Τι συμβαίνει όταν ξεπουλάς τους παλιούς αγωνιστές;


Τι συμβαίνει όταν ξεπουλάς τους παλιούς αγωνιστές;Τι συμβαίνει όταν ξεπουλάς τους παλιούς αγωνιστές;
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Κάποτε, ήταν ένα κίνημα φοβερό και τρομερό.

Με πιστούς στην μια και αγία Ιδέα, αποτελούμενο από ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου. Αυτοί οι άνθρωποι δεχόντουσαν ανηλεή πόλεμο από το άμεσο περιβάλλον τους, διότι το να ανήκεις σε αυτό το κίνημα ήταν λόγος απόλυσης, να σε δείχνουν στο δρόμο να είσαι εξοβελιστέος από την κοινωνία. Η μάνα σου να φοβάται για σένα και ο πατέρας να σου “απαγορεύει”. Δεν μπορούσαν δεν μπορούν και ποτέ δεν θα μπορούν όλοι να ακολουθήσουν την ‘τρέλα’ μας. Το όνειρο για την ελεύθερη και δυνατή Ελλάδα, στην Ευρώπη των εθνών.

Αλλά αυτοί οι ανόητοι τρελοί επέμεναν! Δεν οπισθοχώρησαν ποτέ, και ήταν πάντα πιστοί. Τηρούσαν την αρχή του αρχηγού και την πίστη στο κίνημα, με τον σεβασμό την πειθαρχία και την πίστη που απαιτείται για να πάει μπροστά.

Αυτοί οι άνθρωποι ήταν το αίμα η σάρκα και η ψυχή του κινήματος, ο πυρήνας αντίστασης. Διψήφιος αριθμός ατόμων στην αρχή και έπειτα εκατοντάδες. Όνειρο τους ήταν να φτάσουν κάποτε έξω από τα στενά όρια της Αθήνας. Θυσίασαν πολλά, τις δουλειές τους τους φίλους τους.. ακόμα και την υπόληψη τους.

Το σύστημα τότε, δεν είχε ασχοληθεί μαζί τους, και γιατί να το κάνει; Κάτι λίγοι ήταν που έλεγαν κάτι τρελά…

Επιτρέψτε μας ένα χρονικό άλμα, διότι ο σκοπός του κειμένου δεν είναι η ιστοριογραφία, αλλά η έκφραση ενός ‘παραπόνου’. Έφτασε η ώρα λοιπόν, που το κίνημα μετρούσε χιλιάδες μέλη, με γραφεία σε όλη την Ελλάδα και τώρα ήταν της μόδας να φοράς μαύρη μπλούζα! Οποία χαρά! Η ώρα της δικαίωσης πλησίαζε…Αυτοί οι τρελοί, τώρα ήταν έτοιμοι να μεταλαμπαδεύσουν την φλόγα της Ιδέας στις καρδιές των νέων που πλησίαζαν. Όμως δεν πλησίασαν μόνο αγνοί… πλησίασαν και οι άλλοι, αυτοί που ποτέ δεν ήταν τρελοί αλλά αντίθετα πάρα πολύ λογικοί! Είδαν την ευκαιρία για εξασφάλιση και την άρπαξαν. Τι ήταν τότε το κίνημα; Κάτι άνθρωποι με την Ελπίδα να σωθεί η Ελλάδα και να βοηθήσουν τα φυλετικά αδέρφια τους. Οι νέοι στις τάξεις του κινήματος ήταν όπως προείπαμε λογικοί, και η ιδέα πολύ τρελή για αυτούς. Έπρεπε ή να αλλάξει η Ιδέα ή αυτοί. Ο αρχηγός λοιπόν, κλήθηκε να επιλέξει. Τους λίγους αγνούς ή τους πολλούς λογικούς; Και επέλεξε, πλέον λίγοι είναι οι ‘τρελοί’ εκεί μέσα! Και ελάχιστοι αυτοί οι οποίοι μπορούν κάτι να θυσιάσουν και ο λόγος άλλαξε.. Και αυτά που έλεγε το κίνημα παλιά τώρα δεν τα λέει και δεν τα θυμάται.

Όμως οι λογικοί… δεν θα κάτσουν σε πλοίο που βουλιάζει. Και όταν έρθει η ώρα να γυρίσεις την πλάτη σου θα σε μαχαιρώσουν. Όπως είχε πει και ένας τρελός κάποτε

“Θα μας λένε τρελούς όταν μας δουν να χορεύουμε, αυτοί που είναι ανίκανοι να ακούσουν την μουσική”

Εμείς που ακούμε ακόμα την μουσική, δεν παραιτηθήκαμε απλά αλλάξαμε!