Ο Χίτλερ κήρυξε παράνομη την αποκρυφιστική Θούλης και εξόρισε τα μέλη της!


Ο Χίτλερ κήρυξε παράνομη την αποκρυφιστική Θούλης και εξόρισε τα μέλη της!

HELLENIC NS

Η εταιρία της Θούλης ήταν μια απ’ τις πολλές μυστικιστικές, αποκρυφιστικές εταιρίες που υπήρχαν στην Γερμανία πολύ πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Καμία από αυτές τις εταιρίες δεν είχε σχέση ωστόσο με τον Εθνικοσοσιαλισμό. Το δόγμα τους ήταν μια μείξη Καμπάλας, παγανισμού, θεοσοφίας, ως και σατανισμού. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Θούλης, Rudolf von Sebottendorf, ήταν πρώην μασόνος, όπως και μαθητής της διδασκαλίας της ψυχοπαθούς Μπλαβάτσκυ και του ημίτρελου Guido von List. Τα μέλη της εταιρίας απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό, ασχολούνταν με την μυθολογία, τη θρησκεία και την καταγωγή των Αρίων. Ήταν κάτι μεταξύ think tank και εταιρίας μελέτης και έρευνας, που αποτελούνταν από διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων άτομα, μόνο 5-6 εκ των οποίων στελέχωσαν μετά το NSDAP. Ο Χίτλερ ουδέποτε συμμετείχε σε αυτή την οργάνωση, δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στο όνομα του στο βιβλίο επισκεπτών και μελών, και αυτό φαίνεται και από το μέλλον που της επεφύλασσε…

Μετά την ανάληψη της αρχής, όλες οι μυστικές οργανώσεις κι εταιρίες κηρύχτηκαν παράνομες. Μια απ’ αυτές ήταν και η εταιρία της Θούλης, της οποίας μέλη εξορίσθηκαν ενώ άλλοι οδηγήθηκαν ακόμα και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο ίδιος ο επικεφαλής της Θούλης, Sebottendorf, μετανάστευσε στην Τουρκία οπού αργότερα ασπάστηκε το Ισλάμ! Επιστρέφοντας στην Γερμανία επεχείρησε να εκδώσει ένα βιβλίο στο οποίο έλεγε ότι αυτός ευθύνεται για την άνοδο του Εθνικοσοσιαλισμού και στο οποίο κατηγορούσε τον Χίτλερ. Στη συνέχεια το βιβλίο απαγορεύθηκε κι αυτός διέφυγε στην Τουρκία όπου όταν ανακαλύφθηκε ότι είναι πράκτορας των Άγγλων αυτοκτόνησε πηδώντας απ’ τη γέφυρα του Βοσπόρου…

Η επίσημη θέση του καθεστώτος ήταν υπέρ ενός «θετικού» Χριστιανισμού, με στόχο την συμφιλίωση καθολικών και προτεσταντών. Ο Χίτλερ έλεγε ότι η θρησκεία δεν έχει δουλειά στην πολιτική και ουδέποτε επεχείρησε να γίνει θρησκευτικός μεταρρυθμιστής. Το μόνο που ήθελε ήταν ο λαός του να μην διχάζεται θρησκευτικά και να υπάρξει ειρήνη ανάμεσα στα διάφορα δόγματα. Είναι γεγονός μάλιστα ότι τα κεφάλαια του κράτους προς την εκκλησία αυξήθηκαν.

«Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι ένα μυστικιστικό, λατρευτικό κίνημα. Είναι αποκλειστικά ένα λαϊκό πολιτικό δόγμα βασισμένο σε φυλετικές αρχές. Σκοπός του δεν είναι (η δημιουργία) μιας μυστικιστικής κάστας, αλλά η φροντίδα και η διοίκηση ενός λαού που τον ενώνουν δεσμοί αίματος». Α. Χίτλερ, 6 Σεπτεμβρίου 1938.

Τέλος, θα κλείσουμε την απάντηση με ένα απόσπασμα ομιλίας του Δρ. Γκαίμπελς αναφορικά με το ποιες ήταν οι επιδιώξεις του καθεστώτος στο θέμα της θρησκείας και του θρησκευτικού διχασμού μεταξύ Χριστιανών και Παγανιστών που, αν και δεν υπήρχε τότε, υπάρχει σήμερα διάχυτος στις τάξεις των εθνικοσοσιαλιστών.

«Ο Εθνικοσοσιαλισμός πρέπει να είναι για πάντα η κρατική θρησκεία των Γερμανών. Το κόμμα μου είναι η εκκλησία μου και πιστεύω ότι μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα τον Κύριο αν εκτελέσω την θέλησή Του και ελευθερώσω τον καταπιεσμένο λαό μου από τις αλυσίδες της σκλαβιάς. Αυτό είναι το Ευαγγέλιό μου». Ι. Γκαίμπελς, 16 Οκτωβρίου 1928.