Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Το πολίτευμα της Δημοκρατίας ήταν σάπιο από τον αιώνα του απατεώνα Περικλή! Να γιατί πρέπει να καταστραφεί!


Το πολίτευμα της Δημοκρατίας ήταν σάπιο από τον αιώνα του απατεώνα Περικλή! Να γιατί πρέπει να καταστραφεί!

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΣΕ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΟΛΗ Η ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Όπως οι σύγχρονοι πολιτικοί χρησιμοποίησαν τα Ίμια και τους Ολυπιακούς για να μας ληστέψουν με τη σύμφωνη γνώμη μας …έτσι κι ο Περικλής χρησιμοποιούσε διάφορα προσχήματα για να βάλει στο χέρι τον δημόσιο πλούτο.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Όταν άκουσα σε ντοκιμαντέρ ότι ο Περικλής χρησιμοποίησε πλαστό χρησμό των Δελφών για να κλέψει τα χρυσά κτερίσματα από τους τάφους της Δήλου…τον κατέταξα απευθείας στη λίστα των αδίστακτων απατεώνων της ιστορίας.

Ο Πλεύρης αναφέρει κάποια ενδιαφεροντα πράγματα για τον Περικλή στο βίντεο.

Το πολίτευμα της Δημοκρατίας ήταν σάπιο από τον αιώνα του απατεώνα Περικλή! Να γιατί πρέπει να καταστραφεί!Το 399 π.Χ ο Σωκράτης, καταδικάζεται από την Αθηναϊκή δημοκρατία πίνει το κώνειο.

Το 406 π.Χ., στη δίκη των 10 Αθηναίων στρατηγών όταν συνέπεσε η «φυλή» στην οποία ανήκε να έχει την πρυτανεία, αρνήθηκε να υποκύψει στην απαίτηση να φέρει σε ψηφοφορία στην Εκκλησία του Δήμου μία παράνομη πρόταση – να δικαστούν ομαδικά και όχι ο καθένας ξεχωριστά, όπως όριζε ο νόμος οι στρατηγοί που είχαν κατηγορηθεί ότι δεν περισυνέλεξαν τους ναυαγούς κατά τη ναυμαχία στις Αργινούσες, κάτι απαράδεκτο νομικά στην αθηναϊκή δημοκρατία. Το 404 π.Χ. με την ίδια τόλμη εναντιώθηκε στους Τριάκοντα τυράννους, όταν αρνήθηκε να συλλάβει έναν δημοκρατικό πολίτη, τον Λέοντα τον Σαλαμίνιο.

Ουσιαστικό κίνητρο, όμως, υπήρξε η αντιζηλία του με σημαντικούς άνδρες της εποχής. 

Η Αθηναϊκή δημοκρατία, ήταν η δικτατορία, 50 χιλιάδων ομότιμων πολιτών,επι τριών εκατομμυρίων Συμμάχων, μετοίκων και δούλων. Επί Πενήντα Χρόνια ετυχε οι 25. 001 από αυτές τις 50. 000 να είναι άνθρωποι έξυπνοι. Βιολογικό φαινόμενο καταπληκτικό και ανεπανάληπτο στην ιστορία. Από τη στιγμή που οι 25.001 έξυπνοι έγιναν 24.999, οι 25.001 ηλίθιοι έφεραν στην αρχή τον Κλέωνα, άνθρωπο στα μέτρα τους ακριβώς, κι η δημοκρατία ξαναβρήκε τον συνεπή εαυτό της” -Μ.ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ Έλληνας πεζογράφος, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της «Γενιάς του ’30»

Το πολίτευμα της Δημοκρατίας ήταν σάπιο από τον αιώνα του απατεώνα Περικλή! Να γιατί πρέπει να καταστραφεί!08Εκτός από τους Αθηναίους κατοίκους και τις οικογένειές τους η Αθήνα φιλοξενούσε και τους μέτοικους που ήταν ξένοι έμποροι με μόνιμη κατοικία στην Αθήνα οι οποίοι είχαν ελάχιστα δικαιώματα και υπολογίζονται σε πάνω από 20.000. Τέλος, σε αυτό τον πληθυσμό, πρέπει να προσθέσουμε 100 έως 150 χιλιάδες σκλάβους.

Αποκλείονται δηλαδή από τα δημοκρατικά δικαιώματά τους οι γυναίκες, τα παιδιά, οι μέτοικοι και οι χιλιάδες σκλάβοι

Η Αθηναϊκή δημοκρατία στα πλαίσια της Δηλιακής συμμαχίας, όποια πόλη κράτος ήθελε να απαγκιστρωθεί από τη σφαίρα επιρροής, πήγαινε η αθηναϊκή δημοκρατία και την ισοπέδωνε.

Τον χειμώνα του 426/5 π.Χ. οι Αθηναίοι έκαναν την “κάθαρση” της Δήλου, δήθεν για λόγους ευσεβείας. Άνοιξαν όλους τους τάφους που υπήρχαν στο νησί και μετέφεραν τα οστά και τα κτερίσματα στη Ρήνεια, όπου τα έθαψαν σ’ ένα κοινό λάκκο. Παράλληλα αποφάσισαν να μην γεννιέται και να μην πεθαίνει κανείς πια στη Δήλο, αλλά να μεταφέρονται οι επίτοκοι και οι βαριά άρρωστοι στη Ρήνεια. Από τότε κανείς δεν γεννήθηκε, κανείς δεν πέθανε και κανείς δεν τάφηκε στο Ιερό νησί, οι δε Δήλιοι, όπως επεδίωκαν οι Αθηναίοι, έγιναν απάτριδες. Το 422 π.Χ. ολοκλήρωσαν την «κάθαρση» εξορίζοντας όλο τον ντόπιο πληθυσμό.

Το 478 π.Χ., μετά το τέλος το τέλος των Περσικών πολέμων, ιδρύθηκε η Δηλιακή Συμμαχία των Ελληνικών πόλεων με στόχο την αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών. Έδρα τη συμμαχίας ήταν η Δήλος εκεί φυλασσόταν το τεράστιο ποσό των εισφορών των συμμαχικών πόλεων και εκεί γινόταν οι συναντήσεις των αντιπροσώπων. Πολύ σύντομα η Δηλιακή Συμμαχία εξελίσσεται σε Αθηναϊκή ηγεμονία Το πολίτευμα της Δημοκρατίας ήταν σάπιο από τον αιώνα του απατεώνα Περικλή! Να γιατί πρέπει να καταστραφεί!07και οι ξύμμαχοι γίνονται υπήκοοι των Αθηναίων. Τα χρήματα του κοινού ταμείου μεταφέρθηκαν το 454 π.Χ. στην Ακρόπολη των Αθηνών, δήθεν για λόγους ασφαλείας, στην πραγματικότητα όμως για να χρηματοδοτήσουν το φιλόδοξο οικοδομικό πρόγραμμα του Περικλή.

Αμέσως μετά την κάθαρση, παρά το γεγονός ότι ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση, οι Αθηναίοι αρχίζουν, από τύψεις ή από φόβο, το εξαιρετικά δαπανηρό έργο της οικοδόμησης ενός ακόμη ναού του Απόλλωνα από λευκό πεντελικό μάρμαρο και καθιερώνουν τα Δήλια, γιορτή προς τιμήν του Απόλλωνα κάθε πέντε χρόνια.

Οι Αθηναίοι είχαν χαράζαν στο μέτωπο των αιχμαλώτων τους το σύμβολο της πόλης τους.

Η άλωση της Σάμου συνοδεύτηκε από μεγάλες ωμότητες από την πλευρά των Αθηναίων. Οι αρχηγοί τους μεταφέρθηκαν στην αγορά της Μιλήτου, όπου δέθηκαν και αφέθηκαν να σιγοσβήνουν από δίψα και εξάντληση. Τους έλυσαν, τους σκότωσαν με ρόπαλα και τους άφησαν ακήδευτους. Οι περιγραφές αυτές ανήκουν στον Δουρή, ιστορικό της Σάμου που έζησε δύο αιώνες μετά..

Σκάνδαλο ξεσπάει στην Αθήνα του 5ου αιώνα. Ο Φειδίας και ο Περικλής, κατηγορούνται ως ΚΛΕΦΤΕΣ. Κατά την εκτέλεση των μνημειακών αρχιτεκτονημάτων της Ακροπόλεως των Αθηνών, ο Φειδίας έκλεψε χρυσάφι από ένα έργο του, το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς, και καταδικάστηκε σε εξορία. Ο ιστορικός Φιλόχορος, γράφει: «το άγαλμα της Αθηνάς κατασκευάσας, υφείλετο το χρυσίον εκ των δρακόντων της χρυσελεφάντινης Αθηνάς, εφ ώ καταναγκασθείς εζημιώθη φυγή».

Ο συνυπεύθυνος Περικλής, άξιος προκάτοχος των σημερινών πολιτικών, για να αποσπάσει την προσοχή των εξαγριωμένων πολιτών, ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΕΩΝ. Έτσι, απασχολημένοι καθώς θα ήταν οι Αθηναίοι από τον πόλεμο, δεν θα αξίωναν τη δίωξη των υπευθύνων, όπως γράφει ο Σχολιαστής της Ειρήνης του Αριστοφάνη «φοβηθείς δια το επιστατήσαι τη κατασκευή του αγάλματος και συνεγνωκέναι τη κλοπή, έγραψε το κατά Μεγαρέων πινάκιον και τον πόλεμον επήνεγκεν, ίνα απασχολημένους Αθηναίους εις τον πόλεμον μη δω τας ευθύνας». Ομοίως και ο Πλούταρχος γράφει: «Επειδή ο Περικλής θεωρήθηκε από τον δήμο ένοχος για την κατάχρηση του Φειδία, για να αποφύγει τη δίκη και την καταδίκη, υποκίνησε πόλεμο φοβηθείς το δικαστήριον τον πόλεμον εξέκαυσεν» ελπίζοντας ότι θα εξουδετερώσει τις κατηγορίες που τον βάραιναν «ελπίζων διασκεδάσειν τα εγκλήματα» (Περικλής ΧΧΧΙΙ).

Ο μεν Περικλής όμως τελικά δεν απέφυγε την καταδίκη, για εγκλήματα κατά του δήμου. Ο δε Φειδίας, πλήρωσε με τη ζωή του την κατασκευή του χρυσελεφάντινου αγάλματος του Διός στην Ολυμπία «εργολαβήσας παρά των Ηλείων το άγαλμα του Διός Ολυμπίου και καταγνωσθείς υπ αυτών ως νοσφισάμενος ανηρέθη» (Σχολιαστής του Αριστοφάνη). Κατά τον Πλούταρχο, πέθανε  από τους Αθηναίους στη φυλακή «εις το δεσμωτήριον απαχθείς ετελεύτησε νοσήσας» (Περικλής ΧΧΧΙ).

Ίδιος ο κόσμος, και τότε και τώρα. Διεφθαρμένοι πολιτικοί και απατεώνες ή ανήθικοι καλλιτέχνες. Και σε τίποτα δεν ήταν καλύτερη η αρχαία Αθήνα του Περικλή από τη σημερινή. Ακόμα και στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και στην απάτη τών επιφανών πολιτικών και καλλιτεχνών.

 


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face