία αφίχθηκε μετά την αποχώρηση των δραστών.

Μια επίθεση με πολιτικές προεκτάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση κατά των οπαδών της Προοδευτικής Έκρηξης Τούμπας δεν έχει σχέση με αγωνιστικά θέματα αλλά τα κίνητρα των δραστών είναι πολιτικά. Η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας είναι μια ομάδα με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας τονίζεται ότι «οι οπαδοί και οι παίχτες της ομάδας, δέχτηκαν προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση από ομάδα φασιστών, με αφορμή το μακεδονικό».

Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες γνώριζαν την εξέλιξη του αγώνα και είχαν σχεδιάσει να επιτεθούν στους οπαδούς της Προοδευτικής τη στιγμή της λήξης. Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα των κρανοφόρων που πραγματοποίησαν την επίθεση.

Χούλιγκανς του ΠΑΟΚ οι δράστες;

Στην ιστοσελίδα του Σόρος, indymedia δημοσιεύτηκε ανάρτηση με τίτλο «Θεσσαλονίκη – Πέσιμο από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ». Στο κείμενο της ανάρτησης σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «έγινε πέσιμο πιθανότατα από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ».

Εάν ισχύει ότι οι δράστες της επίθεσης είναι εθνικιστές οπαδοί του ΠΑΟΚ τότε μιλάμε για ένα ακόμη επεισόδιο στην βεντέτα μεταξύ εθνικιστών οπαδών του Δικεφάλου και ακροαριστερών που ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου με τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia.